Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Мамин борщ. Рецепт

  • 14.03.21, 11:30



Отже, борщ потрібно варити в каструльці літрів на п'ять. Адже ви не купуєте морожене чайною ложкою, так і тут, борщу повинно бути багато, не пропаде. Тим більше, що вчорашній борщ смачніший (настоюється  і набуває неповторного смаку)

Значицця так, спершу закладаємо м'ясо для бульйона, Ідеально личить м'якоть з мозковою кістю, так з півкіло-кіло, годяться і ребришки .. Краще телятина, швидше вариться. Відваривши м'ясо в підсолоній воді з перцем (чорний мелений ), виймаємо його. Доводимо до кипіння, і ставимо на маленький вогонь. 

Закладаєм, картопельку, нарізану невеликими кубиками (середньої велічини- штук вісім-десять, одну цілу цибулину  і доки вариться картопля, готуємо бурячок ( краще борщовий, з прожилками, але де ти його зараз візьмеш?) три-чотири штучки середнього розміру,. нарізоємо "соломкою" і пасуємо разом з потертою на терці морквою  (пару штук середнього розміру) на соняшниковій олії. Засипаємо в каструлю. 

Також пасуємо  один крупний болгарський перець,(бажано червоний), і в каструльку, зрозуміло,  заздалегідь почищеному і нарізаному  смужками. 

Тепер переходимо до спецій. Додаємо один червоний гострий перець цілком. 5-7 горошин запашного перцю і стільки ж чорного горошком. Поки все це булькає вариться і поширює довкола аромат, шинкуємо капусту. Гострим тонким ножем нарізуємо дрібними смужками (вистачає половини великого качана)  Засипали. Після додаємо цукор приблизно півтори, дві столові ложки сіль, і  трохи оцета (яблучного) все це додаємо неспішно, перевіряючи на смак.Закладуємо  раніше вийняте м'ясо  (нарізаного)

Тримайте під рукою холодну воду і хлібушек (щоб збити апетит, потомушо гарантую, слюньки потечуть   ) 

Залишилося заправити борщ. Використовуйте звичайну томатну пасту десь дві - три  ложки (у кого який смак), заздалегідь пропасирувавши. 
 
Взагалі-то моя мама використовує власноручно приготований томатний морс, а я його готувати не вмію.unsmile В цьому разі оцет не потрібен.

Для повноти смаку борщ заправляємо часником, два-три зубчики продавлюємо через сито-давильця.

Додаємо лавровий лист З  штуки, чорний перець мелений (негострий) третину чайної ложки, накриваємо кришкою і варимо  пятнадцаті-двадцяті хвилин. 

Важливий момент. Треба натовкти старого сала (грамів 50 -70) разом з цибулиною середньої  величини до пастоподібного стану  і наприкінці заправити борщ

Сметану, петрушку, кріп , іншу зелень, безпосередньо в тарілку (у каструлю не варто класти). 

Весь процес за наявності відвареного м'яса і бульйона займає від максимум один час. 

Хліб, пампушки, горілочка, в запітнілій від холоду карафці
подаються подаються безпосередньо до тарілочок, що вже стоять.  

Як мовиться, їжте на здоров'я  mmmm  tost

,





20

Останні статті

Коментарі

114.03.21, 11:34

не убивайте меня этим "старим салом"

    214.03.21, 11:35

    непраільший борсч, будє смердіти сивушними маслами, вилий ці помиї псам

      314.03.21, 11:38Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5

      блять

        414.03.21, 11:38Відповідь на 1 від ranok_v_misti

        не убивайте меня этим "старим салом" Ну, у каждого свой вкус. Можно заправлять и свежим))

          514.03.21, 11:38

          Зніми ігнор, сучка крашена, восьмє марта вжє було, невийобуйся.....

            614.03.21, 11:39Відповідь на 3 від скіпіріч 78

            блятьахулі

              714.03.21, 11:39Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5

              непраільший борсч, будє смердіти сивушними маслами, вилий ці помиї псамТо ти його не пробував

                814.03.21, 11:41Відповідь на 5 від НеЖриМоэСало5

                Зніми ігнор, сучка крашена, восьмє марта вжє було, невийобуйся.....Не варто матюкатися на цій темі.

                  914.03.21, 11:41Відповідь на 7 від Геннадий М

                  непраільший борсч, будє смердіти сивушними маслами, вилий ці помиї псамТо ти його не пробувавТак я по -рецепту пойняла шо неварто це куштувати

                    1014.03.21, 11:42Відповідь на 8 від Геннадий М

                    Зніми ігнор, сучка крашена, восьмє марта вжє було, невийобуйся.....Не варто матюкатися на цій темі.Більше небуду, то я Марині писала....

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      24
                      попередня
                      наступна