хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

ТРК "Культура" в Музеї української пропаганди

  • 27.06.14, 00:18


Канал Культура зробив мікрофільм про Музей української пропаганди на Троєщині. Що лише підтверджує входження окраїнного Деснянського району Києва до міжнародного музейного простору.

Спасибі талановитій красуні-журналістці Дарині Тарасовій!


http://www.youtube.com/watch?v=VAlOWgsVm94&list=PLMJopaRTTQYfwVVqAmJmaNG7W_bg2O-Ew

Нагадуємо, що музей відкрився місяць тому - 23 травня. Скептиків було чимало. Спершу говорили, що у кризових умовах війни, без бюджетного фінансування, приміщення, колекції про музей не варто і думати. Та ще й на найбільшому спальному масиві України - Троєщині, відомому базарами та кримінальними структурами.

Спрацювала дружна команда членів редколегії журналу "Музеї України".

Фундатором і натхненником музею став доктор історичних наук Павло Гай-Нижник. Саме він вирішив проблему з приміщенням. Отримали світлу залу в самому центрі району, поблизу Деснянської РДА, на Драйзера,8, поруч з Макдональзом, Сільпо і ринками. Враховуючи ситуацію, про концепцію довго не думали - українська пропаганда.

Як завжди, підтримав Голова КМО "Меморіал", директор Музею совєтской окупації Роман Круцик, матеріали якого стали основою першої виставки.

Директор центру "Танаїс" Василь Панасенко привіз колекцію археологічних знахідок з минулої війни.

Видатний плакатист Юрій Нерослик, що став арт-директором музею, передав свої актуальні плакати.

Використали і колекцію старих радянських плакатів для контрасту.

Експозиція зазвучала! До музею української пропаганди пішли люди. Спершу студенти, потім школярі з вчителями, пенсіонери, яким є що згадати про репресії і "доброго" Сталіна...

Почалися зустрічі з цікавими людьми, які привернули увагу великих ЗМІ. Зробили сайт музею, блог, сторінку в Фейсбуці... Провели грамотну кампанію в інтернеті. http://mproua.do.am/

Команда журналу "Музеї України" інформаційно самодостатня. Ми контролюємо понад сто власних сайтів, одночасно будучи авторами і блогерами багатьох відомих ресурсів. Відповідно, просто приречені на загальноукраїнську і міжнародну увагу.

Наш досвід ретельно вивчають співробітники маленьких регіональних музеїв, краєзнавці-ентузіасти, що намагаються створити власні музейні заклади в маленьких містечках і селах. Адже, для розвитку туризму, відповідної інфраструктури, музеї є ключовими об`єктами! Саме музеї стають перлинами забутих населених пунктів. Через них починається відродження регіонів. Яскравий приклад - Переяслав-Хмельницький.

Спальні масиви великих міст теж потребують ВЛАСНИХ музеїв! Крім ринків, аптек, генделиків і перукарень... То окрема, важка, болюча тема! Яку треба продовжувати, смикати місцеву владу, бізнес - і перемагати! Музеї повинні бути скрізь, а не лише на Печерську!

А перший музей Троєщини продовжує діяльність!

Музей української пропаганди ще не раз здивує...

Віктор Тригуб, редактор журналу Музеї України", куратор Музею української пропаганди


http://www.youtube.com/watch?v=VAlOWgsVm94&list=PLMJopaRTTQYfwVVqAmJmaNG7W_bg2O-Ew

0

Коментарі