Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

Війна та диктат.

Колись був собі такий диктатор Лео Гальтієрі. Прийшов до влади у грудні 1981му. А не минуло і півроку, як кинувся віднімати ті Фолкленди у Британіі. Я не про хід війни. А про причини. От ви гадаєтє, землі не вистачало Аргентині, і він вирішив у "історічєскую справєдлівость" поіграть, чи може там сильно ображали "іспаноязичних"?(Ну правда по пиці освободітєль отримав)
Ні. Просто "СВО", це найпримітивніший засіб підняти популярність з нуля. Сучасну економіку будувати довго, хлопітно та складно. А тут раз! Асвабадіть когось і ти вже "любімец публікі".

Ось він. І як до солдат відносивсь, майже як нацист та фашист Путін.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/YB0zGDiTHNM" title=" Война с Великобританией. Чем запомнился Галтьери? | Последний день диктатора" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Гітлер також починав з "наших бьют" у Судетах, та Польщі. Братскіє народи обьєдиніл у Австріі, та чогось потім не визнали.
Більшовики лізли освобождать, і Путін туди ж подався.
*****
Саддам Хуссейн туди ж поліз в освободітєлі.
І ще. Вони лізли у землі не просто освобождать от когось там, а назавжди. Приєднувати. Змінювати кордони на свою користь. Хто з референдумом, а хто ні. такому "освобождєнію не дуже чомусь раділи. Ну хіба австрійці можливо.. Але дарма та ненадовго.
А Стиль диктаторів схожий.
*****
Вже на просторах інтернету , і не сьогодні пролунала підозра, що Орбанові Кремль пропонував Закарпаття у разі повної оккупаціі України. Орбан тягне на диктатора по своїм замашкам та не відмовиться.
Трамп кажуть просто не просто так підбурював до перевороту у Капітоліі. Але цей, кажуть п"ять разів банкротився, та кожного разу його витягала РФія. Ну а борги треба повертати. От і відробляє допомагаючи проводити геноцид українців боссу з кремля. Ще й доплатять.


8

Коментарі

17.12.23, 15:08

От тількі хитрувати, посилаючись, що мовляв, от колись у до-оонівські часи. ..не треба.
У до-оонівські часи чи до часів Ліги націй не взагалі не було інструментів міжнародного врегулювання відносинн.
Ліга Націй та ООН це перші спроби врегулювання.
Не треба хитрувати, що мовляв, вторгались демократичні країни. Бо вторгнення демократичних представників НАТО (тобто крім, можливо Туреччини) у часи ООН не ставило мету захоплення та приєднання до себе нових земель. З фальшивими референдумами. Нє?

    27.12.23, 19:42

    Дякую за цікаву тему, просто у наших краях невірно розуміють причини тієї війни

    Це насправді війна за контроль над стратегічним росташуванням островів посеред тисячі миль океану , холодного і непривітного. Тут більше за прихильність публіки воювали Тетчер і Корона, у яких тоді теж були, якщо пригадуєте , серйозні проблеми- шахтарі, Ірландія, інциденти з ядерними обєктами, і т.д. Перемога на Фолклендах розвязала багато проблем для Британії, яку вже помалу списували як світову потугу.

      37.12.23, 19:55

      Є така максима- "Імперій колишніх не буває", і можу зауважити що це так. Ви згадали про країни НАТО, а майже половина членів в свій час були агресивними захоплювачами чужих країн , тут навіть не США маю на увазі
      І Аргентина теж не є сама по собі, як здається. Претензії на контроль південного океану і сектора Антарктики є постійною рисою останніх 50 років. Сама символіка аргентинського прапора походить з Інкської імперії, де територія суч.Аргентини була її крайньою провінцією.
      Безкінечні перевороти військових у. Південній Америці є спробами намацати врешті решт того "вождя" , який би вивів ті країни з глухого кута. Тим більше , Аргентина мала недовгий період процвітання в кінці 19 ст поч 20 ст.

        47.12.23, 20:12

        В ролику побіжно згадано Хуана і Ізабель Перон, та Хорхе Віделу. Останній вважається найкривавішим диктатором Латинської Америки , нарівні з Кастро і Сомосою. А цей так, просто війну програв
        І то, аргентинці серйозно поскубали бриттів, потопивши 7 бортів, загибель "Шеффілда"і "Ковентрі" так само ошелешила всіх, як загибель "Москви". Тільки відсутність впертості до досягнення цілей, змусило аргентинців капітулювати. Затягнись війна на півроку, і не з слабодухкою і корумпованою хунтою- невідомо хто б кого

          57.12.23, 20:28Відповідь на 3 від NoTaRь

          Звісно були захоплювачами, але ще до ООН та Лігі Націй (як 2 спроби врегулювання міжнародних відносин). Кажу ж, раніше не було спроб регулювати взаємовідносини. Раніше, як кажуть, "рятуйся хто може". Ні миротворців, ні міжнародних судів. Кожен за себе. Були лише домовленности як військових союзників за приватними інтересами.
          Та бачу колись доведеться реформувати міжнародні організаціі. Наприклад не за консенсусом, а за більшостю голосів.
          бо виявляється один Орбан може керувати ЄС та НАТО.

            67.12.23, 20:29

            І якщо вже порівнювати- близько тисячі загиблих, три місці війни- і все стало зрозуміло, той хто почав війну пішов у відставу з подальшим кримінальним переслідуванням
            Русня зараз втрачає стільки за добу, і винуватець, скорше уникне всякого покарання, якщо не буде дуже залупатись. Є видна тенденція в росії цю війну призабути, в той час про Фолкленди написані тонни книг і в місцях перестрілок наліплено меморіалів , наразі щедро обісраних пінгвінами

              77.12.23, 20:32Відповідь на 4 від NoTaRь

              7 бортів? Я й не знав, що 7. А скільки аргентинці втратили бортів?
              здається Лео просто почав війну не готуючись та навіть не поцікавився досконально своїм економічним станом.

                87.12.23, 20:35Відповідь на 5 від Саблін

                Скоріше якраз навпаки
                До Першої світової війни, монархи і президенти більше дбали про своє реноме, принаймні у 19 столітті, навіть русня. Коли цієї планки не стало, зявились міжнародні інституції.

                  97.12.23, 20:41Відповідь на 7 від Саблін

                  7 бортів? Я й не знав, що 7. А скільки аргентинці втратили бортів?
                  здається Лео просто почав війну не готуючись та навіть не поцікавився досконально своїм економічним станом.
                  2 фрегати -HMS Ardent» і «HMS Antelope»
                  2 есмінці «HMS Sheffield» і «HMS Coventry»
                  1 контейнеровоз Atlantic Conveyor ( який протиправно викорстовували як носія гвинтокрилів )
                  1 десантний корабель Sir Galahad
                  1 десантний катер
                   
                  Аргентина -Генераль Бельграно, субмарина Санта Фе і 4 вантажгих судна

                    107.12.23, 20:44Відповідь на 7 від Саблін

                    7 бортів? Я й не знав, що 7. А скільки аргентинці втратили бортів?
                    здається Лео просто почав війну не готуючись та навіть не поцікавився досконально своїм економічним станом.
                    Це була досить несамостійна особа, він виплив не в останню чергу по протекції Кіссінджера, замінивши одіозного Віделу

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      8
                      попередня
                      наступна