хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

російський полонений штурмовик визнає себе окупантом

  • 24.02.23, 17:16

Полонений сержант з Усурійська, якого росіяни покинули пораненим в районі селища Зеленопілля Донецької області, визнає себе окупантом і вважає, що військам рф немає чого робити в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, яка поспілкувалася з полоненим.

«У Зеленопілля перекинули нас. Жили в «лєсополкє», окопи невеликі, миші пальці гризуть, жах взагалі. Вперше виїхали на штурм, нічого не вийшло, назад повернулися. На другий штурм пішли, і поранення отримав. (…) Не розумію, навіщо сюди йдемо, тут такі ж прості люди живуть, як і в нас. А тут прийшли інші та почали порядки наводити свої. Нічого нам тут робити», – говорить росіянин.

Таке «прозріння» прийшло до нього вже в лікарні. Російський штурмовик розповів, що українські лікарі врятували йому руку та ногу. Умовами, в яких перебуває, задоволений. Визнає себе окупантом, додає, що на українців «не сєрчаєт», а ще він досі шокований тим, що свої ж покинули його на полі бою.

Сержант, командир штурмового відділення одного з підрозділів рф, 47-річний Віктор родом з Усурійська потрапив у полон після невдалої спроби штурму українських позицій в районі Зеленопілля на Донеччині. Отримав поранення руки та ноги, всю ніч повз полем, а потім попросив українців про допомогу.

«Права сторона тіла взагалі не робоча. Залишився я і кулеметник, але він при мені помер. Наші з мене бронік стягли, хотіли лангету накласти, але не вийшло. Кинули… я чекав темряви. На спині повз полем. Дістався до українських позицій і почав казати: «Рєбята, помогітє, спасітє». Вони мене забрали, евакуювали в госпіталь», – розповідає полонений.

За його словами, вдома він працював столяром, збирав кухонні корпусні меблі. Розповів, що повістку йому приносили тричі.

«Дочці вручили повістку, ну і прийшов в військкомат, а там вже відмовлятися марно. Відмовишся – йдеш у в’язницю, а звідти все одно підеш, або тебе там «прірєжут как непатріота своєй родіни». Було таке чи ні, не знаю, але чув, що може бути», – додав чоловік.

Він також зізнався, що у війську йому видали поганенький одяг зі складу, бронежилети «китайського виробництва», але ні біноклів, ні тепловізорів у них не було. російське командування, за словами Віктора, відправило їх на «звільнення» Донбасу та Луганська. По російському телебаченню говорили, що там ніби російські паспорти почали вручати, а українці, мовляв, «не дають жити місцевому населенню».

Він запевнив, що ще не говорив із дружиною та дітьми, і вони, начебто, не знають взагалі, чи живий він. Коли журналісти запропонували йому зателефонувати жінці, погодився. Проте виявилось, що вона знає і про поранення, і про полон. Утім, зараз рідні нічого не можуть для нього зробити через «празнікі» (23 лютого в рф святкують «день захисника батьківщини», а 24 відзначають річницю повномасштабного нападу на Україну, який вони називають «СВО»).

російський полонений також повідомив, що сподівається на обмін.


Джерело

0

Коментарі