хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Дитячий посуд

  • 21.12.14, 21:22

Усі батьки прагнуть прищепити дитині культуру харчування з раннього дитинства. З чого почати і як правильно це зробити розкажуть психологи і педагоги, а фахівці допоможуть підібрати якісний дитячий посуд. Перше, на що варто звернути увагу, - це не розмір або забарвлення, а, звичайно ж, матеріал виготовлення.

 

Пластик. Найпопулярнішими залишаються пластмасові тарілки і чашки для дітей. З одного боку, вони неважкі, легко миються і абсолютно не б'ються, але з іншого - до якості такого матеріалу слід ставитися дуже уважно. Рекомендується купувати дитячий посуд тільки у перевірених виробників. На ній має бути маркування - літери PP, PVC або PS, які підтверджують, що пластик екологічно чистий і не завдасть шкоди здоров'ю малюка.

 

Скло. Посуд зі скла підійде дітям середнього і старшого віку. Воно не вбирає запахи, не впливає на смак їжі, проте вважається найбільш крихким. Тому краще не давати її маленьким дітям, які одним необережним рухом можуть її перекинути і травмуватися осколками.

 

Фарфор. Будь-який порцеляновий посуд, в тому числі і дитячий, завжди виглядає дуже елегантно. Він легко охолоджується, завдяки чому їжа швидко остигає і ризик того, що дитина може обпектися, зводиться до мінімуму. З недоліків фарфорового посуду - висока вартість, крім того, як і скляний, при ударі або падінні на підлогу він може розбитися.

 

Кераміка. Дитячий керамічний посуд абсолютно нешкідливий. Він рівномірно прогрівається, добре зберігає тепло і повноту смаку. Правда, для самих маленьких він може здатися важким, а от для дітей від 2-3 років - те, що треба!

 

Дитячі миски також можуть бути нержавіючими і емальованими. Вони дуже зручні у використанні, однак вимагають дбайливого догляду. Так, нержавіюча сталь не терпить абразивних миючих засобів, а емальований посуд може давати сколи і тріщини, після чого стає непридатним для використання.

 

І ще - дитячий посуд повинен бути яскравим, з різними малюнками і візерунками на дні, щоб у дитини завжди було бажання їсти без допомоги дорослих.

0

Коментарі