хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Роздача листівок проти викорисатння тварин у дельфінарії і цирку

Використання червонокнижних тварин з комерційною метою заборонено Законуом України "Про Черовну книгу України", а комерційними є і вистави за участю червонокнижних тварин.

Крім того, виокристання диких тварин потребує Дозволу ветеринарів.

До Донецького цирку "Космос" приїхав на гастролі "Карнавал тварин" з Київського державного цирку, де використовуються червонокнижні ведмеді і рисі, а про походження диких гієн адміністратор Київського цирку Василь Колос в інтерв'ю журналу "Телегід" (№ 4(755) від 21 січня 2010 року) сказав: ""Таємниця складається навіть в тому, де він (дресирувальник Віктор Нікулін) їх )гієн) взяв, адже гієн нема в продажу і навіть в зоопарках їх нечасто побачиш..." (прямим текстом про браконьєрство?). А також в Донецьку вже місяць "успішно" (без дозволів Міністерства охорони наколишнього природного середовища України і Міністерства надзвичайних ситуацій) функціонує дельфінарій.

31 січня 2009 року (в неділю) семеро донецьких-активістів природоохоронних рухів роздавали листівки у донецького цирку до початку вистави (було роздано 200 листівок загального зоозахисного характеру). Перед цирком стояли фотографи з дикими тваринами, скоріш все, з того ж самого цирку. Відразу зрозумівши, що роздаються не прості рекламні листівки, а щось, спрямоване пооти їх бізнесу (фотографування з використаннм диких тварин заборонено Законом України "Про захист тварин від жорстокого поводження"), вони сказали, що на території цирку роздача листівок заборонена. Почувши, що фотографування диких тварин також заборонено, вони ще трохи покричали, однак, робити щось більше не ризмкнули. Біля донецького дельфінарію листівки роздавали після закінчення вистави (було роздано близько 400 листівок).

Оскільки жодної листівки люди одразу не викинули на сніг, це дає підстави сподіватися, що до закликів утриматися від відвідання видовищ з використанням диких тварин люди дослухаються.

Після будівництва дельфінарію у ЗМІ з'явились численні повідомлення щодо будівництва в Центральному парку культури і відпочинку ім. А.С. Щербакова аквапарку і готелю. Оскільки це протирічить функціональному призначенню зеленої зони, зараз ведеться збір підписів проти подібної забудови. Лист буде передано міському голові О.О. Лукьянченко.

2

Коментарі