Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Наталя

42 роки, лев, познайомиться з хлопцем у віці 38-48 років

www.zarvanycia.cc.ua 5 березня день памяті преподобного Тимотея

  • 07.03.16, 20:21

www.zarvanycia.cc.ua 5 березня день памяті преподобного Тимотея та єпископа Антіохійського Євстатія.

У підніжжя гори Олімп розташовувалась місцевість під назвою Символи на якій стояв монастир.
Архимандритом цієї обителі був преподобний Теоктист, учнем якого і був Тимотей. Тимотей пішов до цієї обителі дуже юним і був доброчесним монахом, багато молився, постив та щоб викорінити з душі своєї будь яку пристрасть жодного разу не побачив обличчя жінки. За його побожність і християнські подвиги даний був йому дар зцілення як від недуг тілесних так і душевних, також дар вигнання бісів.За життя своє він зцілив багатьох людей і игнав багато бісів.
Певний час Тимотей мандрував горами в повній самотності і з молитвою аж поки не помер в старечому віці.

Коли попередній єпископ Антиохії помер на його престол став Євстатій — мудрий та побожний чоловік що вирізнявся винятковою добротою.Мудрість цього єпископа помітили на Вселенському соборі за часів царювання Константина. Тоді він як і решта єпископів викрив єретиків аріанців і практично вигнал їх, та з приходом до влади сина імператора Константина на ймення Констанцій який був твердим аріанцем почались переслідування на християн. Аріанці дуже хотіли скинути з престолу Євстатія і вигадували всілякі причини та гріхи святого і врешті домоглися цього. Відбувся собор на якому його прирекли на вигнання хоча перед Богом, церквою та людьми він був абсолютно чистим.
Святий важко переживав те вигнання і через деякий час відійшов до Бога.
Жінка , одна з тих що за гроші наклеветала на нього дуже захворіла і врішила правду розповісти що все що вона сказала брехня і що дитина яку вона приписувала святому не його, та й тих що спонукали її до брехні також викрила.
Люди що засудили його за неправдою дуже шкодували за тим та минула аж сотня років поки мощі його занесли до Антиохії з пошаною і піснями.

Єпископа Антіохійського Євстатія:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
1

Коментарі