хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Покращення

  • 25.03.23, 20:30
 В нашій країні є, на жаль, чимало шахраїв,  і багато з нас , як не всі , стикалися з цим  явищем , якщо не прямо ,то опосерадковано. І проблема  не тільки в тому  що є безсовісні люди , ай у  законодавстві , яке такі  речі по суті узаконює. Одна з таких схем шахрайства заснована на статті 96 цивільного кодексу, і іншими пов*язаними з нею статями (товариства з обмеженою відповідальністю, акціонерні і так далі) , яка говорить, що учасник ,засновник  юридичної особи не несе відповідальності за зобов*язаннями юридичної особи.
  І так  є якась  юридична особа - банк , газета, кооператив , тощо. Припустим газета  замовила  в друкарні  послугу , та виконала замовлення , а газета не заплатила  ,і переєструвавши юридичну особу, повторила  це злодійство з іншою  друкарнею. В кращому випадку посадять директора фірми,як це було з " Бласко " , або не посадять нікого, наприклад Приватбанк. Вернемось до газети, чи когось посадять, то таке, річ часом потрібна, але основне питання , а де гроші??? 
   Розділимо відповідь на дане  питання  на дві складові- власне витрати підриємства, і девіденди членів юридичної особи. Почнемо з девідендів . І  так товариство в боргах ,а товариші  ділять бариші,отримують значиться неправомірну вигоду.  Я вважаю ,що в цивільному кодексі треба записать,що учасники юридичної особи не несуть відповідальності за зобов*язаннями  юридичної особи за умови, якщо вони  не отримали  прибуток  (дивіденди) з цих боргів . Тобто прибуток  ( дивіденди)  можуть бути виплаченні тільки після погашення боргів.  Ось так разом з поясненням написать  і в принципі цивільний кодекс стане кращим.
0

Останні статті

Коментарі