хочу сюди!
 

Людмила

49 років, риби, познайомиться з хлопцем у віці 46-60 років

До річниці революції Гідності Конгрес презентував виставку «НА В

  • 19.02.15, 22:00


 

19 лютого у м. Києві відбулось урочисте відкриття інтерактивної виставки про Революцію Гідності і боротьбу українців з російською агресією на Сході «На вершині свободи Духу». Виставку організовано Конгресом Українських Націоналістів. Співорганізаторами виступили міжнародна ГО «Альянс Балто-Чорноморських Націй», Музей плакату при журналі «Музеї України» та Всеукраїнський благодійний  фонд «Соборність».

В залі нового музейно-патріотичного центру  Конгресу Українських Націоналістів на Дніпровському узвозі впродовж місяця будуть експонуватися роботи відомих фотографів Сергія Мельникоффа, Андрія Гудзенка, Олександра Клименка, фото з архіву КУН часів Майдану, плакати часів Майдану і створені для учасників воєнних  дій активістами Музею плакату, а також дитячі малюнки «Мир і майбутнє очима дітей», інсталяції, створені очевидцями Євромайдану, українськими митцями, фільми, відео-арт.


Учасники презентації вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв Небесної Сотні та всіх воїнів полеглих на Донбасі за свободу й соборність України. Благословив відкриття виставки «На вершині свободи Духу» настоятель церкви  св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі УГКЦ отець Ігор Онишкевич.


«Події останнього року стали вирішальними у нашій історії, – сказав Голова Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь, відкриваючи урочистий захід. -  Революція Гідності, висока жертва Небесної Сотні, перемога режиму Януковича, підла окупація Криму та кривава війна на Донбасі, яку розгорнула проти нас путінська Росія, шок цивілізованого світу, абсолютна нова міжнародна реальність. Україна стала іншою, продемонструвавши міць, пасіонарність і єдність нації. Саме це ми спробували показати інтерактивною  виставкою про Майдан  і  про боротьбу з агресором на Сході «На вершині свободи Духу».

Лідер Конгресу представив гостей та співорганізаторів виставки, зокрема всесвітньо відомого фотографа Сергія Мельникоффа,  співзасновницю Альянсу Балто-Чорноморських Націй Тамару Шавладзе,  офіцера батальйону УНСО  Ігоря Мазура (Тополю), захисника донецького аеропорту, бійця 74-го окремого розвідувального батальйону Олексія Матлака, сотника 34-ї сотні Самооборони Майдану Ігоря Рудника та кураторів виставки Наталю Іванченко, шеф-редактора журналу «Музеї України»  і Віктора Тригуба, директора Музею плакату.

В своїх промовах митці, громадські й політичні діячі, активісти  Майдану та солдати з фронту висловили впевненість у тому, що український народ вистоїть та переможе у боротьбі за свою незалежність і територіальну цілісність. Так,  активіст Конгресу Українських Націоналістів, сотник 34-ї сотні Самооборони Майдану Ігор Рудник зазначив, що саме завдяки подіям, що почалися  з Революцією Гідності і продовжуються  на сході країни –  відновлюється, оновлюється  і гартується наша нація.

Прес-служба КУН


0

Коментарі