Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

Основні життєві цінності людини

 

У світі, де дуже багато спокус, вислизають від уваги основні життєві цінності людини. Коли ми постійно кудись поспішаємо, намагаємося щось встигнути, життєві цінності працюють надійним орієнтиром, що допомагає не збитися зі шляху. Коли ми діємо відповідно до них, ми отримуємо величезне задоволення від цієї діяльності. І навпаки, якщо наші дії не підтримують наші життєві цінності, ми відчуваємо занепад сил, неспокій, стрес. Дивно, але навіть проблеми зі здоров'ям, складності у прийнятті рішень - це слідства невідповідності наших дій життєвим цінностям. Що ж робити? Як втримати в полі зору найважливіше?

Головні життєві цінності людини

Складно окреслити їх чітке коло. Те, що може бути життєво важливо для одного, для іншого не має принципового значення. Але все ж можна знайти якесь середньоарифметичне, яке і буде представляти основні життєві цінності людини. Отже, що ж до них відноситься?

 

1.     Перше, що назве кожен - любов. Причому не тільки до протилежної статі, але й до рідних, близьких, друзів. Любов породжує співчуття, а без нього не обходяться жоден список життєвих цінностей.

2.     Розуміння - обов'язковий пункт, який включає в себе життєві цінності будь-якої людини. Кожен хоче бути зрозумілим, а й розуміння інших веде до розв'язання і запобігання конфліктам.

3.     Повага дозволяє надихатися позитивними рисами інших, знайти недоліки в собі і виправити їх. Але що найприємніше - це ті життєві цінності, транслюючи які ми лише примножуємо їх у своєму житті.

4.     Дисципліна, яку багато намагаються уникати. Мало хто відносить її до життєвих цінностей людини. Багато хто вважає це рутиною, але насправді це виконання своїх обов'язків. Не завжди це важка і сумна праця. Виконувати їх можна з радістю.

5.     Віра в людей, у тому числі і в себе. Транслюючи ці життєві цінності, ви заражаєте упевненістю оточуючих і зміцнюєте віру в себе самого.

6.     Подяка - це те мале, що може підняти в іншому хвилю ентузіазму і дружелюбності.

7.     Прощення допомагає нам повернутися обличчям до майбутнього і не мучитися образами і болями.

8.     Дружба - це життєві цінності людини, на які він спирається в скрутну хвилину.

9.     Надія не дає нам опустити руки, коли здається, що попереду вже нічого не світить.

10.                       Оптимізм допомагає протистояти поганому - попросту його не помічати.

11.                       Терпіння дозволяє приймати вірні рішення.

12.                       Толерантність допомагає вміти ладити з усіма людьми. Незалежно від особистих переваг.

13.                       Чесність. У кого б ви не запитали, якими є його основні життєві цінності, місце чесності знайдеться завжди. Вона допомагає визнавати свої помилки, змінити себе на краще, збудувати довірчі відносини.

 

Як визначити пріоритетність

Життєві цінності можна визначити, використовуючи такий принцип:

• Складіть список того, що робить вас щасливим.
• Проаналізуйте, наскільки кожен пункт для вас життєво важливий? Якщо ви спокійно або зі скрипом можете прожити без цього - викреслюйте.
• Періодично повертайтеся до списку, проводячи його аудит, поки не залишиться шість пунктів.

Це і будуть ті життєві цінності, які визначають ваше життя. Найімовірніше, вони будуть відображати ваш світогляд, який сформувався під впливом оточуючих вас людей і життєвого досвіду.

Як і де можна використовувати дані життєві цінності людини?

• В особистих і професійних відносинах.
• У сімейних відносинах.
• У постановці життєвих цілей.

Тобто визначаючи для себе життєві цінності людини, необхідно спиратися на свій характер, світогляд, цілі і мріяння. Основні життєві цінності людини можуть точно вивести його на правильний життєвий шлях.

2

Коментарі