Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Анастасия

41 рік, риби, познайомиться з хлопцем у віці 42-48 років

struva

попередня
наступна

Громадянин

Що взагалі означає слово «громадянин»? Громадянин - це особа, яка має громадянство будь-якої держави. Отже, поняття «хороший громадянин» набагато ширше, ніж просто поняття «хороша людина» або «зразковий чоловік».

 

Як розпізнати хорошого громадянина? Я думаю, хороший громадянин - це людина, який сприяє розвитку держави, в якій вона живе. Це не означає, що треба з естонським прапором бігати по Пярну і кричати: «Хай живе Україна!»

 

Хорошим громадянином можна бути і не кидаючись в очі таким способом. Наприклад, батьки, які ростять своїх дітей чесними і порядними людьми, безумовно, є добрими громадянами. Чому? Тому що вони насправді сприяють розвитку держави, бо чого ж більшого потрібно суспільству, як не гідних і порядних людей, які самі здатні справлятися з життєвими проблемами.

 

Насправді будь-яка людина може бути добрим громадянином. Яким чином? Адже закони - це основа будь-якої держави, на яке спирається важка ноша демократії. Якщо людина дотримується законів, вона тим самим демонструє, що вона поважає уряд і суспільство в цілому, тобто він хороший громадянин. Наприклад, закон велить дітям ходити в школу. Як дитина може продемонструвати, що він - добрий громадянин? Зрозуміло, тим, що він дотримується закону і ходить в школу! Але що ще може показати, що учень намагається бути хорошим громадянином? Те, що він добре і старанно вчиться. Чому? Тому що, чим краще він засвоїть пропоновані йому знання, тим корисніше буде для своєї держави.

 

 У сучасному світі все більше поширюються толерантні установки. Все, що не заборонено, - дозволено. Дозволяється кричати в автобусі, вилаяти стару людину, плюватися на вулиці. Все більша кількість людей стає терпимими по відношенню до таких речей. Можливо, в глибині свого серця вони засуджують їх, але нічого не роблять для того, щоб вирішити цю проблему. Хороший же громадянин, навпаки, якщо побачить такого роду поведінку, мав би почати діяти, прикрикнути на розбушувався в автобусі або зробити ще що-небудь подібне.

 

 Отже, добрим громадянином може бути будь-який: великий і маленький, юний і старий. Бути добрим громадянином - це залежить тільки від свого бажання і своєї підприємливості.

0

Коментарі

131.07.14, 03:45

насправді громадянин не може бути хорошим або поганим. всі стосунки між державою та громадянином зафіксовані в кодексах. і там нема "добрих" або "не добрих" громадян, як і нема "доброї" держави.
потрібно додержуватись умов співіснування, тоді і держава, і громадянин будуть задоволені.