Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Наш рік незламності. як це було

  • 24.02.23, 21:26

24 лютого 2022 року Черняхівська громада витерши сльози та зашнурувавши берці, разом із усією Україною стала до боротьби за свою ВОЛЮ і НЕЗАЛЕЖНІСТЬ.
💛💙 Фактично з перших годин біля 9 відділу Житомирського РТЦК та СП РТЦ вишикувалися довжелезні черги мобілізованих і добровольців.
💙💛 Селищна рада не чекаючи вказівок згори, намагалася максимально допомогти як військовим, так і жителям громади.
💛 💙 В той же день при селищній раді був створений координаційний штаб за участі військових, поліції, депутатів та спеціалістів. Засідання штабу відбувалися щоранку, а за потреби - по декілька разів на день.
💙💛 Місцевий Дев'ятий відділ РТЦК та СП був відразу забезпечений додатковою оргтехнікою, папером, автотранспортом, надані приміщення комунальної власності для розміщення особового складу, ми намагалися допомогти усім необхідним за першої потреби. Була мобілізована до роботи уся наявна автомобільна техніка, підготовлені шкільні автобуси (7 із 9 наявних були в перші дні надані для потреб ЗСУ).
💛💙 25 лютого терміново було скликано позачергову сесію селищної ради, якою внесено зміни до бюджету громади: збільшено резервний фонд та виділено субвенцію районному бюджету для матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони Житомирського району.
💙💛 Вже у перші дні навколо смт Черняхова було створено 5 великих блокпостів. Менші за розміром, але такі ж функціональні були побудовані практично біля кожного населеного пункту громади. Було організовано цілодобове чергування силами місцевих жителів.
💛💙 Біля адмінприміщень установ та організацій за декілька днів виросли захисні споруди з мішків із піском та відсівом.
💙💛 І все це - силами приватних підприємців, небайдужих мешканців, які могли чимось допомогти: матеріалами, технікою, лопатами і робочими руками і відгукувалися на кожен заклик про допомогу.
💛💙 7 березня депутати приймають рішення про створення добровільного формування тероборони при Черняхівській селищній раді.
💙💛Для забезпечення умов перебування та харчування військових та тероборонівців мобілізувалася фактично уся громада. Так, як у перші тижні усі рахунки держказначейства практично були заблоковані, то саме на плечі жителів нашої громади лягли усі витрати. Спочатку на блокпости небайдужі громадяни почали возити продукти та необхідні речі - їх там швидко стало забагато.
💛💙Згодом приміщення селищної ради стало фактично Гуманітарним хабом, куди усі зносили-звозили продукти харчування, одяг, постільну білизну, засоби гігієни. Фактично нашими силами, кожного з вас, дорога громадо, наша тероборона була забезпечена усім необхідним у надзвичайно короткий термін.
💙💛Два черняхівських ресторани "Анело" і "Крона" забезпечили триразове харчування значної частини військових і тероборони на території громади в перший місяць війни. Туди передавалися також усі продукти харчування, які привозили наші жителі в селищну раду. Частина продуктів закуповулася за кошти, які приносили в селищну раду люди, в основному - крупи, макаронні вироби, цукор, олію і т.д. Фермери надавали молочні продукти, пекли хліб.
Працівники ресторанів трудилися практично 24/7. Згодом ( за першої можливості) селищна рада перерахувала закладам харчування кошти за їхню самовіддану роботу: "Кроні" - 100 тис.грн., "Анело" - майже 167 тис.грн.
💛💙В селищній раді був створений реєстр волонтерів, які вивозили жінок із дітьми за кордон, на захід України. Волонтери також доставляли родини із дітьми до евакуаційних поїздів у Житомир.
💙💛За допомогою мешканців громади кодективом селищної ради в Черняхові було облаштовано ряд можливих на той час укриттів, де збиралися черняхівці під час повітряних тривог.
💛💙Укриття під адмінприміщенням селищної ради часто ставало прихистком для біженців, які прямували на Захід. Перелякані родини з дітьми залишалися на ніч в селищній раді, тут їх годували, відпоювали гарячим чаєм і заспокоювали чергові працівники.
💙💛В ті перші страшні дні війни через Черняхів, як важливу логістичну артерію рухалися цілі потоки автомобільної техніки: біженців - на Захід, військових - на північний кордон до Білорусі. Ми намагалися допомогти усім. Неодноразово до військових вантажівок наші працівники виносили те, що мали в наявності. В основному це були ліки та перевязувальні матеріали, продукти харчування ( сало в банках та консервація, які приносили люди, кава, печиво, цигарки тощо).
💛💙 Протягом цього важкого року ми вистояли, усією громадою, усією Україною. Допомагали ЗСУ - наші славні волонтери назбирали разом за цей рік не один мільйон гривень - це наші з вами донати, які конвертувалися в необхідні речі!
💙💛 З бюджету селищної ради на потреби ЗСУ протягом року було виділено більше 30 млн.грн.
💛💙 Ми намагалися допомогти кожному, хто просив допомоги, допомагали постраждалим у ліквідації наслідків вибухів нафтобази та після збиття ворожих об'єктів над Черняховом. Дали прихисток більше, ніж півтори тисячам внутрішньо переміщених осіб. Не залишаємо в біді родини загиблих наших Героїв-земляків, які віддали своє життя за Україну.
💙💛 Це найбільша наша біда і біль - втрата наших найкращих, наших хлопців, які мужньо і до кінця служили своєму народу. Наш обов'язок - зберегти світлу пам’ять про кожного. Ми пам'ятатимемо!
💙💛 Ми продовжуємо боротися! Ми з вами самовіддано воюємо, активно волонтеримо, робимо буржуйки і окопні свічки, плетемо сітки і закуповуємо амуніцію, будуємо укриття в наших лікарні, садочках і школах, облаштовуємо Пункти незламності, плануємо заходи безпеки - працюємо задля Перемоги. Немає маленької допомоги і не цінної праці. Кожен наш внесок - безцінний.

Із сторінки селищної ради https://www.facebook.com/photo/?fbid=559033382990626&set=a.446500730910559&__cft__[0]=AZXBK8Rx-K6i7208_3__t8DhCgerHTY7niy3xw-rmHFpce5Rkk_t4MoO6NKB2dDYl4EJoNdxNRfUHnZAQJ186Zloo24z-sxtTGjUMJ-hGwL8jUQCAZFm8FNIQ9QD79CYvczzyWACrEHL2PduhB6U9EWUs2zKkUwzkeEvOzrjm03Mbv-RfylQ1iYN4rJd2ctDzb0&__tn__=EH-R
3

Коментарі