Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Весняні фантазії студентів-дизайнерів із інституту Бойчука

  • 02.04.17, 14:21
Весна набирає обертів. Кияни хутко скинули теплі лахи, жінки пішли по бутиках за обновами. Весна потребує обновлення і бажано – за модою. Скільки існують жінки – стільки існує і мода.

Креативні музейники теж не залишилися осторонь – відкрили світу новий науковий пласт – історичний костюм.

Музей історичних коштовностей один із перших розпочав у себе нічні театралізовані екскурсії. А де театр – там костюми. Наукового матеріалу було достатньо, а матеріалізувати задум взялися викладачі Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука – вони разом зі студентами пошили перші скіфські костюми. Ідея сподобалась. Студенти заглибились в історію, пішли до музеїв і під кураторством науковців та викладачів відшили десятки стародавніх строїв – так поступово народилася колекція історичного костюму, де зібрані взірці жіночого одягу від Трипілля до Середньовіччя. Цю дивовижну колекція презентували під час проведення міжвузівського науково-практичного семінару «Стратегії мистецької освіти в галузі художнього текстилю та моделювання костюма».

Семінар проходив в рамках виставки дипломних робіт студентів інституту Михайла Бойчука «Костюм як мова образотворення». Дійство вийшло надзвичайно естетичне і захоплююче – сучасна молодь змогла показати інноваційний підхід до сучасного жіночого одягу. Відвідувачі отримали задоволення від дефіле, яке показали студенти–дизайнери, хизуючись своїми наробками – майбутніми образами українського подіума.

-Головна ідея молодих дизайнерів – запобігти уніфікації і досягнути індифікації українськиго одягу, української жінки. Весь світ шиється за одними лекалами. А українці мають показати свою особливість, свою ідентичність і бути впізнаними. І це може бути не тільки вишиванка. Викладачі запропонували студентам звернутися до традиційного народного крою. Зрозуміло, що ніхто не буде носити строї наших прабабусь в звичайному побуті, але втілення окремих елементів стародавнього шиття може   внести особливу родзинку в сучасний одяг і надати жіночість моделям. Ось, наприклад, кардиган, який дівчата підготували на виставку. Він пошитий на основі української керсетки – і дивіться як він вдало підкреслює  жіночу фігуру, закриває стегна, підкреслює жіночі груди. Сучасні мотиви у поєднанні різнофактурних та різнокольорових матеріалів надали нове життя бабусиній керсетці, – прокоментував дефіле викладач інституту, Олександр Босий.

Особливо яскравою вийшла виставка сценічного одягу – тут студенти включили свою фантазії і здібності: костюми золотоординської доби, венеціанського карнавалу, оперних див та лісних мавок вражають своєю довершеністю, неймовірними формами та матеріалами. Вийшла надзвичайна феєрія яскравих кольорів, силуетів, образів та фантазій.

Сподіваюсь, цей фонтан ідей колись вийде за межі вузу і наповнить вулиці нашої країни. Як хочеться викинути з нашого життя вбогість китайсько-турецького ширпотребу! І так хочеться яскравого мирного життя!

Ми втомилися від всіх відтінків сірого!

Наталка Іванченко

0

Коментарі