Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Як відсвяткувати перший день народження

  • 22.12.14, 23:08

Для молодих батьків перший рік виховання дитини - найскладніший. Він наповнений тривогами з-за темпів зростання і ваги, хвилюючими моментами: малюк вперше перекинувся, навчився повзати, у нього прорізався перший зубик... Кожна нова подія в житті дитини стає причиною для неспокою і гордості. І коли цей рік залишається позаду, мимоволі відчуваєш полегшення - ось чадо і вийшло з несвідомого віку, потроху починає говорити і ходити, одним словом, справжній дорослий хлопець (або дівчина)!

 

У такому віці дитина ще не знає, що таке «день народження», не вміє щось святкувати - зате чудово вміє веселитися і дуже цінує батьківську увагу, якої йому може не вистачати з-за постійної зайнятості тата і мами. Тому перший день народження дитини - відмінний привід подарувати малюкові найцінніше з того, що ви можете запропонувати, свою любов і радість.

  

Звичайно, в першу чергу це свято для батьків, які заслужили визнання таким важливим досягненням - цілим роком уважного догляду і виховання. Але день народження все-таки у дитини, так що його потреби обов'язково потрібно враховувати, плануючи майбутнє свято.

 

Поради по влаштуванню свята для годовалового малюка:

 

-         Дорослим людям звично планувати вечірки і свята на пізній вечір. У маленьких дітей переваги зовсім інші. Узгодьте намічені веселощі з режимом дня вашої крихітки - найкраще підійде період неспання після денного сну, коли дитина повна сил, енергії і бажання гратися.

 

-         Довге свято навряд чи виявиться дитині по силам, тому доведеться обмежитися двома-трьома годинами.

 

-         У зв'язку з цим краще не придумувати занадто великий сценарій свята, інакше до середини урочистості малюк почне плакати і вередувати від втоми.

 

-         Перший день народження дитини - подія дуже значуща, його неодмінно треба зафіксувати. Це відповідний день для того, щоб закласти якусь сімейну традицію - скажімо, кожен наступний день народження малюка фотографуватися в одному і тому ж місці всією родиною, щоб потім скласти галерею фотознімків, на яких буде видно, як дитина росла і дорослішала. Та хіба мало що ще можна придумати! Пам'ятайте, що чим більше цікавих традицій, тим святковіший настрій.

 

-         Не треба квапити час і пропонувати однорічній дитині дорослі розваги: прийом гостей, запрошення сторонніх дітей, довгі посиденьки за святковим столом - все це не для маленької дитини, він тільки втомиться і засумує. Краще обійтися без сторонніх людей.

 

-         Який же день народження без торта? Мабуть, дитячий. Солодкі масляні креми, велика кількість цукру, а якщо торт куплений - ще і барвники, і якісь хімічні добавки... Навряд чи буде приємно, якщо свято увінчається алергією, так і солодке маленьким дітям шкідливо (втім, воно й дорослій людині аж ніяк не корисно, але дорослий сам у відповіді за своє життя). Якщо вже дуже хочеться, можна замінити торт самостійно спеченим пирогом, на ньому теж можна встановити святкову свічку. Правда, задувати її доведеться батькам.

 

-         Що стосується інших страв, правила ті ж: поменше солодкого, особливо цукерок. В 12 місяців маляті краще зовсім їх не їсти. Краще пригостіть його фруктами, улюбленими десертами, смачною кашкою з варенням. І забудьте про те, що стіл - головне на святі. Дитина такі ідеї не розділить.

 

-         Малюкові неважливо, що послужило причиною урочистості - йому важливо, що тато і мама поруч, разом з ним.

 

-         Не шикайте на дитину і не лайте його, навіть якщо він ненароком зламав нову іграшку або розлив чай на скатертину. Перший день народження дитини запам'ятається йому як особливий день, якщо батьки присвятять кілька годин спільним іграм, потанцюють з ним під музику, прогуляються по парку. Геть втому і турботу! Активні, веселі ігри і піднімуть вам настрій.

 

Будьте щасливі. Це найважливіша порада, адже ви - приклад для наслідування. В цей день, і під всі наступні дні оточіть малюка щирою любов'ю і турботою, і ваша сім'я буде міцною і дружньою.

0

Коментарі