Пікантні сливи під водочку ;)
- 20.08.14, 14:08
Ось ще одну консервашку вчора закрила. Ми з друзями називаемо це блюдо - українські оливки А все елементарно просто: сливи і часник прижились у нас українців. В наших садочках ростуть не тільки вишні, але і різноманітні сорта слив. А часник так це взагалі кладізь: його і до смачного сальця з прорістю додають, і борщ без часника немає того пікантного смаку, і в куліш обов’язково бабуся вчила додати. А ще часник оберігає від різної нечисті і має лікувальні властивості.
Ну та ладно, перейдемо до головного: рецепту Слив із часником.
На 2 кг слив, 750 гр. води, 300 гр. цукру, 100 гр. оцту, 6 горошинок духмяного перцю, 3 цяточки гвоздики, часник – по кількості слив.
Сливи миємо, виймаємо кісточку, на її місце вкладаємо часточку зубчика часнику. Зубчики я розрізаю, щоб часник віддав більше свого смаку сливі. В стерильні літрові банки кладемо по 2 шт. духмяного перцю горошку, по 1 шт. гвоздики і сливи – з порції виходить 3 банки. З води, цукру та оцту варимо розсіл і заливаємо ним сливи, даємо постояти 5-10 хвилин. Розсіл зливаємо, знову закип’ячуємо, заливаємо ним сливи і закатуємо. Банки вкутати і залишити до ранку.
Ці сливи дуже смакують до м’ясних страв ну і на закуску
Картинки не мої, знайшла для наглядності ))
Коментарі
Tatosha
120.08.14, 14:10
Пікантні сливи під водочку
Пікантні думки під музичку
DimedrolИЧ
220.08.14, 14:12
слив защитан, плюсую
Гість: Мартышка Чита
320.08.14, 14:14
Смакота
Momyshka
420.08.14, 14:15
готовий прийти з водочкою, хоч я її і не люблю
Каре
520.08.14, 14:15Відповідь на 1 від Tatosha
Каре
620.08.14, 14:16Відповідь на 2 від DimedrolИЧ
а вы свои сливы съели
Каре
720.08.14, 14:16Відповідь на 3 від Гість: Мартышка Чита
готовила вчера, а слюнки до сих пор от запаха
Золото 750*
820.08.14, 14:17
пиши адрес. выезжаю.
Каре
920.08.14, 14:17Відповідь на 4 від Momyshka
я теж не по водочці, але написала, можливо комусь як раз під неї буде смакувати
ДімкаLvivsky
1020.08.14, 14:17
читаю "пікантні Зливи під водочку" Зразу так зацікавився.... а тут сливи