Різдвяний кулінарний звіт (експериментальне)
- 07.01.17, 19:52
На початку грудня 2016 року, ось тут: http://blog.i.ua/user/7047925/1983037/,
я запитувала, чи морочився хтось із випічкою різдвяного пирога по старовинному рецепту і чи варто спробувати.
Так ось. Я ж,таки, зібралася з духом і спекла цей пиріг. І протягом ТРЬОХ тижнів тримала його завернутим в проспиртовану марлю і фольгу. Три рази, по суботах, розмотувала його, просочувала марлю алкоголем (коньяку не було, тому змішала фінську "Клюквенну" горілку і румтопф), замотувала знову і ставила в холодильник.
Далі - фото і коротенький опис етапів приготування.
Смаколики підготувала, порізала.
Сироп зробила із чаю, апельсинового соку, клюквенної горілки і залишку моєї "прєлєсті"
Лікер поділила:частина пішла у сухофрукти, частиною просочувала марлю.
Фрукти настоювалися добу, відцідила, додала в тісто (рецепт тіста у попередній замітці)
Тісто виходить коричнувате від кількості сухофруктів
Пиріг випікся! Німецький африканець майже
Низ кращий, як верх. Блискучий, гарненький, хіба що не посміхається...
Наступного ранку марлю просочила сумішшю деніелсовського лікеру, румтопфу і
клюквенної горілки. Акуратно, але міцненько замотала.
Потім ще завернула у фольгу - і поставила на балкон. Тиждень пиріг стояв там, потім
суттєво похолодало і я тримала "мумію" в холодильнику.
Щосуботи розвертала, просочувала марлю спиртним і знову замотувала пиріг.
Сьогодні - присипала цукровою пудрою .....
І - ось такий він всередині!
P.S:
Смачно дуже!
М'який, дуже соковитий (не мокрий!), не п'янкий! Ви не уявляєте, наскільки він ароматний, просто неймовірно гарний аромат!!!
Смак незвичний, але, однозначно, вишуканий.
Солодкий в міру, саме такий, як має бути до чаю без цукру.
Дуже ситний - кусок до кінця доїсти не змогла.
P.P.S:
Незважаючи на тебе, що рецепт довгий, як "коломенська верста", пиріг готується абсолютно не складно. Головне - щоб рецепт був перед очима. У мене був, але я, чомусь, проґавила, що треба потерти цедру з цитрусових. Куди я дивилася, не знаю.Тому, обійшлося без цедри. Ще я б зменшила кількість чорносливу і добавила б більше кардамону (це моя особиста любов) і інжиру- дуже вже приємно хрумають інжирні зернятка у пирогові. Цукатів більше треба брати ананасових, вони дають тендітну кислинку. І - дуже смачна сушена журавлина в пирогові. Треба якось спробувати спекти булочки з нею.
В цьому році не пекла різдвяних пряників, проміняла їх на пиріг. Наступного року теж проміняю.
Діаметр форми - 28 см. Висота пирога - 6 см.
От і все.
Ще раз усіх з Різдвом Христовим!
42
Коментарі
Гість: Attraction
17.01.17, 19:56
В избранное
Как то просто так спеку)
De_Stress
27.01.17, 20:04
Ти таки його зробила!!! Мила, ти неймовірна!!! Твїй чоловік повинен тебе на руках носити!
Носить? Якщо ні, то приїду, та накостиляю йому, так йому і перекажи!
Утягнула у вибране... але... коли ото я буду пекти..
ЛУКАВИЙ
37.01.17, 20:04
якщо старовинний то в старину не було коньяку
Ми Ла
47.01.17, 20:06Відповідь на 1 від Гість: Attraction
ага, можна і просто так. Думаю, що можна так довго і не просочувати, він все одно буде смачний
Ми Ла
57.01.17, 20:07Відповідь на 2 від De_Stress
та ж зробила сила волі +характер
Ми Ла
67.01.17, 20:07Відповідь на 2 від De_Stress
приїдь і накостиляй
Лъйошкин_Кот
77.01.17, 20:08
багіня!!!
Ми Ла
87.01.17, 20:11Відповідь на 7 від Лъйошкин_Кот
Дякую!*поправляю корону, чи що там у багінь на голові?*
LotusDomino
97.01.17, 20:13
этож сколько на него алкаголя ушло
De_Stress
107.01.17, 20:13Відповідь на 5 від Ми Ла
Браво тобі!!!