Профіль

Mann der Welt

Mann der Welt

Польща, Варшава

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Варшава центр - фото мимохідь

  • 01.12.20, 17:49

Палац Культури і Науки  вражає, таки як збудували, так збудували. Він став невід'ємним символом Варшави, хоч багато кому не подобається, бо є згадкою про Ссср. 
А я далекий від політики, і особисто туди ходжу нерідко. Там шикарний безплатний туалет, якщо що ;)

Вчора накрутив кіно. Хотів

  • 30.11.20, 09:12
Ідея була проста - з великої жерстяної банки вирізав кілька смужок бляхи, склав, змотев їх пластирем, зігнув, продовбав ножицями дірки, в які потім вставив гвинти це все для того, щоб закріпити відеокамеру на велосипеді.

Погода - туман і бррр, але начепив маску і поїхав в такий спосіб робити кіно ;)
Проїхав частину Варшави, потім ліс Кабацький, там людно, люди швендяють купками та поодинці, на галявині печуть шашлики, бігають бігуни і бігунки, їздять роверисти. Життя буяє, не звертвючи увагу ні на що, і то добре.
Кіно вийшло невдале, тремтить все, понурий день, а ще ж треба замальовувати пики людям без масок та номери авто. Ліньки то вже було, хай йому грець, плюнув і став байдикувати собі далі

Громадянство Польщі може отримати будь хто, якщо

  • 27.11.20, 12:09
Громадянство Польщі може отримати будь - хто, хто подасть заяву та копії документів, а самі оригінали документів треба взяти з собою та показати у процесі подачі.
При цьому не вимагаються жодні оплати.
Не вимагається сертифікат знання мови В1.
Посилання на офіційну сторінку, де мовою оригіналу детально все написано.
https://www.gov.pl/web/uw-mazowiecki/nadanie-obywatelstwa

Діла сімейні

  • 27.11.20, 01:54
Часом все так за!!!бує, хочеться десь забігти від усіх подалі на якийсь час.


"Чё там у Хахлов" ?

  • 17.11.20, 18:09
Пуч?
Дивлюсь новини і не второпаю, що там відбувається.
Не хочуть касові апарпти? А я більше року маю касовий апарат, який купив за 2100 злотих і ношу з собою у торбинці з інструментом.

 Видруковую квитанції, сплачую податки і соціалку...
А якого дідька оті репетують?!

Таки вже маю "польське право язди"

  • 05.11.20, 12:05

Сходив до "ужонду", і отримав, а українське здав.

Прийшов до хати, повертів його у руках, порозглядав, і поклав до документів, хай собі лежить :)


Польске посвідчення водія

  • 31.10.20, 17:34
Якось колись вже випліскував у ефір своє бажання поміняти українське водійське посвідчення на біло - червоне, з орлом, "щегольське", так от воно вже десь там лежить і чекає на мене, а так просто не підеш і не візьмеш, треба чекати коли підійде електронна черга...

Що ще? Хочу вже і громадянства Польщі, це, між іншим, могло б мені допомогти реалізувати деякі задумки, але... Не так просто це, але ж помріяти то не гріх, правда ж?

Деякі радощі орендованого житла

  • 28.10.20, 20:23

Пралці настав кирдик



Подзвонив орендодавцю квартири, і наступного дня два хлопці (до речі українці), приїхали, забрали стару і принесли нову, ще крацу.



Викрутив транспортні шурупи, включив, радіємо :)

Один день з життя мандрівного телемайстра

  • 27.10.20, 00:11
Зателефонував зранку один чоловік, каже що телевізор у нього сам перемикає програми і регулює гучність.
Ну там таке, обговорили моменти зацікавленовті, був досягнений рівень взаємної зацікавленості. Записав його адресу, і дивлюся по гугл мепс...

50 кілометрів від мене! А я можу доїхати транспортом загального користування 40. А 10 км - ну хоч плач, хоч скач, а пішки.

Подивився прогноз погоди на день - дощу не обіцяють, вітру теж, в міру тепло. Вирішую їхати велосипедом, але трохи по хитрому.

Беру викрутку, паяльник, каніфоль-припой та ще кілька необхідних речей для конкретно цього ремонту, пакую у велоторбу до камери ключів насосу, щоб не везти з собою зайве, і попедалив. По дорозі трохи підкачав колеса, щоб був гарніший накат, і пошелестів



Аж у Радзиміні виникла ідея знову зробити фотосесію для велосипеда. Там є таке визначне місце у центрі, стаю і увіковічнюю свого алюмінієвого возика

Потім поспішаю далі, а як "зробив діло" - то і гуляю "сміло". Не хочу повертатися вже відомим шляхом, хочу щось нового... Питаю у мешканця, якому ремонтував телевізор, чи добра дорога до Тлуща, він почухав бороду, каже що це не дуже добра ідея, до Тлуща понад 30 кілометрів, і вже скоро потемніє, то "нєх пан враца до Радзиміну, а стонд до Варшави", ну це мені ще більше піддало цікавості, і виїхавши в його вулички вивертаю кермо праворуч



Колеса грузнуть у грунт, водить, перемикаю нижчу передачу і їду... Нарешті скидаю з мармизі маску. Далі пісок змінюється на уалюжі з багном, мене оточують якісь голосні маленькі собачки, іду далі вже пішки, і тут - невідповідність карт гуглу до реальної місцевості. Дорога, замісць прямо - іде ліворуч. Їду, бачу там далі вогні. Точно, дорога дає "пузо" праворуч, потім стає кращою, виникає асфальт.



А потім освітлення та велодоріжка



А до Варшави ще далекоооо....



Але у Тлущі є залізнична станція і я звідти повезу велосипед у вагоні, хай пишається



Практично порожній вагон, доїжджаю до кінцевої "Двожець Віленські", а там страсті, бабський бунт, дорогу перекрили, кричать, матюкають владу... А людям думати тепер, як втрапити додому. Дивна тактика - влада винна, їй протест, а звичайним людям думай як втрапити додому. 



Мені пофік, я мобільний ;)



Доїхав на педалях до "стадіону народовего", а звідти до "варшава шрюдиєсцє" поїздом. Піднявся на світ божий ліфтом, а тут знову



Бунтарі припинили рух транспорту у самому серці Варшави...
Що залишається робити мені?
Поселфитися чи ШО...



Ну і собі примазатися до історії



А далі збочення ще те - їхати разом з велосипедом у метро з станції "центрум"



У Варшавському метро це не є порушенням, їдь собі з велосипедом, але гоцати по перону і переходах не можна.
Навіть ліфти розраховані на довжину велосипеда, щоб не пнути його "на цапа".

Отак минув ще один день життя мандрівного телемайстра.