Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Елена

46 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 47-57 років

Щоб народний депутат жив на одну зарплату

  • 23.10.16, 10:58

 "Що б ти жив на одну зарплату"- неоднозначний крилатий вислів ще радянських застойних часів, який вивільнявся з вуст  як прокляття  своєму недругу.

Скільки насправді заробляють народні депутати точно ніхто так і не скаже, проте багато хто правильно зрозумів нещодані слова прем'єра "НЕЗАБАРОМ ЗАРПЛАТИ ЗРОСТУТЬ І МИ СТАНЕМО ЖИТИ КРАЩЕ..." Що мав на увазі голова уряду винирнуло на поверхню саме 20 жовтня в сесійній залі парламенту.

Низькі зарплати народних депутатів України - основа корупції. "Якщо нардепа не хоче утримувати платник податків, його буде утримувати олігарх", - така теза вже набила оскому, але все одно не чіпає серця більшості українців. Вони продовжують вважати, що заїлися і  державним менеджерам великі зарплати не потрібні.

Виходить замкнуте коло: низькі зарплати ведуть до корупції, а корумпованим народним обранцям не варто платити більше. До прикладу сьогодні у нових держорганах намагаються розірвати це порочне коло. Там зарплата істотно вище, ніж в старих. Нові топ-менеджери держпідприємств починають отримувати в десять разів більше, ніж старі.
Як вам здається, яка місячна зарплата у головних чиновників країни, наприклад, у президента, прем'єра, голови НАПК, директора "Нафтогазу" або підпорядкованого йому директора держпідприємства? Впевнені, ви будете здивовані результатами. За повідомленням Укр медіа, Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК) Наталія Корчак у вересні заробила майже 184 тисячи гривень якшо точніше, то 183 790 гр. 
Тому народні депутати України вирішили теж не відставати 
і...

У четвер, 20 жовтня, Верховна Рада в першому читанні проголосувала за проект закону про державний бюджет на 2017 рік. За ухвалення законопроекту №5000 проголосували 245 депутатів при мінімально необхідних 226. Крім цього Верховна Рада збільшила з 1 листопада посадовий оклад голови парламенту до 30 мінімальних зарплат (43,5 тис. гривень, з 1 грудня – 48 тис. гривень), його першого заступника і заступника – до 28 мінімальних зарплат (40,6 тис. Гривень, з 1 грудня – 44,8 тис. гривень) та депутатів – членів комітетів – до 25 мінімальних зарплат (36 250 гривень, з 1 грудня – 40 тис. гривень). Посадовий оклад голови комітету Ради, спеціальної контрольної комісії з питань приватизації та голови фракції (групи) становитиме 27 мінімальних зарплат (39 150 гривень, з 1 грудня – 43,23 тис. гривень). Першим заступникам та заступникам комітетів, фракцій і груп буде покладатися оклад в 26 мінімальних зарплат (37,7 тис. Гривень, з 1 грудня – 41,6 тис. гривень). Відповідна норма міститься в ухваленому напередодні Радою проекті постанови №5000-П "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік".Крім інших пропозицій, в постанові також міститься така норма: "Затвердити норми фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України" Також документ скасовує усі інші попередні рішення Верховної Ради, які стосуються норм фінансового забезпечення парламентарів, про що я вже частково сказав вище. Повідомляє "Українська правда"

Але це ще не все, загальний прибуток народних депутатів за таких умов збільшиться майже до 100 тисяч в місяць. Позаяк разом з зарплатою різко виростуть і інші статті видатків у  депутатській відомості на їх безбідне життяІ все це  для того, щоб народний обранець "краще думав про свій народ, а народ в свою чергу більше поважав свій вибір".

За рішення в цілому про підвищення зарплат проголосувало 230 народних депутатів (ББП – 109; НФ-67; позафракційні – 17; Самопоміч – 1; Відродження – 19; Воля народу – 17). Опозиційний блок, Батьківщина на Радикальна партія Ляшка не дали голосів. 

Як повідомляє сайт Верховної Ради та інтернет видання "Страна UA", серед  наших нардепів - земляків за «улучшение своей жизни» голосували: Б. Розенблат, А. Ревега, В. Розвадовський, В. Литвин, В. Арешонков та І. Суслова, П. Дзюблик.

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9303

Картинки по запросу картинки депутати дармоїди

Не голосував житомирський народнофронтівець В. Кривенко, але подейкують, що У НФ багато «безсрібників». Вони отримують зарплату, а ще до того «ліві». Зверх зарплати їм капає за те, що ходять на комітети, підтримують потрібні законопроекти - ще п'ятірку зелені. Тому,  як не дивно,  насправді найбільше виграють  та отримають вигоди за таких розкладів саме нардепи від "Народного фронту".

В своє виправдання нардепи, що підтримували своє райське життя кажуть так, якщо зарплата буде нормальною, у багатьох депутатів з'явиться можливість проявити принциповість та стати таким чином не підкупними, - говорить депутат з числа прихильників підвищення. Проте досвід свідчить про абсолютно протилежне. На кшталт прислів'я, - "Скільки вовка не годуй , а йому все мало".

Депутати, які проголосували за підняття собі зарплати до 40 тисяч гривень, – список

Прийняте парламентом постанову рясніє іншими витратами, які викликають не менше питань. Витрати на роботу Верховної Ради збільшуються на 15 мільйонів гривень, а на забезпечення законотворчості - на цілих 113 мільйонів (пункти 1.17.1 і 1.17.2). Витрати на газету "Голос України" та журнал "Віче" зростуть на 10,3 мільйона гривень.

Для парламентарія, який повинен хоча б по-людськи одягатися, пристойно виглядати і при цьому якось жити, зарплата в 12 тисяч гривень зовсім невелика - повинна бути значно більше. Але в умовах, коли пенсію оподаткували і забрали у дітей сніданки, треба рушити мізками, щоб підняти собі зарплату в три рази. Тому таке рішення є ганебним і несправедливоим по відношенню до людей.

У той час коли скорочуються соціальні виплати і пільги, не вистачає грошей на освіту і медицину, та існує серйозна проблема з подальшою виплатою пенсій для громадян, коли країна котиться у прірву масово зубожіння, а молодь втікає на заробітки за кордон, наші депутати теж відчувають серйозні матеріальні проблеми. 

На сьогоднішній день середня зарплатня народного депутата України складає близько 17,5 тис. гривень на місяць, окрім того вони отримують кошти з державного бюджету на утримання помічників та здійснення своєї депутатської діяльності. Виходить так, що кожен нардеп обходиться державі «в копієчку». І це притому, що розмір мінімальної заробітної плати в нашій державі встановлено у розмірі 1 450 гривень, що більш ніж в десять разів менше, ніж заробляє народний обранець. Доречі значно підвищаться і видатки на утримання помічників–консультантів. Піднімати зарплату якоїсь однієї вузької групи населення, це - злочин.

Всім мало зарплати! Навіть хороша на сьогодні зарплата в 7 тисяч гривень не забезпечить людині життя, особливо у великому місті. Але не можна зробити великі зарплати депутатам, які винні в першу чергу, що так живе їх народ.

Нагадаю що 20 квітня стало відомо, що Володимир Гройсман останнім своїм рішенням на посаді спікера Верховної Ради відновив розмір зарплати народних депутатів на рівні 17 650 грн.

Як йдеться розпорядженні від 14 квітня, опублікованому на сайті Верховної Ради, Гройсман скасував свої рішення від 16 і 28 квітня 2015 року, які встановлювали зарплату нардепів на рівні 6109 грн і скорочували фонд оплати праці їх помічників. Замість цього, екс-спікер забезпечив виплати народним депутатам відповідно до рішень Верховної Ради від квітня 2000 року і розпорядженням голови Верховної Ради від вересня 2005 року.

Сьогодні такі дії нагадують законний підкуп народних депутатів України.

Тож поки жителі Житомирської області намагаються вижити, працюючи на копійки та зі страхом чекають зими і перших платіжок за комунальні послуги, ті, хто мали стати слугами народу, стали для нього справжніми хазяями. Отакі вони наші "скромні порядні та чесні житомирські народні обранці".

 

0

Коментарі