Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Єдина Українська Церква - міф чи реальність.

 Вселенський патріарх прагне об’єднання церков в Україні
25.07.2008

«Ми прибули сюди, щоб помолитися разом із вами за об’єднання всіх православних християн України в єдину церкву – церкву вашого народу, церкву вашої країни», – сказав Варфоломій I, прибувши до Києва. Варфоломій I привітав Україну з 1020-річчям хрещення Київської Русі і сказав, що «доля України й українського православ’я посідає особливе місце в його серці». Також Варфоломій I наголосив, що він та вся делегація Вселенського Патріархату прибула до України, щоб «віддати шану пам’яті тим, кого було закатовано в роки лихоліття. Ми прийшли, щоб схилити наші голови перед трагічними жертвами Голодомору», – сказав Вселенський патріарх. Патріарх додав, що вважає за велику честь і приємність відвідати «чудову Україну, її чудову столицю Київ – зелене місто», побачити Дніпро – український «Йордан, де святилися ваші прабатьки». Варфоломій I подякував за запрошення відвідати Україну Президентові Віктору Ющенкові, а також патріархові Московському Алексієві II за можливість разом відсвяткувати 1020-річчя хрещення Київської Русі. В аеропорту Бориспіль високого гостя зустріли Президент Віктор Ющенко, перший Президент Леонід Кравчук, представники влади, народні депутати, предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату митрополит Київський і всієї України Володимир, а також, як без уточнення мовиться в повідомленні прес-служби Президента, «представники українських та іноземних православних конфесій». Віктор Ющенко у вітальному слові наголосив, що прибуття Вселенського патріарха до України є визнанням заслуг українських християн і християнської Церкви і «знаком Божого благословення для української землі і українського народу». Після урочистої церемонії зустрічі Президент і Вселенський патріарх відвідають Києво-Печерську лавру, візьмуть участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників княгині Ользі, Кирилові і Мефодію, Андрієві Первозванному та Святому Володимирові. Увечері Вселенський патріарх відправить службу з нагоди 1020-річчя Хрещення Київської Русі у Софіївському соборі Києва. Під час молебню пройде церемонія освячення відновленої Царської брами i встановлених дзвонів. 26 липня на святкування прибуде глава Російської православної церкви (Московського патріархату) Алексій II. Усього ж очікується, що Київ відвідають цими днями до 60 тисяч гостей. Серед них і представники помісних православних церков: архієпископ Афінський i всієї Еллади Ієронім, архієпископ Тиранський i всієї Албанії Анастасій, архієпископ Празький i Пряшівський, митрополит Чеських Земель i Словаччини Христофор. Делегацію Грузинської апостольської автокефальної православної церкви, як очікують, очолить її глава, католикос-патріарх усієї Грузії Ілія II.

Джерело Радіо Свободаhttp://www.radiosvoboda.org/

=========================================================

На Україні налічується три православні церкви: Автокефальна, Московського Патріархату, Київського Патріархату.

 Також серед історичних церков є : Римо-Католики, Греко- Католики,Лютерани. Також є безліч Протестантських Церков такі як баптисти, пятидесятники, харизмати й багацько менш чисельних гілок християнства.

      Чи можливе обєднання Православних Церков у Єдину Помісну Церкву? Думаю ні.  


42%, 8 голосів

47%, 9 голосів

5%, 1 голос

5%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
6

Коментарі

125.07.08, 13:38

Следующий этап церковной политики Хрющенко - объединение с мусульманами

    Гість: Yujin

    225.07.08, 13:40

    Я верю что все конфесии мона обьеденить

      Гість: Крайтос

      325.07.08, 13:43

      К сожалению, скорее нет, чем да. Православная церковь, в отличие от католической, никогда не имела единого центра.

        Гість: Serho28

        425.07.08, 13:46

        ющенка наместник бога на земле и пророк укркинского народа ему можно

          525.07.08, 13:47Відповідь на 1 від CKB

          А зачем вооще объеденять церкви?

            625.07.08, 13:50Відповідь на 5 від AQv@

            А зачем вооще объеденять церкви?А это пунктик такой у этого человека. То ли ему в высшей школе партруководителей это в мозги встроили, то ли еще что.
            Но умные люди-то знают, куда чаще всего заводят благие намерения

              725.07.08, 13:52Відповідь на 6 від CKB

              Я за множество конфессий выбор должен быть у всех

                Гість: vitaliч

                825.07.08, 13:55

                я віруючий, але мене ці питання не турбують

                  Гість: TigressOnly

                  925.07.08, 13:56

                  он наверное хочет войти в историю. но кроме как поддерживать репутацию Ужасного и Не-Знающего-Права у него ничего не выходит

                    1025.07.08, 13:56Відповідь на 6 від CKB

                    Коментарий блестящий Он как Шариков хочет решить все проблемы одним махом. Тоже, наверное, переписку Энгельса с Каутским прочитал

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна