Спецслужби штурмують блогосферу (перепост)

  • 28.08.12, 17:57

Російська розвідка замовила три системи для "штурмування" соцмереж

Служба зовнішньої розвідки Російської Федерації на початку року оголосила три закриті тендери на суму понад 30 мільйон рублів, мета яких – виробити нові методики моніторингу блогосфери.


Головне завдання – "масове поширення інформаційних повідомлень у заданих соціальних мережах із метою формування громадської думки", пише "Комерсант".

За даними видання, тендери на дослідження з кодовими позначеннями "Шторм-12", "Монітор-3" і "Диспут" були проведені в січні-лютому 2012 року.

Як випливає з текстів конкурсних завдань, держзамовник – ФКУ "Військова частина №54939" – замовив розробити програми для "дослідження методів розвідки інтернет-центрів і регіональних сегментів соціальних мереж" (шифр "Диспут") на 4,41 млн руб., "дослідження методів негласного управління в інтернеті" (шифр "Монітор-3") на 4,99 млн руб., провести науково-дослідну роботу з розробки "засобів просування спеціальної інформації у соціальних мережах" (шифр "Шторм-12") на 22,8 млн руб.

Три роботи, хоча й розбиті на різні тендери, тісно пов’язані одна з одною.

Планується, що спочатку моніторити блогосферу буде система "Диспут", яка має займатися "дослідженням процесів формування співтовариств інтернет-центрів поширення інформації в соціальних мережах" і "визначенням факторів, що впливають на популярність і поширеність даних".

Потім отриману інформацію буде аналізувати система "Монітор-3". Її завдання – "розробка методів організації й управління в інтернеті віртуальним співтовариством залучених експертів, що передбачають постановку завдань, контроль роботи в соціальні медіа й регулярне отримання від експертів інформації в заданих предметних областях".

На основі отриманих даних вкидати потрібну інформацію в соцмережі почне система "Шторм-12". Її функціонал держзамовник прописав так: "розробка спеціального програмного комплексу автоматизованого поширення інформації у великих соціальних мережах і організації інформаційної підтримки заходів щодо підготовлених сценаріїв впливу на задану масову аудиторію соціальних мереж".

За документами, метою цієї віртуальної армії є "масове поширення інформаційних повідомлень у заданих соціальних мережах, використовуючи наявні облікові записи користувачів, з метою формування громадської думки", "збір статистики й аналіз ефективності поширення інформаційної хвилі", "аналіз придатності найбільш популярних сервісів соціальних мереж для ініціювання інформаційних хвиль різної тематичної, соціальної й іншої спрямованості".

За даними "Комерсанта", засекретити всі три конкурси дозволило те, що підставою для їх проведення стала закрита постанова уряду №1116-36 від 23 грудня 2011 року про розподіл коштів держоборонзамовленя на 2012 рік.

Очікується, що системи "Монітор-3" і "Диспут" будуть готові вже в 2012 році, а "Шторм-12" – у 2013 році.

Джерела у спецслужбах стверджують, що військова частина №54939, командир якої Олександр Бичков виступив замовником по всіх трьох тендерах, входить у систему Служби зовнішньої розвідки РФ.

Виконавцем по всіх трьох конкурсам стала компанія "Ітеранет". Її гендиректор Ігор Мацкевич (у минулому – перший заступник начальника Інституту криптографії, зв’язку й інформатики Академії ФСБ) ухилився від розмови з журналістами й письмових відповідей.

Співрозмовники газети у російських спецслужбах не виключають, що після того, як СЗР РФ отримає у своє розпорядження програми "Шторм-12", "Монітор-3" і "Диспут", вони можуть застосовуватися для впливу як на зовнішню аудиторію, так і на внутрішню.

"Після того як розробка завершиться, почнуться попередні випробування, які повинні будуть довести ефективність системи", - пояснює одне з джерел. На запитання, на яких саме країнах ці розробки будуть випробувані, співрозмовник відповів: "На першому етапі це можуть бути країни Східної Європи, що входили до складу Радянського Союзу".

На запитання про можливість застосування нових розробок у російських социережах, співрозмовник газети зазначив, що практика передачі технологій між СЗР і ФСБ зазвичай не використовується, оскільки збільшується ризик витоку інформації, але, якщо буде потреба, ресурс може бути використано в потребах обох відомств.

Експерти вважають великою імовірність того, що ці розробки можуть бути спрямовані надалі на російські соціальні мережі і їхніх користувачів, а також закордонні мережі й ресурси типу Facebook і Google+, у тому числі, для боротьби з політичною опозицією.

На думку одного з експертів, подібні програми можуть бути досить ефективними, особливо якщо йдеться про розкриття прав адміністраторів, віялові розсилки чи зараження комп’ютерів ботами.

Сербія, все так погано?

  • 12.08.12, 17:10

Цьогорічна вилазка Європою відбулася дещо нетиповим маршрутом для українського туриста. Все через зняття візових обмежень у подорожах Балканами і бажанням попробувати водичку Єгейського моря. Маршрут: Польща-Словаччина-Угорщина-Сербія-Македонія-Греція. 

Перетин кордону Угорщини з Сербією викликав недобрі передчуття, купи сміття на узбіччях - поганий знак. У мене склалося враження, що різниця між квітучими полями Угорщини і занедбаністю Сербії ще більша, ніж гнітюче враження від села українського по наш бік україно-польської границі. А заправки, сморід як на безкоштовних вбиральнях наших ринків. Такий стан вже не можна пояснити війною, ізоляцією, це швидше небажання працювати. Окремі вілли в нетрях трущоб ще більше підкреслювали паралелі з Україною. Основна маса народу не знайшла себе в умовах розпаду Югославії і залишилася в 90-х роках. Вже зараз розрив між Словенією, Хорватією та Македонією, як прірва. Залізобетонний Белград ще вражає потугою розв'язок та річок, хмарочосів радянського типу, але культурний занепад крає очі нехлюйством. В нас теж бички в пляжному піску залищають, але  ж не так, щоб це було нормою. У нас хоч якийсь стид залишився, а там, у Греції, серби гадять гірше свиней.  

П.с. Обидва рази ночували у Сербії, і на гостинність власників приймаючих апартаментів жодних скарг. Вище звучала скоріше критика  влади, яка призвела до такого стану.

П.п.с. Кого цікавлять ціни на проживання з двохразовим харчуванням у грецькому ***-зірковому готелі міського типуза 50-100 м від пляжу, то мене виносило 27 євро на особу за ніч. 


57%, 4 голоси

29%, 2 голоси

14%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Допоможіть ідентифікувати квітку

  • 14.06.12, 09:30

Таке чудо нам дали цієї весни, а що воно таке - ніхто не знає.

Груповий туалет

  • 04.04.12, 23:33
Так історично склалося, що основу інженерного персоналу кафедр та методистів деканатів у нашому університеті, а переконаний, що і всіх решта також, складають жіночки. От мене зацікавило, чи у всіх установах, де працюють жінки, присутній панічний страх ходити до туалету наодинці. Щодня, коли я на роботі, мені доводиться слухати ці: "Ти йдеш?" "Ми вже були." "Давай в перший корпус, там тепла вода є." "Володя, ти тут будеш? Ми на третій поверх" і т.п. Може я чогось не знаю про жіночі туалети, га ? 

English Pronunciation - NEVER GIVE UP

If you can pronounce correctly every word in this poem, you will be speaking English better than 90% of the native English speakers in the world.

Dearest creature in creation,
Study English pronunciation.
I will teach you in my verse
Sounds like corpse, corps, horse, and worse.
I will keep you, Suzy, busy,
Make your head with heat grow dizzy.
Tear in eye, your dress will tear.
So shall I! Oh hear my prayer.
Just compare heart, beard, and heard,
Dies and diet, lord and word,
Sword and sward, retain and Britain.
(Mind the latter, how it’s written.)
Now I surely will not plague you
With such words as plaque and ague.
But be careful how you speak:
Say break and steak, but bleak and streak;
Cloven, oven, how and low,
Script, receipt, show, poem, and toe.
Hear me say, devoid of trickery,
Daughter, laughter, and Terpsichore,
Typhoid, measles, topsails, aisles,
Exiles, similes, and reviles;
Scholar, vicar, and cigar,
Solar, mica, war and far;
One, anemone, Balmoral,
Kitchen, lichen, laundry, laurel;
Gertrude, German, wind and mind,
Scene, Melpomene, mankind.
Billet does not rhyme with ballet,
Bouquet, wallet, mallet, chalet.
Blood and flood are not like food,
Nor is mould like should and would.
Viscous, viscount, load and broad,
Toward, to forward, to reward.
And your pronunciation’s OK
When you correctly say croquet,
Rounded, wounded, grieve and sieve,
Friend and fiend, alive and live.

далі...

портал накрився

  • 14.11.11, 15:09

 я про http://www.bigmir.net/

а розробники то ті ж, що й нашого. коли така доля чекає наш портал ? 

Відкриття

  • 05.09.11, 22:30

На фоні другого приготування тірамісу власноруч, до мене дійшло, чому чоловіки стають неперевершеними кухарями: 

Вони не зажимають необхідних інгредієнтів страви на потім.

До ідеалу мені залишилось трошки більше бісквітики мачати і купити алкоголь подорожче. sila

Знову дисертаційне

  • 02.09.11, 23:10

Ще років з 5 тому я завагітнів, і файлу дав класичне ім'я "Дисертація_1ред.doc".

Роки йшли, і на світ почали з'являтися клони під назвами   "Дисертація_№ред.doc" .

Зараз працюю над останньою версією з достойним іменем   "Дисертація_бред.doc".  

Оберіг в авто

  • 08.08.11, 21:10

Ви точно їх помічали, ці різноманітні пімпочки в авто. Як правило, в українських автівках, від малих і до громадних, позаду дзеркала заднього виду  висять вервички або іконки, або ще  й бува магічні штучки. В мене теж є, але в мене вона хоч прослужити функціонально зможе, а про решту водіїв ми подумаємо, що в них це радше для прикраси висить, а не для виконання якоїсь надважливої місії. Бувають на торпедо і  плюшеві іграшки, і тваринки, що схвально кивають головами на українських дорогах-напрямках. А ще є щасливі вм'ятинки, царапинки, наклейки, плямки та .. та не перелічити всіх тих дивацтв, які може придумати хворою фантазією схиблене суспільство. В мене теж з'явився ще один оберіг, на поличці за задніми сидженнями лежить милий трупик недавно ще повзаючої зозульки. Сонечка приносять щастя, огого яке. 


П.С. Питання "Як жити?" куди легше за питання "Для чого жити?" Без відповіді на останнє людина радше знищить себе, ніж житиме. 

доведено самогубцями

Подорож за межу

  • 27.07.11, 22:24

Літо - пора відпусток і подорожей. Напевно з такої банальщини і треба починати таку розповідь. Посилання клікабельні.

Так, я нарешті добрався до Іспанії, але все за порядком і коротенько. 

Польщу пропускаємо, хоча шуруп в колесо там залазить до біса регулярно.

Саксонія не порадувала перфекним знанням англійської, вона навіть не порадувала хоч найменшим знанням цієї універсальної мови, зате "папа, мама, ключ" і т.д. наші брати зі сходу німців навчили добре. Ааа, як тут без пива, хоча мені мед і ковбаска більше припали до душі.

Не потикайтеся в Бургундію на вихідні без зарезервованого готелю. Якщо трьохполосна автомагістраль вдень битком набита, то й вільний готель від неї в радіусі 10 кілометрів найти нереально. Лишаючи Прованс та Барселону на закуску ми попрямували в місце призначення - на Золотий берег Католонії у Ла Пінеді. 

Набрехали, ніякий він не золотий. Пісок піском. Аристократична білизна пліч згоріла швидко, за півдня. Море солене, всі 35 проміле солей, і, судячи з поодиноких відвідин  відпочивальниками пляжного туалету, не тільки хлориди там присутні. Іспанці люблять відпочивати великими сім'ями, з глибин колись величного королівства вони висипаються на пляж, кольором шкіри нагадуючи циган, там їхню більшість впевнено розбавляють своїми голими цикьками французька меншина і чисельні росіяни середнього достатку. Трапляються нечисельні ареали ірландців та інших північних народів. Напевно не збрешу, що публіка там не така вишукана, як на далматинських пляжах чи Cote d`Azur. 

Випалена сонцем архітектура старовини,що своїми каміннями пам'ятає римських легіонерів та сарацинів, Реконкісту та світове лідерство, компенсує багато чого .

А продукти харчування з супермаркетів такі ж штучні, як в нас. Не найдете в маркеті ні гречки, ні капусти нормальної, ні мила в шматках. Навіть вина, яке б не містило сульфітів, не найдете. Але є і плюси у вигляді м'ясних виробів, молока та сирів. 

Так високо ще ніколи не підіймався навіть пішки, а тут машиною треба виїхати на висоту поза 1800 метрів. Навігатор підтверджує цю інфу, виїхавши на світ Божий зі старезного, односмугового, 1970 року випуску, 3-кілометрового тунелю Aragnouet-Bielsa. Краєвиди там несказанної краси. Саме так я і уявляв ідеальні альпійські луки, які чомусь волею матінки Природи знаходяться в Піренеях (фото авт.). 

Люрд дійсно творить чудеса, перш за все у душі, дає відчути себе Людиною. Тисячі волонтерів допомагають хворим тамка, на берегах річки Гави біля гроту Массабель. Клаптик України в такій далині гріє серце будь-якого бандерівця.

А  покриті пліснявою сир, що пахне овечатком, та ковбаска зі свининки,  що продають на перевалі в країні басків, гріють шлунок. У Франції мукавки-коровки по узбіччю ходять дисциплінованіше за нас. 

Пожалів я Гауді. Вишикували чергу до його творіння таку, якої я за СРСР ніколи не бачив, а самі доліпляють свої каліцтва зі всіх сторін. Добре, що світ парфюмерного мистецтва більш консервативний. Грас не розчарував сподівань мого носа. Та й Венеція була більш до нього прихильна, на той раз болотом не віддавала. 

Далеко не всі ще враження передав, а на тому слові бувайте здорові. До нових дописів і ще цікавіших подорожей. Ваш Вовчик.