Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні 3 березня ми згадуємо святого Лева

  • 03.03.16, 21:18

www.zarvanycia.cc.ua Сьогодні 3 березня ми згадуємо святого Лева I Великого, Папу Римського.

Святий Лев народився близько 390 року нашої ери в Італії, в провінції під назвою Тоскана. З юних літ отримав дуже хорошу освіту яка відкривала перед ним багато можливостей у світському житті та проте він обирає світ духовний, до якого тягнувся змалечку.
Вже при Папі Сиксті ІІІ його висвячують а архидиякони а вже у 440 році,у віці 50 років, по Сикста він стає Папою і сам.
В час перших років його папства церкву часто атакували все нові вчення єретиків, та він стійко боровся з ними і завдяки своєму твердому характеру зумів втримати церкву від падіння. Крім того він мав певний вплив на імператорів які за його ініціативи скликали 4 Вселенський собор на якому були засуджені монофізити, були відлучені від церкви єретики Євтихій та Діоскор .
Крім роботи на захист та благо церкви Папа Лев ще й захищав державу. Так він запобіг вторгненню Атілли а згодом коли в Рим все ж таки вторглись вандали Гензеріха він переконав його і воїнів не знищувати місто і не проливати невинної крові.
Помер він в похилому віці після дадцятирічного перебування на папському престолі у 461. Перед тим він знаючи про свою близьку смерть багато молився і завершив усі діла земні.
Похований святий в Ватиканському соборі.

Лев, Папа Римський:
https://twitter.com/Zarvanycia ,
3

Коментарі

14.03.16, 19:19

    Гість: InnaFL

    24.03.16, 19:49