Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

День соборності

  • 22.01.24, 14:17
ДЕНЬ СОБОРНОСТІ. СВЯТО ДЛЯ ТИХ, ХТО «ІСТОРІЮ УКРАЇНИ НЕ ЗНАЮ, АЛЕ ДУЖЕ ЛЮБЛЮ».

Давайте коротенько.

Перша світова війна закінчується, Австро-Угорська імперія розвалюється.
18 жовтня 1918 року у Народному домі у Львові формується Українська Національна рада (УНРада), а наступного дня, 19 жовтня 1918 року відбувається проголошення Української держави. За аналогією з Українською державою Скоропадського.

Українці Галичини, Буковини і Угорської Русі (ага, а ви думали Закарпаття всю історію «Закарпаттям» називали?) пропонують чиновникам колишньої імперії визнати ці землі – окремою Українською державою (тобто, ЗУНР).

Австріякам на українців, скажемо культурно, все-одно.
Вони ці землі бачать польськими.

Тоді 01 листопада 1918 року в Львові відбувається антипольське повстання Української Галицької армії (колишніх українських загонів Австро-Угорщини), що зараз має назву «Листопадовий чин».

Повстання невдале.

Повсталі контролюватимуть ряд адміністративних будівель, але не зможуть взяти під контроль вокзал, що слугуватиме однією з причин поразки.

Повністю під контроль не те що заявлені території, навіть Львів взяти так і не вдасться.

Шукаючи підтримки Петрушевич (очільник ЗУНР) зав`язує стосунки з Гетьманом Скоропадським і накльовується Акт Злуки.
Однак Скоропадського скидає Директорія і Акт Злуки вже треба підписувати з Винниченком та Петлюрою.
Петрушевичу діватися нікуди, треба підписувати.
«Другых союзныков у мэна для вас нэт!»

22 січня 1919 року в Києві підписується Універсал Директорії Української Народньої Республіки, так званий «Акт злуки УНР та ЗУНР».

ЗУНР втрачає свою будь-яку державність і входить в склад УНР як її західна область, а Петрушевич стає просто одним з чиновників УНР.

Українська Галицька армія перепідпорядковується Директорії УНР.

НА МОМЕНТ ПІДПИСАННЯ НІ УНР, НІ ЗУНР НЕ КОНТРОЛЮЮТЬ СВОЇ ЗАЯВЛЕНІ ТЕРИТОРІЇ. Одних затисли поляки, інших – червоні.

Це вже договір двох збитих льотчиків. Але ізюм не в цьому.

Коли Винниченко втік до Франції і новий очільник Директорії Петлюра допер, що, щоб воювати з червоними, йому треба допомога поляків, він моментально з ними домовився про військову допомогу в обмін на всю Західну Україну. (да-да, жовто-сині українці продали жовто-синіх українців. Шок, канєшно, но нада з цим якось жить.)

У Петлюри взагалі з Петрушевичем не склалося. Він підозрював його у спробі скинути його, Петлюру, з посади Голови Директорії.
Через ці підозри довелося розстріляти Болбочана, якого Симон вважав замішаним в у змові. (да-да, жовто-сині українці розстріляли жовто-синього українця. Шок, канєшно, но… ви поняли.)

З іншого богу, ну а що Симон мав робити? Є вчинки хороші, є погані, а є вимушені. Ось це – він.

Українська Галицька армія вирішила, що з українцями Наддніпрянської України єй больше нє попуті і підписує Зятківський договір… з білими.

Тобто, переходить на бік ворогів УНР, до Денікіна, який Петлюру, його УНР і ідею її незалежності ненавидів так, що аж їсти й спати не міг. (вона потім ще і до червоних побіжить, але то вже інша історія. В-вірність!)

Петрушевич від таких манців теж абалдєл і 20 грудня 1919 року на засіданні т.зв. уряду ЗУНР у Відні ухвалює рішення про ОДНОСТОРОННЮ ДЕНОНСАЦІЮ АКТУ ЗЛУКИ.
Заявлено про це ще 04 грудня і ось це сталося офіційно. (да-да, жовто-сині українці послали на х... жовто-синіх українців. Шок, канєшно. Нікагда такого нє било і вот апять!)

АЛЕ І ЦЕ БУЛО НЕ НАЙГІРШИМ.
Найгіршим було те, що на Паризькій мирній конференції, куди делегація від УНР поїхала випрошувати у цивілізованих європейців визнання і доводити, що «УНР – це Європа»… Прямо на цій конференції… прямо перед всіма цима Жоржами Клемансо і Вудро Вільсонами… туди, куди повезли оту чудову, але дуже наївну і нічим не обгрунтовану карту… делегація розвалюється.

Частина колишніх ЗУНРівців просить вважати їх делегацією від окремої держави, а цих мудаків-Іуд з Наддніпрянщини вони знать не знають…

Чи були шанси на визнання?
Дайте відповідь самі.

Святкувати День Соборності, це теж саме, що укласти шлюб, побути в ньому менше року, перегризтися, зі страшним скандалом розлучитися, а потім щорічно відзначати річницю весілля.

Адекватна людина таке робитиме?

Ось що таке День Соборності України.
Єдність, ага…

Р.S.
У цьому тексті відображено лише роздуми автора. Текст не закликає жодну особу до будь-яких дій чи бездіяльності. Текст не претендує на об`єктивність. Висновки, оціночні судження та фактичні твердження, наведені у ньому, не відображають позиції будь-яких інших фізичних чи юридичних осіб.
©Andrii Vasylenko
7

Коментарі

122.01.24, 15:42

Сегодня на радио эту тему обсуждали. Собрались ведущие и давай делать признания, что из десятков отцов-создателей они еле еле могут припомнить единиц кого то. И это с их университетским образованием. Но тут же начинают говорить, как это важно знать народу, надо распространять и внедрять (почти как "в свете решений съезда КПСС".
Сижу... думаю... я свою то родню не знаю дальше дедов и бабушек. А тут какие то чужие люди...
Но эти, по радио, продолжают. Тогда, в 16-м веке, он учился в Оксфорде, а потом и в Сорбоне (кст. что Сирко там учился - сказали что миф). И вот он сказал что уже тогда, в Великом Киевском княжестве не хотели верить москам из Московского чего то. Но где тут украинцы и россияне??? До них ещё века. А тут как прусаки с австрийцами воевали хз когда. Но где 14-16 века???

    222.01.24, 15:54

    И тут же возникает ещё одна сюжетная линия (как в китайских фильмам, где их несколько).
    Вчера кто то обстрелял в Донецке рынок на Текстильщике (со стороны Марьинки). Это в годовщину трагедии киборгов и ДАП. Много убитых и раненых. Наши увидели какие то хвостовики от мин и сообщают что это из Макеевки прилетело. А местные сообщают что это наши 155 долетели.
    Будет тут злука после всего такого?
    В это время, ну прямо все в мире, признают что в материковом Китае и Тайване - один народ. И вот тут злука неизбежна, как утверждают западные Х-перты.

      322.01.24, 16:58

      в общем, из всего понятно , что зрада на зраде)

        423.01.24, 12:22

        Хороший ракурс в историю.
        Но, нынешняя ситуация такова, что Нечай оказался прав.

          523.01.24, 13:25Відповідь на 4 від Hagal

          Хороший ракурс в историю.
          Но, нынешняя ситуация такова, что Нечай оказался прав.

          Прискорбно что украинская влада оказалась толпой бездарей, способных только воровать и воровать.
          И конечно же запрещать.

          Та самая самостийная Украина, о которой мечтали предки, недолго продержалась 1991-2014.
          За эти 23 года население уменьшилось на 7 миллионов.

          Разворовали/распродали буквально всё. Пароходства, заводы, вооружения...
          Словно стая шакалов набросилась на добычу.