хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Заздрість

  • 20.08.17, 11:36

« ...З тим поспішає до Заздрості, що й не змиває вже з себе чорного гною. Житло її нице – в похмурій долині, десь аж на самому дні, де ні сонця, ні вітру немає; темний, погибельний кут, переповнений холодом млявим, де не буває вогню, зате пітьми не бракне ніколи.

...В неї обличчя бліде, в неї тіло – сама тільки худість, косить очима весь час, почорніли зіпсовані зуби, в грудях жовч клекотить, а язик – у зеленій отруті. Сміху не знає, хіба що над болем чужим засміється. Не покріплюється й сном – не дають задрімати турботи: от пощастить комусь – і всихає вона, завидюща, прагне те щастя звести нанівець – та сама себе зводить, мучить себе заодно.

...Перегодом бере вона палицю, всю в колючках. Оповившись у хмару смолисту, всюди, куди б не пройшла, витолочує поле врожайне, спалює трави м’які, верхівки рослин оббиває, духом трійливим поганить народи, міста і домівки.»

Овідій. «Метаморфози». Переклад А.Содомори.

3

Коментарі

18.01.18, 15:41

Ох і вдале описання отої риси характеру , що притаманна багатьом людям... Риса , позбутись якої важко, це потребує шаленої роботи над собою...

    28.01.18, 17:42Відповідь на 1 від фарм

    Саму по собі заздрість можна використовувати і на благо, вона спонукає до дії, до наслідування кращого, до прогресу. Релігійні практики навчають гармонізувати всі наші риси характеру з метою самоудосконалення. Мушу визнати, що сьогоднішні "діячі культів" займаються зовсім не тим, тому наш букет почуттів дуже розбалансований, верх беруть звірячі інстинкти.

      38.01.18, 17:44Відповідь на 1 від фарм

      Дякую, що цікавитесь!

        48.01.18, 23:29Відповідь на 3 від Hrab

        Вам дякую! Завжди було цікаво у вашому блозі, у фотоальбомі... Правда, життя внесло свої корективи , і ua якось витіснили твіттер, фейсбук, видання новин...

          59.01.18, 06:58Відповідь на 4 від фарм