Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Валерій Гнатенко і преса Дружківки

  • 07.06.18, 17:23

Напередодні Дня журналіста відбулася зустріч представників міських засобів масової інформації та очільника міста Дружківки Валерія Гнатенка.

Міський голова привітав журналістів із професійним святом, щиро подякувавши за багаторічну співпрацю, повне і всебічне висвітлення важливих суспільних тем економічного, соціального та культурного життя Дружківки, за цікаві репортажі про людей, які сумлінно працюють на благо рідного міста, відзначив провідну роль засобів масової інформації у створенні сучасного інформаційного простору в місті, відкритого до спілкування та вирішення нагальних проблем, а також всебічне висвітлення діяльності міської ради та незаангажованість.

Зустріч відбулася у теплій атмосфері, де кожен поділився своїми думками щодо перспектив розвитку міста. Майже дві години міський голова відкрито спілкувався з журналістами про результати роботи місцевої влади.

Одним із найважливіших показників стану економіки, міський голова назвав роботу промислових підприємств. Це і зростання заробітних плат, і створення нових робочих місць. У цьому плані, згідно зі статистикою, є певний рух вперед, місто нарощує темпи та показує позитивні результати. Не обійшов увагою й два масштабні проекти, які повним ходом реалізуються у місті. Це реконструкція площі Соборної та парку культури і відпочинку. Всі роботи заплановано завершити в поточному році. Відносно озеленення, що турбує мешканців, міський голова зазначив: «Майже всі існуючі зелені насадження на об’єкті реконструкції будуть збережені. Згідно з планом передбачено знесення 18 дерев з ушкодженнями й дефектами стовбурів різного походження. Жодна липа чи хвойне дерево знесене не буде. Здійснюватиметься лише формовочна обрізка».

Не менш важливим є питання реконструкції міських закладів освіти. Зараз у стадії активного ремонтного процесу знаходяться школи № 6 і 8, де міняють вікна, покрівлю та проводять термомодернізацію. Коментуючи процес ремонту в освітніх закладах, Валерій Гнатенко зазначив, що міська влада і надалі триматиме на постійному контролі питання розвитку освітньої галузі Дружківки.

Не залишилося без уваги й питання залучення інвестицій у місто. Основнимдосягненням міський голова назвав початок реалізації проекту «Прозорий офіс», у ході якої буде проведена реконструкція будівлі Управління соціального захисту населення та її об’єднання прозорим переходом із Центром надання адміністративних послуг. Валерій Гнатенко зазначив, що реалізація цього проекту має велике суспільне значення для міста та пов’язана з удосконаленням системи надання соціальних послуг, де дружківчани в одному місці та за один візит вирішуватимуть максимальну кількість питань та вчасно отримуватимуть будь-яку допомогу або соціальні послуги відповідно до своїх потреб.

«Чимало зроблено в питаннях енергоефективності й енергозбереження, що вже принесло реальні результати та має суттєві надбання», – зазначив міський голова. Згідно Плану дій зі сталого енергетичного розвитку містом визначені пріоритетні проекти з енергозбереження та використання відновлюваних джерел енергії, реалізація яких дозволить зменшити витрати мешканців та міського бюджету на оплату енергоносіїв, зменшити тиск на довкілля та клімат, зробити місто комфортнішим для життя, а також створити додаткові точки зростання економіки міста. Вивільнені кошти спрямовуватимуться на покращення якості життя людей та інфраструктурні проекти.

У відповідь на запитання щодо перспектив об’єднання територіальної громади, Валерій Гнатенко нагадав, що Верховна Рада України прийняла законопроект, якийдозволяє громадам за спрощеною процедурою приєднуватися до міст обласного значення.Тобто у Дружківки з’явилася можливість згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради й стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур. У зв’язку з цим є сподівання, що процедура об’єднання значно прискориться.

Валерій Гнатенко відповів і на ряд інших запитань, але найголовніше, на чому він наголосив – це збереження миру, спокою в Україні й рідному місті. Тільки в злагоді, єдності й спільному бажанні зробити місто кращим можливе вирішення всіх складних сучасних викликів і проблем. Міський голова наголосив, що був і залишається відкритим до спілкування із засобами масової інформації, для нього не було й немає закритих тем. Мер закликав журналістів сприяти створенню доброго іміджу Дружківки та подякував за конструктивну критику, яка спонукає до аналізу та пошуку нових шляхів вирішення зазначених питань. «Завдяки вам наше місто виглядає миролюбним, попри всі складнощі. Якщо ми показуємо перетворення на краще, у людей виникає віра в майбутнє, яка веде до позитивних результатів, до відродження віри в рідне місто», – підсумував міський голова.

0

Коментарі