хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Про коляди, й про вибори, й про вибори коляд

  • 28.12.22, 19:41
І так,  спочатку трішки історії, яка як кажуть чомусь нікого нічому не учить. Жила була собі, як на свій час, найсильніша країна в Європі - Річ Посполита. Давала раду і тевтонцям, і москалям, і туркам перепадало, але якось сили тієї тай і не стало. Богдан Зіновій Хмельницький підірвав їй здоров"я, звісно не сам, були у нього помічники: якісь за гроші, якісь за правду, а якісь і за віру. Одна з причин, яка її погубила, була в законодавстві, прагненні бути цивілізованою, але не всяку "цивілізацію" можна без оглядки приймати, дещо краще робити самому.
     Почули в Речі Посполитій, що Папа Римській Григорій переходить на новий точніший календар, та й собі перейшли, щоправда не всі - православні ні. І до існуючих протиріч додалося нове. Получилось, що одні люди дрова рубають, а інші тим часом вже колядок співають. А потім міняються ролями і кожен з них думає, що він розумніший і набожніший. І якщо раніше вони розділялись, коли йшли кожен в свій храм, а на вулиці їх свято єднало, то після реформи календаря і тої єдності не стало. І з часом виникали все більші непорозуміння.
      Говорять, що перейшовши на новий стиль, ми порвемо з Москвою, і станемо ближчі до Європи. Хочемо ближчими до Європи, то треба їхати у Європу. І то, ми будемо ближчі до тих людей, до яких приїхали, бо в Греції святкують по своєму, а в Іспанії по своєму. Кожен край має свого святого, якого і шанує. Тож, святкування по чужому, то не ближче до Європи, а далі від України, неповага до своїх традицій. Звісно, ми всі на емоціях, війна є війна, але потрібно розуміти, що наші вороги того юліанського календаря не вони його придумали, а те що вони його використовують, то таке... Ви знаєте, цього року дехто з наших ворогів почав використовувати унітази і що нам з цього приводу комплексувати? Люди не комплексуйте, коли хочете тоді і святкуйте. Головне, щоб це святкування нам було і в радість і в користь. Щоб не було непорозумінь, бо непорозуміння між нами, то найбільша зброя ворога. Як на мене, то потрібно орієнтуватися на традиції, щоб ворог на цьому інформаційному фронті, був обеззброєний. Багато хто скаже, а як же прогрес, наука, адже новий стиль точніший за старий. Не дарма ж його застосовує цивілізований світ. Не все так однозначно... Невже ви думаєте, що наші злі сусіди, коли назвали місяць грудень "дєкабрьом" на латинський лад, то стали від цього більш цивілізованими? Потрібно розуміти, що найкоротший день 22 грудня не тому, що прийшло 22 грудня, а тому, що коли був найкоротший день то його записали 22 грудням. А могли записати 1, чи 5 і не грудня. Не календар керує сонцем, він лише веде статистику. І все ж таки наука говорить, що григоріанський календар точніший за юліанський, але та ж наука говорить, що є зоряний календар, який точніший і за той і за той. То може, перейти на зоряний календар?
      Пам"ятаю, за "совєтов", ялинки в школах частенько розпочиналися на католицьке різдво. Далі святкували свято Обрізання (це те, що більшість знає як Новий рік), далі ялинки продовжувалися і на католицьке Водохреще, а тоді канікули закінчувалися. Тобто, комуністи виходить тяжіли до католицьких свят. Випадково це чи ні, невідомо це мені. Але, що відомо і мені і вам, це те, що не на старий Новий рік, ні на Водохреще по старому стилю, вихідних за "совєтов" не було, і немає і зараз за вільної України. А якби ці дні зробити вихідними, то питання виникали б не у нас, а у московії. Бо там ці дні теж не є вихідними. Якщо депутати минулого скликання прийняли 25 грудня вихідним днем, то нинішні депутати мають на меті католицьку Пасху. Принаймі так можна зрозуміти з виборчого кодексу, який вони прийняли. Наша влада наробила багато помилок, які тепер виправляються великими жертвами. Тож давайте люди думати перед тим, як щось робити. І святкувати зі своїми ближніми, зі своєю родиною, зі своїм селом. А ворогу не треба віддавати ні своєї землі, ні своїх буднів, ні своїх свят.
      
2

Останні статті

Коментарі