Мій січень 2021
- 19.08.21, 22:26
Все почалось років чотири тому, просто натрапила в мережі на інтерв'ю молодої жінки-сировара, вона так натхненно розповідала про своє захоплення...
Далі більше - почала шукати інформацію, читати вузкопрофільні паблики...
І ось, в самой розпал карантину, у повній невизначеності щодо фінансового стану, я пізно вночі холодного січня придбала он-лайн курс по сирам з білою пліснявою... І першим в переліку був Камамбер - король французьких сирів. І я подумала - от навіщо я в це вв'язуюсь?! Я ж ненавиджу цей сир, в мене гіпертрофований нюх - мене нудить від його запаху?!
І знов ярлики, да?! Яке ж було моє здивування, коли зварила, коли він визрівав. Носилась з ним як з немовлям, щовечора обнюхувала, все чекала той штин брудних шкарпеток... І в ітозі - цей сир просто приголомшлевий - він пахне осіннім грибним лісом, вмитим дощем! Він текучо-творожнистий, він неймовірний))))
Але на фото не він))))))
4
Коментарі
Акварель
119.08.21, 22:56
Камамбер же ніби не має поняття потняками, то ж зовсім інші бактерії для витриманих сирів, а камамбер це сир з пліснявою і має пахнути саме грибами
Акварель
219.08.21, 22:57Відповідь на 1 від Акварель
"Пахнути"
НеЖриМоэСало5
319.08.21, 23:03
то якась підгорівша шкільна котлєта, шо Ви нас найобуєте
Zovsi
419.08.21, 23:06Відповідь на 2 від Акварель
Не погоджусь))) кам може визрівати різний час, чим довше - тип пікантнішим стає запах, а у смаку чіткіше прослідковується гірчинка... А мені не було з чим порівнювати - тільки з сиром з маркетів, весь, що придбавала саме шкарпетками і відгонив)))
Zovsi
519.08.21, 23:06Відповідь на 3 від НеЖриМоэСало5
Я? Вас? Де?)))
НеЖриМоэСало5
619.08.21, 23:08Відповідь на 5 від Zovsi
приготуй шось нормальне, так ніхто тебе взамуж невізьме, навпаки розлякаєш жєртв
Акварель
719.08.21, 23:09Відповідь на 4 від Zovsi
То хіба від неправильного зберігання в маркеті, сири м'які і сири тверді з великою витримкою, "вонючі", мають бути в різних холодильниках і не перетинатися ніде
Zovsi
819.08.21, 23:11Відповідь на 6 від НеЖриМоэСало5
Жертв точно тре лякати! Записала - постити більше сирочків)))
Zovsi
919.08.21, 23:12Відповідь на 7 від Акварель
Знов не згодна) вірніше частково погоджусь, але тільки в тому, що сир на прилавок потрапляє вже перетриманий. А Крафт - це завжди свіже
НеЖриМоэСало5
1019.08.21, 23:13Відповідь на 8 від Zovsi
борсч і риба.....тоді є шанс