хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

www.zarvanycia.cc.ua Святий Дометій

  • 20.08.16, 16:16

www.zarvanycia.cc.ua Святий Дометій жив у часі царювання Костянтина Великого. Він походив з Персії, де його навернули до християнства. Святий покинув родину і нечестиву язичницьку батьківщину і вирушив до кордону з Грецією в місто Нізібію. Там, в одному з монастирів, він був охрещений, а з часом і пострижений в монахи і жив там непорочно та у строгому пості. 

Але завдяки дияволу, решта монахів зненавиділи його, тому святий Дометій втік в монастир святих мучеників Сергія і Вакха в місті Феодосіополь. Там він наслідував життя архімандрита Нурвела, про якого розповідають, що 60 років він не їв нічого вареного, спав дуже мало, та й не лежачи, а стоячи, спершись на жезл. Архимандрит Нурвел призначив преподобного Дометія дияконом, але коли святий дізнався, що його хочуть змусити стати священиком, то втік звідти. Святий Дометій усамітнився на одній з пустельних гір. Там він жив, служачи Господу, терплячи спеку, мороз і всі примхи погоди. Пізніше він ввійшов у вертеп, де Іменем Христовим звершував дива: багатьох зцілював від недуг, навернувши їх до християнства. 

Згодом в цю місцевість навідався Юліан Відступник. Дізнавшись про діяльність святого Дометія, правитель наказав його закидати камінням. Слуги, що мали виконати нечестивий наказ, застали святого з двома учнями, коли вони в піснях прославляли Господа. Так святий Дометій і його учні стали мучениками Христовими, будучи укаменованими язичниками. 

https://twitter.com/Zarvanycia , 
2

Коментарі

121.08.16, 12:22