Профіль

Мольфар

Мольфар

Ангуїлья, Сомбреро

Рейтинг в розділі:

Це розуміють усі

Мінські домовленості Росія не виконує і не почне виконувати – експерт
Наталка Колошук 31 липня 2015, 21:27
 870
Мінські домовленості Росія не виконує і не почне виконувати – експерт


Так в ефірі одного із українських телеканалів висловився Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки центру Разумкова Олексій Мельник, новину своїм читачам передає «Преса України».
Не варто сподіватися, що донецькі/луганські бойовики чи Росія раптом почнуть виконувати Мінські домовленості.

«Насамперед, хотілося б зазначити, що Мінські угоди, по суті, не виконуються. І наразі немає жодних сподівань на те, що інша сторона буде їх виконувати. Не просто так, від того, що сумно їм, вони обстрілюють українські позиції. Одним з факторів є, до речі, голосування в Радбезі ООН. Росія зробила черговий крок в бік ізоляції, були прийняті рішення, які нібито не пов'язані з правом вето», - сказав експерт.

На думку Мельника, ескалація воєнного конфлікту на Сході України – це єдиний засіб, який має Російська Федерація на разі, щоб тиснути на Європу, США та Україну.

«Ми знаходимося в стадії ескалації конфлікту між Росією і Заходом. Наразі єдиний серйозний важіль впливу, який, як вона думає, Росія має – це продовження тактики залякування і підняття ставок. Тобто, тактика силового змушення до певних рішень», - заявив Мельник.

Нагадаємо, що, на думку українського політолога Григорія Перепелиці, Російську Федерацію варто не тільки виключити з Ради безпеки ООН, але й взагалі з цієї міжнародної організації.

Правий сектор діє

У Горлівці невідомі знищили танкову бригаду бойовиків: десятки поранених і вбитих
Оля Гузенко 31 липня 2015, 16:36
 7081  2
У Горлівці невідомі знищили танкову бригаду бойовиків: десятки поранених і вбитих


Новину повідомив журналіст Сергій Тищенко, передає «Преса України».
30 липня невідомі артилеристи відкрили вогонь по танковій бригаді російсько-терористичних сил, яка дислокувалася в окупованому місті Горлівка. Бойовики понесли численні втрати: 10 убитими, 29 пораненими та виведеними з ладу 9 танків сепаратистів.

«Вчора, окрему танкову бригаду (Нижегородська область, РФ) невідомі сили обстріляли з артилерії. В наслідок обстрілу поранено 29 - 300х, 10 - 200х російських терористів. Знищено дев’ять танків окупантів», - коротко поінформував Тищенко.

Інші деталі обстрілу не повідомляються. Нічого про нього не згадується і в ранковому звіті штабу АТО, в якому йшлося про 105 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. 

Нагадаємо, протягом минулої доби російсько-терористичні війська здійснили максимальну кількість обстрілів позицій українських військових у зоні АТО в Донецькій та Луганській областях. Про це повідомив речник АП з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Читайте також:

Нехай хоча б так

Под Енакиево уничтожены 8 боевиков и сожжена установка «Град», — СМИ
Информатор

Град

31 июля около 05:00 на севере Енакиево в поселке Карло-Марксово были слышны разрывы снарядов. По информации местных жителей в сети, под огонь попал «палаточный городок» на полигоне боевиков «ДНР».

Также попадания были зафиксированы в районе дач (ставка) микрорайона «Фильтровальная». Убиты не менее 8 террористов, и разбита 1 единица РСЗО «Град. Предположительно огнем были накрыты расчеты артиллеристов из огневой батареи, передает Информатор.

По одной из версий, позиции террористов были обстреляны «дружественным огнем» «своих», а потери намерены обставить как спланированную операцию диверсантов ВСУ.

Донецка снаряды попали в дома мирных жителей. Под видом ответного огня ВСУ, боевики из реактивных систем залпового огня «Град» обстреляли частный сектор в районе улиц Рабфаковская и Стратонавтов. Для правдоподобности, террористы предварительно «отработали» по Пескам и Авдеевке. В результате, якобы «ответного» огня, осколками снарядов разбиты стены и кровля строений. В сети опубликованы фотографии разрушений.

фанатикам секти "Жити по новому"

Нардеп: Екс-глава УВС Донецької області, що здав ОДА, живе в КиєвіП'ятниця, 31 липня 2015, 17:36 
фото, відео

Колишній начальник МВС Донецької області Роман Романов, який виступав перед проросійськими сепаратистами в будівлі ОДА в Донецьку, знаходиться в Києві.

Про це написав депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці Facebook.

"Сьогодні в" Спортлайф" несподівано зустрів колишнього начальника МВС Донецької області Романа Романова, який здавав Донецьк сепаратистам в березні 2014 року. Я думав, що він давно в Росії чи в Донецьку, але виявилося - ні, чудово почувається в столиці", - написав Фірсов.

 

Він уточнив, що в спортклуб Роман Романов приїхав на своєму позашляховику "Фольксваген Туарег".

"Помилки бути не може - тут іменний номер. На ньому ініціали міліціонера і дата його народження - 24 вересня. Вартість такого автомобіля стартує від 1,6 млн гривень. Непогано, для співробітника міліції. Напевно, росіяни гідно платять тим, хто їх обслуговує" , - заявив Фірсов.

 

"Я не пропустив нагоди нагадати Романову, що пам'ятаю про нього. У відповідь він сказав, що історія все розставить по місцях. Я теж дуже сподіваюся, що це станеться. Людина, на якій лежить відповідальність за зраду і загибель тисяч українських жителів не повинен розсікати по столиці на елітному автомобілі ", - додав Фірсов.

Він також навів свою відеозапис, зроблений 3 березня 2014года, на якій Романов виступає перед сепаратистами, що зайняли будівлю адміністрації.

 

На записі Романов обіцяє, що ніякої "Беркут" для протистояння з проросійськими сепаратистами висуватися не буде і попросив не мародерствувати в кабінетах.

Українська правда


Система залишається незмінною, як і довбаки, що цього небачать

ЗМІ: Керівник ДФС Насіров їздить на "Лексусах" КлименкаП'ятниця, 31 липня 2015, 15:10 
відео, фото

Керівництво Державної Фіскальної служби їздить на коштовних автомобілях класу люкс, які їм надала у безоплатне користування приватна фірма "Рута".

Такими є результати розслідування програми Схеми, передає Радіо Свобода.

Журналістам владо ся зафільмувати авто, яким їздить головний податківець країни Роман Насіров. Це Lexus LS 600 l h.

 

Таку ж модель "Лексуса" із дуже схожим номером ми помітили, потрапивши у внутрішній двір Митниці. Працівники розповіли, що на ній їздить заступник Романа Насірова Костянтин Лікарчук.

 


Дані із бази ДАІ показали, що обидві автівки – власність комерційно-виробничої фірми "Рута", а її засновники – три профспілкові організації працівників фіскальної служби, тобто профспілки самої податкової.Таку ж модель "Лексуса" із дуже схожим номером ми помітили, потрапивши у внутрішній двір Митниці. Працівники розповіли, що на ній їздить заступник Романа Насірова Костянтин Лікарчук.

Основне завдання профспілок – захист трудових прав, а не співпраця з керівництвом.

Крім цього, серед видів діяльності фірми немає напрямку "надання в оренду транспортних засобів".

керівник Всеукраїнської профспілки податківців, яка володіє найбільшою часткою у "Руті", Олександр Кислиця розповів, що фірмою цікавилися прокурори. Втім, проблеми із ними вже нібито вирішили.

Згідно із відповіддю із ДФС за підписом Романа Насірова, вартість оренди авто у фірми "Рута" дорівнює нулю. Бо, пише Насіров, податкова ДФС не орендує автівки у "Рути": "Державна фіскальна служба розглянула ваш запит та повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою "Рута" в частині оренди автомобілів".

"Схеми" дізналися, що дочірнє підприємство виробничо-комерційної фірми "Рута" купило три шестисоті "Лексуси" у розпал Революції гідності 27 січня 2014 року. Вартість кожного – один мільйон 384 тисячі гривень. Їх номери АІ 7672 ЕК, АІ 7673 ЕК та АІ 7674 ЕК.

 

Джерела у ДФС розповіли, що це зробили за вказівкою Олександра Клименка для використання керівництвом Міністерства доходів і зборів.

Тепер автівками тепер їздять Роман Насіров, Костянтин Лікарчук та, за нашою інформацією, перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

Водночас, зазначають журналісти, посадовці ДФС могли укласти договори оренди автомобілів із "Рутою" кожен окремо – як фізичні особи.

Однак під час розмови із Костянтином Лікарчуком з’ясувалося – як фізична особа він нічого не підписував.

"Ці автівки орендуються для потреб державної фіскальної служби", - сказав він, але потім зазначив, що ним самим міг орендуватися автомобіль, а згодом зізнався, що як фізична особа нічого і не орендував, і не підписував.

Сам очільник ДФС Роман Насіров теж зізнався, що сам у "Рути" не орендує.

"Загалом ми знайшли близько десятка юридичних осіб, створених саме у такий спосіб. Податківці займаються і будівництвом будівель, і ремонтом автомобілів на замовлення, і торгівлею меблями, і навіть оптовою торгівлею пальним", - додали журналісти.

Державні службовці всіляко намагаються користуватися сумнівними благами, створеними ще за часів Януковича. Не зважаючи на достойні цифри і майно у деклараціях. У Насірова є власний "Лексус" і "Тойота", в Лікарчука у власності три автівки, додали журналісти.

 

Все про: податкиФіскальна служба

кадри вирішують усе...


Єгор ФірсовНародный депутат Украины; председатель "УДАРа" в Донецкой области
Почему я не верю Конституционному суду31 липня 2015, 13:04

Чего и следовало ожидать, сегодня Конституционный суд принял положительное решение по поводу изменений в основной закон, касательно децентрализации.

Конечно, я положительно отношусь к децентрализации. Но только если рассматривать её в отрыве от специального статуса Донбасса.

И давайте рассмотрим то, что произошло сегодня. Решение вынес тот самый орган, чей действующий состав формировали еще Лукаш, Портнов и Кивалов, под чутким руководством Клюева и Януковича.

К такому Конституционному суду, как и его решениям, я не могу относится с уважением. Выступаю, как минимум, за его роспуск. И как максимум – за ликвидацию.

Сегодня, в составе этого "конституционного суда" продолжают трудиться друзья и земляки Януковича, по своему судейскому опыту не имеющие ничего общего с конституционным правом.

К сожалению, сегодня в очередной раз подтвердилось, что Конституционный суд – это карманный орган той силы, которая находится при власти. Он всегда был "карманным", этот суд всегда извращал нормы Конституции под заказ. Часто выносил смехотворные решения противоречащие друг другу. Сегодня плохая традиция получила свое продолжение.

Даже не сильно углубляясь в историю, сразу же вспоминаются несколько эпичных решений КС:

- КС отменил решение от 1993 года о запрете коммунистической партии в 2001 году;

- суд разрешил Кучме, по указке Медведчука, баллотироваться в президенты на третий срок в 2003 году:

- в 2010 году КС легализовал тушек в парламенте, вопреки своему предыдущему решению от 2008 года. Это решение позволило Януковичу в ручном режиме формировать коалицию.

- КС в том же 2010 году отменил конституционную реформу 2004 года, тем самым короновал Януковича. Кто знает, как сложилась бы ситуация в стране, не прими этот "суд" тогда преступного и циничного решения

Нельзя жить по-новому, продолжая опираться на старые кадры. Если власть выступает за судебную реформу и люстрацию судей, то начинать нужно с Конституционного суда, который своими решениями тормозит развитие страны.

Первая неделя сессии парламента должна начаться с очищения власти, как минимум – ЦВК и Конституционного суда. Безусловно, без участия президента не обойтись, по действующему закону – он ключевая фигура для реализации этих целей. Мяч, как говорят, на его поле.

А тим часом...

Теорія позаземного походження життя підтвердилась у NASA
Ваня Герман 31 липня 2015, 13:18
 863
Теорія позаземного походження життя підтвердилась у NASA


Новину повідомляє «Преса України».
Вченим вдалось знайти підтвердження теорії про те, що життя потрапило на нашу планету завдяки метеоритам.

У основу дослідження поклали висновок, у якому зазначено, що на Землю могли потрапити молекули нікотинової кислоти, які відомі як вітамін В3. На протязі декількох років їх знаходили у складі болідів. Вчена Карен Сміт повідомила, що група науковців під її керівництвом вивчала вісім метеоритів. У їх складі був присутній вітамін В3 в концентрації від 30 до 600 часток на мільярд.

Під час проведення лабораторних експериментів вчені відтворили у штучних умовах органічні сполуки, аналоги яких були виявлені на метеориті. Саме це і дозволило підтвердити теорію про те, що вітамін В3 «був зроблений в просторі і доставлений на Землю», а як і коли – це вже загадка. Науковці планують продовжувати експерименти для того, щоб розкрити секрети синтеза «нікотинових» молекул в умовах космосу.

окупанти обхезались...укотре

Несподівано: Головний свідок Афанасьєв зізнався, що примусово обмовив Сенцова та Кольченка
Наталія Світанок 31 липня 2015, 14:03
 584
Несподівано: Головний свідок Афанасьєв зізнався, що примусово обмовив Сенцова та Кольченка


Ключовий свідок обвинувачення у справі Сенцова та Кольченка Геннадій Афанасьєв заявив, що відмовляється надалі свідчити проти українців. Окрім того Афанасьєв визнав, що раніше обмовив засуджених, оскільки його примусили до цього.


Новину повідомляє «Преса України».

У Північно-Кавказькому військовому окружному суді у Ростові головний свідок обвинувачення у справі Сенцова та Кольченка відмовився давати свідчення. Афанасьєв заявив, що все раніше сказане він говорив під тиском.

«Відмовляюся давати свідчення. Всі мої попередні покази були дані з примусу», - сказав Геннадій у залі суду.

Почувши це Олег Сенцов і Олександр Кольченко почали аплодувати Афанасьєву. Також Олег вигукнув: «Слава Україні!».

Окрім того. головний свідок додав: «Всі мої свідчення - обмова цих людей».

Прокурор зачитав попередні покази Афанасьєва та перепитав чи він від них відмовляється. На це Афанасьєв відповів, що всі покази дані під тиском і є обмовою Сенцова та Кольченка.

Додамо, українських активістів Олександра Кольченка та Олега Сенцова звинувачують у підготовці та організації терактів у Криму.

Нагадаємо, адвокат незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова заявив, що його підзахисного катували та намагалися вибити зізнання
.

Пані Анастасія Дмитрук - нова поезія

«Маски сорваны– верить некому.
Разбиваются птицы об лёд.
Поспешили к новому, светлому –
оборвался беспечный полёт.
Кто у власти — все куплены-проданы,
наши сотни ложатся в ряд.
Вместо аистов — в небе вороны.
Души светлые не горят.
Навсегда мы с тобой свободные.
Мы с тобой – молодые ветра.
Нас шакалы пасут голодные,
полосатая их чума.
Мы восстанем все миллионами —
бесконечный один отряд.
Мы пойдем вперёд батальонами,
мы за всех отомстим ребят.
Маски сорваны. Суки лживые,
грады, мины, за боем бой.
Только мы уже не игривые.
Теперь хищники мы с тобой»

Сутнісна оцінка

Минские договорённости – «это соглашение о разделе Украины», — американский эксперт Курт Волкер

Курт Волкер – авторитетный американский эксперт по вопросам внешней политики. Он начинал свою карьеру в качестве аналитика ЦРУ, затем работал в Госдепартаменте, Совете национальной безопасности президента, занимал пост постоянного представителя США при НАТО, сообщает sprotiv.org.

Сегодня он возглавляет Международный Института лидерства при Университете штата Аризона, основанный влиятельным сенатором Джоном Маккейном.

В интервью корреспонденту грузинской службы «Голоса Америки» Ие Меурмишвили Курт Волкер поделился своим мнением о последних событиях в Украине и Грузии.

Отвечая на вопрос об итогах поездки помощника госсекретаря Виктории Нуланд в Киев, Курт Волкер не согласился с теми, кто считает, что США могут каким-то образом «сдать» Украину России, в том числе – путём навязывания Киеву идеи федерализации страны. По его словам, Россия стремится к этому сценарию, что позволило бы востоку Украины иметь фактическую независимость, но вряд ли кто-то ещё поддерживает эту идею.

По оценке эксперта, «Соглашение, подписанное в Минске в феврале, следует называть не мирными договорённостями, а соглашением о разделе Украины, которое было навязано Киеву Германией, Россией и Францией. Сейчас соблюдение этого раздела страны отслеживается международным сообществом посредством ОБСЕ. Минские соглашения – не решение, а проблема, поскольку фактически они придают легитимность российскому вторжению в Украину».

Вместе с тем, Россия не выполняет даже эти соглашения. Волкер высказал предположение, что Москва будет поступательно влиять на ситуацию в Украине. Август всегда является опасным временем, когда Россия может «попытаться что-нибудь сделать». Среди возможных целей российской агрессии эксперт назвал Мариуполь, Одессу, Харьков. «Западу следует быть готовым к этому», считает Волкер.

Вместе с тем, по мнению бывшего американского посла, Россия на данном этапе не преследует конкретных целей тактического характера. Москва следует стратегии позиционирования себя в качестве главного и единственного центра влияния, стремится привязать к себе русскоязычных в странах региона:«Россия хочет доминировать на пространстве бывшего Советского Союза, принимать решения в Грузии, Украине, Беларуси и других странах». Наконец, Москва хочет, чтобы её воспринимали как глобальную державу, с которой считаются и консультируются.

Своими действиями по одностороннему изменению границы в Грузии Россия пытается отвлечь внимание от Украины, где она также меняет границы, считает Волкер. Москва напоминает странам Запада, что их нет в Грузии, а Россия – есть. Кроме того, эти действия демонстрируют возможности России захватить, в случае желания, часть грузинской территорию, по которой проходит нефтепровод, или сорвать поставки нефти по нему.

Грузии не стоит отвечать на провокации России действиями военного характера. Вместо этого, следует вовлекать международное сообщество в эти вопросы, таким образом затрудняя действия России, полагает бывший посол США в НАТО.