Мапа України в 1919 році

  • 21.02.15, 14:17
РУСНЯ ОДНОКЛЕТОЧНАЯ -- ЭТО КАРТА ДО ВАШЕГО ЖИДОЛЕНИНА И ЕГО КРОВАВОГО ГЕНОЦИДА НА УКРАИНЕ. ТАК КТО КОМУ И ЧТО ДАРИЛ??

Як визначаємо національність ))))

Якось
одного разу, Українка, Полька і Росіянка опинилися в одному пологовому
будинку та одночасно народили по хлопчику. Повернувшись до своєї палати,
в якій вони лежали, виявили, що медсестри малят переплутали.

І стали молоді мами думати – як їм розпізнати: де чия дитина.
Думали-думали,
раптом УКраїнка вигукнула «знаю» і, нахилившись над маленькими сплячими
згорточками, сказала «Слава Україні!». При цих її словах один згорточок
прокинувся і, завмерши «струнко», голосно замурмотів.

- Ось вона, моя кровиночка, - радісно сказала Українка і, схопивши малюка, пішла на своє ліжко – годувати.
Полька, уважно придивившись до двох, які залишилися, теж радісно зойкнула і, зі словами «а це – моє», взяла другий «згорточок».
Але тут Росіянка схопила її за руку і закричала: «ти чєво? Откуда знаєш, что ето – твой?»
- Ой, та це ж просто, - сказала Полька, - коли Українка крикнула «Слава Україні!, то моє маля усміхнулося, а твоє – обісралося

"Борщовий набір антимоскальський" (с)

Не могла не поділитися цим повідомленням від ratayvlad
Гадаю, що АВТОР не образиться на мене за те, що публікую ...)))
Справа потрібна і "на часі".







Постійно, як і всі друзі, допомагав нашим пораненим, передавав на Схід необхідне, возив продукти-хліб-малюнки в військовий госпіталь. Так, дрібниці.

Взнаю якось, що знайомі, волонтери громадської організації, зібрали по селах продукти і відправляють нашим же, глибоцьким, які воюють. Прихожу – дві кімнати закладені продуктами, одежею, амуніцією чи не під стелю. Починаю розуміти, що те, що робив сам, ну… не серйозно.

Коли вантажили, вийшло так, що ми фасували продукти, з принесених пакетів-коробок розподіляли по видах продуктів. Помітно, що скидались, хто що міг. Хтось передавав цілі коробки з різними продуктами, хтось – банку консервів, а хтось – просто кусок сала. Тобто БАЙДУЖИХ НЕ БУЛО.

 

Усвідомлюєш, що це дійсно народна війна… Російські окупанти, як це було і в середині минулого століття, воюють не з державою, а з народом. І ми захищаємо себе та свою землю. Ситуація дуже вже нагадує воєнні і повоєнні часи, коли держави як такої не було, а військо – УПА – є. Вивчене, обмундироване, нагодоване. Все тримається на звичайних людях, які розуміють, що перемога залежить від них, і заміна одного «культурного» окупанта на іншого, дикого, ні до чого доброго не приведе.

 

Памятаю, ще в середині 80-тих місцеві, боячись, розповідали про звірства «старших братів», свідками яких були самі. Звірства, які списували на місцевих партизан. Та й мало хто вірив тоді в брехню, що твої друзі, сусіди, здатні на таке. Мало хто вівся. Проте стільки років брехливої пропаганди робили своє… Дивно тоді було мені, вихованому комсомолом, це чути. Проте – живі свідки.

Три чверті століття пройшло. І що змінилось… А нічого. Дика азійська орда, яка не визнає ніяких моральних цивілізаційних норм, знову суне на нашу прадідівську землю. І зупинити її може тільки сила. Наша сила.  

 

 Коли наші волонтери збирали їжу, обігрівачі, теплі речі, ніхто не відмовляв. Сільські і селищні школи, установи, господарі, просто небайдужі. Буковинці допомагали, хто чим міг.

Печиво, вермішель, сало, консервація, картопля – все те, що потрібно нашим захисникам. І що може в холод зігріти краще, як тарілка гарячого українського борщу, виготовленого на рідній Буковині! В краї,

де українські, румунські, польські, молдовські, старообрядницькі російські села так перемішані і всі завжди знаходять спільну мову.

 

Згадую, як під час Майдану дзвонить знайома з сусідньої з столичною області.

– Так і так, зібрали наші бабульки продукти та теплі речі, а везти не можемо, кому і як можна передати.

Зідзвонююсь з товаришем з столиці, той домовляється, отримує на транспортній і, за моїм проханням, передає на Майдан представникам тієї ж таки області. До речі, потім на другій барикаді на Грушевського ще разом гімн співали.

 

 Найбільш затребуваними в теперішніх умовах є не просто продукти тривалого зберігання, а ті, які не замерзатимуть. Тож продукти, які входять до борщу, повинні бути висушені і підготовлені для швидкого приготування.

І витягують таку роботу, знову ж таки, наші жінки. На них тримається основна робота по приготуванню сухих борщових наборів. Вони мили-чистили-кришили принесені, а часто й свої, буряк, моркву, часник, цибулю. Ще раніше були заготовлені сухі помідори, солодкий перець, листя петрушки, селери, порею. Тобто була використана традиційна буковинська рецептура, але в сухому вигляді.

 

Для приготування такого борщу потрібно мінімум часу і енергії. Набір заливається окропом, настоюється, і поживний вітамінний борщ готовий до вживання. А ще як приготовлений з наших чистих продуктів турботливими газдинями – є продуктом, не тільки вкрай необхідним  нашим воїнам для повноцінного харчування, а й оберегом на передовій.  Продукти з отчої землі!

Якщо потрібні етикетки з рецептурою чи поради по приготуванню та організації – пишіть. Ми можемо допомогти! 

«Пам’яті Кузьми»


Спи з миром брат! Ти був моїм кумиром.
Таких людей більше нема
Ми сумувати будемо всім миром
Хай пухом буде, брат, тобі земля

Ти був простим, для всіх мов другом
Тож спи тепер на небесах
Прожив так мало, й зник з вранішнім димом
Та залишився ти в наших серцях

Чимало встиг ти нам сказати
Та скільки ще було б пісень
Так важко, й боляче таких людей втрачати,
Та ми втрачаємо на жаль щодень...

Найкращих забирає небо
В обійми смерті, кращих назавжди
Як жал,ь це так несправедливо!
Спи з миром, брат! Ми пам’ятати будемо тебе завжди………..

В. Прокопович………

02,02,2015,

Молитва

Молюся за тебе, моя Україно,
За кожного батька, за кожного сина, 
За кожную матір, за кожну дитину,
я Бога прошу — збережи Україну!

Страшною порою не дай їм загинуть!
Хай наші молитви до Бога полинуть!
Нехай Він злобу у серцях наших спинить!
Молюсь, щоб людина почула людину,

Щоб син пожалів батька іншого сина,
Щоб мирною знову стала країна 
— Я Бога прошу:
— збережи Україну!