Мамин борщ. Рецепт
- 14.03.21, 11:30
Отже, борщ потрібно варити в каструльці літрів на п'ять. Адже ви не купуєте морожене чайною ложкою, так і тут, борщу повинно бути багато, не пропаде. Тим більше, що вчорашній борщ смачніший (настоюється і набуває неповторного смаку)
Значицця так, спершу закладаємо м'ясо для бульйона, Ідеально личить м'якоть з мозковою кістю, так з півкіло-кіло, годяться і ребришки .. Краще телятина, швидше вариться. Відваривши м'ясо в підсолоній воді з перцем (чорний мелений ), виймаємо його. Доводимо до кипіння, і ставимо на маленький вогонь.
Закладаєм, картопельку, нарізану невеликими кубиками (середньої велічини- штук вісім-десять, одну цілу цибулину і доки вариться картопля, готуємо бурячок ( краще борщовий, з прожилками, але де ти його зараз візьмеш?) три-чотири штучки середнього розміру,. нарізоємо "соломкою" і пасуємо разом з потертою на терці морквою (пару штук середнього розміру) на соняшниковій олії. Засипаємо в каструлю.
Також пасуємо один крупний болгарський перець,(бажано червоний), і в каструльку, зрозуміло, заздалегідь почищеному і нарізаному смужками.
Тепер переходимо до спецій. Додаємо один червоний гострий перець цілком. 5-7 горошин запашного перцю і стільки ж чорного горошком. Поки все це булькає вариться і поширює довкола аромат, шинкуємо капусту. Гострим тонким ножем нарізуємо дрібними смужками (вистачає половини великого качана) Засипали. Після додаємо цукор приблизно півтори, дві столові ложки сіль, і трохи оцета (яблучного) все це додаємо неспішно, перевіряючи на смак.Закладуємо раніше вийняте м'ясо (нарізаного)
Тримайте під рукою холодну воду і хлібушек (щоб збити апетит, потомушо гарантую, слюньки потечуть )
Залишилося заправити борщ. Використовуйте звичайну томатну пасту десь дві - три ложки (у кого який смак), заздалегідь пропасирувавши.
Взагалі-то моя мама використовує власноручно приготований томатний морс, а я його готувати не вмію. В цьому разі оцет не потрібен.
Для повноти смаку борщ заправляємо часником, два-три зубчики продавлюємо через сито-давильця.
Додаємо лавровий лист З штуки, чорний перець мелений (негострий) третину чайної ложки, накриваємо кришкою і варимо пятнадцаті-двадцяті хвилин.
Важливий момент. Треба натовкти старого сала (грамів 50 -70) разом з цибулиною середньої величини до пастоподібного стану і наприкінці заправити борщ
Сметану, петрушку, кріп , іншу зелень, безпосередньо в тарілку (у каструлю не варто класти).
Весь процес за наявності відвареного м'яса і бульйона займає від максимум один час.
Хліб, пампушки, горілочка, в запітнілій від холоду карафці
подаються подаються безпосередньо до тарілочок, що вже стоять.
Як мовиться, їжте на здоров'я
,
20
Коментарі
ranok_v_misti
114.03.21, 11:34
не убивайте меня этим "старим салом"
НеЖриМоэСало5
214.03.21, 11:35
непраільший борсч, будє смердіти сивушними маслами, вилий ці помиї псам
скіпіріч 78
314.03.21, 11:38Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5
блять
Геннадий М
414.03.21, 11:38Відповідь на 1 від ranok_v_misti
Ну, у каждого свой вкус. Можно заправлять и свежим))
НеЖриМоэСало5
514.03.21, 11:38
Зніми ігнор, сучка крашена, восьмє марта вжє було, невийобуйся.....
НеЖриМоэСало5
614.03.21, 11:39Відповідь на 3 від скіпіріч 78
ахулі
Геннадий М
714.03.21, 11:39Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5
То ти його не пробував
Геннадий М
814.03.21, 11:41Відповідь на 5 від НеЖриМоэСало5
Не варто матюкатися на цій темі.
НеЖриМоэСало5
914.03.21, 11:41Відповідь на 7 від Геннадий М
Так я по -рецепту пойняла шо неварто це куштувати
НеЖриМоэСало5
1014.03.21, 11:42Відповідь на 8 від Геннадий М
Більше небуду, то я Марині писала....