Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Святий мученик Арета і ті, що з ним

  • 06.11.13, 22:20

Святий мученик Арета і ті, що з ним

Жив у кінці V ст. в місті Неграні в Палестині, де більшість жителів були християнами. Дунаан, мабуть, араб, що прийняв юдейську віру, за допомогою своїх одновірців підступно зайняв це місто і хотів насильно змусити людей перейти на єврейську віру. Він наказав убивати кожного християнина, який не захоче відступити від своєї віри.

Арета, провідник оборонців міста, і 340 його вірних побратимів рішуче відмовилися відректися Христа, за що їх було жорстоко вбито. З ними разом загинули мученицькою смертю усі місцеві священики, диякони і ченці, яких спалили живцем. Загинули тоді також Аретова дружина з двома доньками й чотири тисячі християн. Діялося це 523 року.

Преподобний Арета, затворник Печерський

Преподобний Арета був родом з Полоцька. Проживаючи в монастирі, він зберігав у своїй келії багато багатства. Одного разу злодії обікрали його. Шкодуючи про втрачене майно, преподобний Арета став нарікати на Господа, за що був покараний тяжкою хворобою. Будучи при смерті, він бачив, як прийшли до нього Ангели і демони і почали сперечатися між собою. Біси заявляли, що за скупість і нарікання на Бога він повинен бути відданий їм, Ангели ж, повернувшись до нього, мовили: “Нещасна людино, якщо б ти дякував Богові за вкрадене майно, це б тобі було зараховано як милостиню”. Після видіння преподобний Арета повернувся до життя. Останні свої дні він провів у затворі та каятті за гріхи, відрікшись від усього світського.

Помер святий Арета не пізніше 1190 року.

http://vk.com/zarvanycia
3

Коментарі