Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Элла

44 роки, стрілець, познайомиться з хлопцем у віці 40-54 років

www.zarvanycia.cc.ua Пророк Самуїл.

  • 02.10.17, 20:41

www.zarvanycia.cc.ua Пророк Самуїл.

Пророк Самуїл був п'ятнадцятий суддя ізраїльський, що проживав через 1146 років до Різдва Христового. Він походив від коліна Левія, був нащадком Елкани із Раматаїм-Цофіму, з коліна Єфремового. З'явився насвіт завдяки молитвам матері Анни своєї до Бога (від чого і отримав прізвище Самуїл, що означає "випрошенний") і ще по народженню був приурочений до Всевишнього. Як тільки хлопчині виповнилося 3 роки, мама пішла з ним до Шіло і згідно обітниці дала його до скинії на турботу первосвященика Ілія, який в той час був знаний у народі Ізраїльському. Пророк зростав в страху Божому, і в 12 років йому було одкровення про те, що Господь покарає цілий народ первосвященика Ілія через те, що не утихомирюються люди і не живуть в благочесті.

Пророкування збулося, і скоро фелистимляни, вбивши 30 000 ізраїльтян (серед них були і сини первосвященика Офни та Пінхас), здобули перемогу і взяли Ковчег Всемилостивий. Почувши про це, первосвященик Ілія звалився з стільця біля брами і, зламав хребет та загинув. Дружина Финеєса, до якох слух про подію дійшов у той час, сказала: "Відійшла, благодать Божа від Ізраїлю, тому що взято Ковчег Всемилостивий" (1 Цар. 4,22).

Згідно погибелі Ілії Самуїл зробився популярним в народі Ізраїльськім. При ньому Ковчег Всемилостивий був повернутий з полону самими филистимлянами, а після звернення ізраїльтян до Всевишнього вони повертали собі і все міста, які брали филистимляни. Постарівши, пророк Самуїл поставив своїх синів - Йоіла і Авию - над Ізраїлем, проте вони ніяк не успадковували правдивості та правосуддя засновника, так як були жадібні. Тоді старійшини Ізраїлю, хотіли, щоб народ Всемилостивий був "як інші народи" (1 Цар. 8, 20), вимагали у пророка Самуїла визначити їм короля. Після викриття головного короля Саула у непослуху Всевишньому, пророк Самуїл помазав на королівство непорочного Давида, який вишукав у нього притулок, рятуючись від переслідувань короля Саула. Пророк Самуїл помер, досягнувши глибокої старості. Життя його описане в Біблії (1 Цар .; Сир. 46, 16-23). У 406 році мощі пророка Самуїла були перенесені з Юдеї в Константинополь.

https://twitter.com/krokdospasinnya ,
3

Коментарі

14.10.17, 17:10