хочу сюди!
 

ГАЛИНА

59 років, терези, познайомиться з хлопцем у віці 60-70 років

Локі та любовна магія

  • 07.11.22, 22:07



Я закликаю Темного Бога,

Бога з надр смертної твердині!

Вийди до порогу святого палацу

І назви своє таємне Ім'я!

Ворогів смертю скованих душі

Тобі віддаю в дар, Локі,

Нехай буде страшна твоя чорна їм кара!

Нехай задихнуться в люті всі боги!

 


               Кимось вважається, що Локі та любовна магія ніяк між собою не можуть бути пов'язані. Однак насправді ми бачимо протилежне – інакше Сігюн не страждала б поруч із прив'язаним у печері Локі до самого Рагнарока, і до того ж Локі – геній зі створення ілюзій.

А що таке за своєю суттю кохання, як не ілюзія, створювана закоханими для себе? А якщо цю ілюзію може створити навіть проста  людині, то для Локі створення та вкладення цієї ілюзії у свідомість будь-якої істоти Дев'яти світів (тим більше – людини) – найпростіше завдання. Нерозуміння ролі Локі в любовній магії відбувається швидше за все тому, що в нашій виставі він – підданий тортурам, нещасний і принижений, який мріє лише про вчинення вселенської помсти, бог. Насправді, це зовсім не так. Згадаймо того Локі, ким він був до ув'язнення в печеру. А був він великим жартівником і капосником. Локі любив повеселитися - а що може бути смішніше, ніж безпам'ятно закоханий чоловік, та ще якщо його кохання не знаходить взаємності? Тоді закоханий починає робити різні дурниці, які для нього самого здаються мегазначущими вчинками, намагаючись звернути на себе увагу і привернути до себе об'єкт закоханості. Так що Локі просто не міг бути байдужим у дрібних капостях любовного чарівництва. І, можливо, ерілі таки вдавалися до допомоги веселого бога, створюючи чарівні закляття - мансеги. Особливо коли треба було виставити когось на посміховисько перед оточуючими. Таке дійство Локі точно сподобалося би. Власне, мансег передбачає звернення до одного з найпотужніших основних інстинктів – статевого потягу. І традиційно мансег був злочинним закляттям привороту, з якою би метою, хай і найблагороднішою, він не створювався. Про те, що до цього виду творчості ставилися серйозно, говорять покарання за створення мансега, порівняні по суворості хіба що зі створенням ніда, оскільки приворот був формою впливу, що як і нід, позбавляє людини права вільного вибору. Якщо мансег створювався з «чистими» намірами – наприклад, заради подружжя, його присвячували Фригг, якщо заради плотського задоволення – Фрейе. Але коли мансег творили виключно для знущання з когось, тут без Локі просто неможливо було обійтися. Не будемо також забувати про те, що Локі брав участь у створенні людини – це саме Локі вдихнув у свіжоспечену людину дух. І тому ніхто, окрім Локі, не може панувати над людським духом, повністю поневолюючи і змінюючи його. У мансегах, присвячених Локі, найкраще використовувати вогняні руни - адже Локі, незважаючи на його походження від турсів, належить до стихії вогню. Це - Raido, Kenaz, Naudh, Sowulo, Teiwaz, Ehwaz. За своїми значеннями дані руни більш ніж якісь підходять для створення всепоглинаючого полум'я любовної пристрасті, точніше - любовного божевілля, що спалює людину.
Може здатися, що руна Teiwaz тут зайва, але такий тип мансега найчастіше створювався для покарання, тобто він був покликаний вчинити справедливий суд. І тоді застосування цієї руни цілком виправдане. Закляття будується так, щоб ці руни – всі або деякі з них – були присутні у тексті закляття. Щоб ускладнити розшифровку тексту, Імена цих рун маскували алегоріями або натяками на них. Отже – руна Raido має на увазі статевий акт; Kenaz - як руна творчості та руйнування посилює хід процесу, що твориться закляттям; Naudh - не тільки моторошну необхідність, а й недоступність предмета; Sowulo – вічний вогонь, що спалює волю; Teiwaz - закликає до справедливої відплати і Ehwaz - найпотужніша руна, що застосовується магами для трансформації та усунення перешкод для дії закляття. У закляттях, звернених на чоловіка, основною буде руна Mannaz, у звернених на жінку - Bercana. Звернення до Локі знаходиться вище, воно чудово підходить для покликання Локі Фарбаудовича допомогти у святій помсті.
0

Коментарі