хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Музей плакату України відзначав 3-ю річницю

  • 12.11.14, 11:52

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Перший в Україні і Європі офіційно зареєстрований спеціалізований музей історії плакату відзначає 3-ю річницю з дня заснування, передає кореспондент УНН.

За словами директора музею Віктора Тригуба, музей плакату України є найменшим музеєм світу. Адже площа його виставкової зали у Національному музеї Пирогово складає лише 15 квадратних метрів.

"Дві перші виставки плакатів музею відбулися у 2011 році в приміщенні Національного музею-заповіднику "Битва за Київ у 1943 році", однак через брак виставкової площі довелось шукати окреме приміщення. Проект музею підтримав директор Національного музею народної архітектури та побуту України Дмитро Заруба, який у грудні 2012 року надав для потреб музею плакату частину будинку-музею, що представляє у Пирогово Тернопільську область", - сказав В.Тригуб.
Він також зазначив, що з листопада 2013 року творці музею плакату збирають роботи, присвячені Революції гідності.
27 лютого 2014 року була змонтована перша виставка "Плакати Майдану". Взимку 2013 року цю віртуальну експозицію у Фейсбуці відвідувало до 200 тис. користувачів на добу. А на початку квітня 2014 року в музеї була представлена виставка "Крим - це Україна".

Сьогодні у Києві функціонує філія музею плакату. Зараз там проходить виставка експонатів сталінської епохи і формується колекція, присвячена подіям на Донбасі.

"Суть експозиції сталінської епохи (плакати з зображенням розстрілів, репресій, концтаборів - ред.) показати людям звідки у Путіна всі ці загарбницькі та агресивні ідеї", - зазначив В.Тригуб.

Всього у музеї плакату України нараховується близько 1000 експонатів.

Музей працює на громадських засадах.

 

Джерело: УНН
0

Коментарі