хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Трактат про кохання

  • 15.11.12, 16:23
Любов - в цьому слові так багато сенсу, так багато теплоти і ніжності, але чомусь все це рідше і рідше зустрічається в нашому сучасному суспільстві. Теплота і ніжність стали частиною спокуси, а любов - всього лише частиною інтимного зв'язку. Але що дало нинішньому поколінню так спаплюжити сутність любові?
Я не буду говорити про релігію і про її заповідях, адже є Бог чи немає - наука, людство загалом, ніколи того чи іншого не доведуть.
Отже, любов! Якщо звичайно ви ще вірите в почуття, то ви можете говорити, що «любов це найсвітліше почуття у світі», або інші варіанти цього тлумачення. Насправді ж,
любов - це всього лише той же самим біохімічний процес організму, що виникає на основі взаємодії певних гормонів, який є основою для процесу продовження роду. Але знаючи про те, які іноді бувають ефекти цього самого біохімічного процесу, переважної згубні впливи деяких факторів із зовнішнього світу (нервові зриви, поганий настрій і т.д.), можна тлумачити теорію про те, що любов повинна служити не тільки продовження роду, але й повинна приносити і чисто естетичне задоволення для особини. Але я не кажу, як багато хто міг би вже подумати, про те, що саме статевий зв'язок приносить задоволення.
Любов і статевий зв'язок - хоч і взаємопов'язані процеси, але все-таки дуже різні за своєю сутністю. Якщо поруч з коханою людиною, просто цілуючи, або хоча б доторкаючись її руці, ви відчуваєте якусь теплоту і стан слабкої або сильної ейфорії, то це можна і потрібно називати коханням. Якщо ж ви просто хочете вступити в інтимний зв'язок з людиною, і як кажуть «чим швидше, тим краще», не відчувши ніякого захоплення партнером, то тут йдеться вже про статевий потяг, а не про любов.
Але я повертаюся до основного питання цієї статті: що дало нинішньому поколінню так спаплюжити сутність любові? Тут доведеться поглянути не на зовнішню сутність людини, а трохи глибше. Як я вже говорив, любов - це біохімічний процес, і за статистикою, реакція цього процесу по-справжньому висока у віці від 14 до 17 і від 19 до 25 років. Перші - це так звані юнацькі відносини, які, як зазвичай буває, нічого доброго не приносять. Після 19 (статистика країн СНД) люди починають заводити дійсно серйозні відносини, внаслідок яких з'являються сім'ї - нові осередки суспільства, і, звичайно ж, з'являються нові люди - діти. Якщо відносини засновані дійсно на любові, то і сім'я, відповідно, не буде жити в недоліках. Але якщо ж сім'я створилася всього лише на грунті статевих зв'язків, то дуже велика можливість того, що сім'я в певному часі припинить своє існування. Один варіант якщо в родині немає ще дітей, і це, по-моєму, хороший варіант, адже після розлучення особини можуть продовжити пошуки своєї «любові», що відбувається дуже рідко. Гірший варіант - якщо в родині є вагітна мати або маленька дитина. Тоді свобода осіб обмежена, але все ж 67% особин йдуть зі своїх сімей.
У нашому випадку, в нашому поколінні, все частіше і частіше зустрічається другий варіант подій. Можна тільки задуматися: як змінилася сутність людини всього за пару десятиліть?! Які зміни переніс наш організм, під впливом «нової моралі». Згадаймо сіре СРСР, де близько 90% молоді до 18 років були незайманими, і зрівняли і нашим часом. Може, я буду помилятися, але попрошу мене не звинувачувати: лише 39% з 100% молоді пострадянської України в 18 років є незайманими. Це говорить про низьку мораль нашого народу. Не думаючи про наслідки раннього позбавлення невинності, люди йдуть на цей крок. І що ще більш лякаюче, тільки 74% населення користуються презервативами під час статевого акту.
Ця стаття нікого не дорікає і не звинувачує в безтактності, просто в ній я хотів попросити: люди, якщо ви не думаєте про себе, то подумайте про тих, хто буде продовжувати ваш рід. Якщо все і далі буде продовжуватися, то, я посмію це сказати, ми просто приречені.
10

Коментарі

115.11.12, 22:44

Якщо в 17 років теперішня молодь задумується про те,хто ж буде продовжувати український рід,то про майбутнє нашої нації можна не турбуватися,бо воно в надійних руках

    215.11.12, 23:08

    От тільки не треба ідеалізувати СССР. Згадайте про політику "вільних стосунків" (ну, гаразд, ми з вами її не застали). Подивіться на прості факти, на статистику. Я не знаю цифр, але кількість людей, що жили в другому, третьому шлюбі, була неймовірною.
    А то, що дорослі нічого не могли путящого дітям сказати, не могли пояснити, як рід продовжується, то дехто й довідувався вже, коли той рід успішно ріс. В "перебудову", коли ми й далі мусили читати "Піонерську правду", найцікавішими статтями були замітки про недорослих мам та інші подібні речі. Про раніші часи не пам’ятаю, ті газети у мене в голові не відклалися.

      315.11.12, 23:30

        416.11.12, 17:25

        Я генетик за фахом. Отже, кохання - то мій фах.
        Стверджую: кохання не лише біохім. реакція. Біологічне значення кохання -
        підбір НАЙЛІПШИХ ПАР ДЛЯ РОЗМНОЖЕННЯ. Сама з дітей, народженим за коханням,
        виростає найбільше геніїв й талантів. Тому нехтування коханням не лише припинило еволюцію Гомо сапієнс,
        воно перетворює її на регрес. Тобто, діти безграмотніше за бітьків, ледачі, слабкі, нездатні утримувати себе

          Гість: lkjmn

          519.11.12, 10:03

          Класна тема!
          Але ти піднімаєш забагато її аспектів. Спробуємо розібратися послідовно.

          Біохімія - це добре. Було-б тупо заперечувати її існування. Проте, сучасні вчені вже визнали існування душі. Тому не варто все зводити до хімічних процесів. Про відмінність кохання і любові відомо з давніх давен. Любов - одне з наріжних почуттів, яке дарує людині щастя. Та треба знати, що "Любити" означає "Давати", або іншими словами: жити за ради іншого і нічого не просити натомість. І хімія тут вже ні до чого. Виключно душа і свідомість.

          Я не претендую на роль якогось мудреця чи гуру, але дозволю собі дати тобі одну пораду. Це добре, що ти усвідомлюєш усі ці речі, але не зациклюйся на них. Вони мають бути ніби відсторонені, на другому плані. Просто люби.

            Гість: lkjmn

            619.11.12, 10:21

            І про совок ти геть не правий. Нічого такого там не було. Тобто було, але це заслуга старшого, дореволюційного, покоління, вихованого під впливом християнства. Держава ж все робила для впровадження атеїзму і відповідного ставлення до кохання, любові і статевого життя. В совку намагалися вивести, як породу худоби, новий вид - homo sovetikus, людей без совісті, честі, любові і співчуття, тупих будівельників світлого майбутнього комунізму, безликих і рівномірно бідних - матеріально і духовно.

            Я жив в совку, вчився у совковій школі. Головне чому там навчали - "Моральний облік строітєля комунізма". На загал, це було не погано, але дуже тоталітарно. Шкода, що сучасна Українська Держава не піклується достатньо про це.