хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Забудовники економлять на розвитку інфраструктури Дніпра

  • 28.12.21, 15:37

hlavnyj-rysunok-e1640179316387.jpg?fit=1200%2C720&ssl=1

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, забудовники, які можуть бути  пов’язані із Корбаном,  Гуфманом, Єрмолаєвим,  за допомогою міських депутатів економлять на розвитку інфраструктури Дніпра мільйони гривень

До 01.01.2020 величина пайової участі забудовників у розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міст регулювалася ст.40 Закону «Про регулювання містобудівної діяльності». Розмір пайової участі розраховувався в залежності від вартості будівництва і складав 2% або 4% в залежності від призначення будівлі. Також розмір пайової участі  міг бути встановлений Рішенням органу місцевого самоврядування. На сьогодні стаття про пайову участь з закону виключена і забудовники більше не повинні брати пайову участь у розвитку  інфраструктури міст. Зроблено це було новобраною Верховною Радою у 2019 році. Очевидно, що мета подібних змін витікає із назви закону - Стимулювання інвестиційної діяльності в Україні. Але відкидати факт лобіювання у Верховній Раді такого рішення не варто. Адже користуючись новими законодавчими нормами, саме забудовники економлять на розвитку інфраструктури Дніпра.

         Втім  договори про сплату пайової участі, укладені до 01.01.2020, є дійсними та продовжують свою дію до моменту їх повного виконання.

         Ми вирішили перевірити чи забудовники, які стали  героями наших попередніх матеріалів, економлять на розвитку інфраструктури Дніпра.

Ілюструвати те, як забудовники економлять на розвитку інфраструктури Дніпра почнемо з житлового комплексу «Женева». Його зведення ЗМІ пов’язують з Геннадієм Корбаном та Геннадієм Гуфманом. Житловий комплекс зводить ТОВ «Будівельно-монтажне товариство Дніпро» (ЄДРПОУ 41042382). Ми розповідали, що будівництво ЖК велося з порушенням законодавства України про охорону культурної спадщини.  Але перевірок з цього приводу забудовнику вдалося уникнути. Так в Департаменті державної архітектурно-будівельної інспекції Дніпропетровської області повідомили, що через реструктуризацію, яка тривала, нічого перевіряти не можуть. В Мінікульті сказали, що перевірку провести не можуть через карантин. А депутати Дніпровської міської ради, аби забудовники ЖК «Женева» не наражалися на перевірки з боку органів охорони історичних пам’яток винесли ділянку під ЖК за межі Історичного ареалу. На сьогодні зведення житлового комплексу «Женева» майже завершено.

         28.07.2021 депутати Дніпровської міськради зменшили величину пайової участі ЖК «Женева» на розвиток соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Дніпра.

 Розмір «знижки» для ЖК «Женева» склав шість мільйонів вісімсот сімдесят п’ять тисяч сімсот дванадцять гривень.

Це сума експертної вартості зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення, що знаходяться поза межами земельної ділянки, на якій зведено ЖК «Женева». Простими словами це труби каналізації та водопостачання, які були підведені до новобудови, без яких ЖК «Женева» навряд би зміг нормально функціонувати. Якщо б подібні роботи виконувала міська рада Дніпра, то виконавець мав би бути визначений на відкритих торгах. В такому випадку видатки міського бюджет могли б бути меншими за шість мільйонів вісімсот сімдесят п’ять тисяч сімсот дванадцять гривень. Але всю роботу виконав забудовник, а бюджет міста лишився без майже семи мільйонів гривень.

Восени минулого року депутати Дніпровської міської ради проголосували за зменшення величини пайової участі для ТОВ «Інтерсервісбуд» (ЄДРПОУ 35340388). 

За даними аналітичної системи youcontrol дана компанія має відношення до групи «Алеф» Вадима Єрмолаєва. 30.09.2020 ТРЦ Dmart, що розташований на розі вулиць Михайла Коцюбинського та Ламаної було введено в експлуатацію.  Раніше ми розповідали, що даний ТРЦ зведено із суттєвими порушеннями. 1 741 235 гривень ТОВ «Інтерсервісбуд» депутати списали за зведення мереж водовідведення та водопостачання, що знаходяться поза межами ТРЦ Dmart.

Ще одним героєм наших публікацій був житловий комплекс «Баку». Цей ЖК звело ТОВ «З ІІ «К.А.С. ЛТД» (ЄДРПОУ 3385543) на вулиці Шмідта. В 2019 році депутати міської ради зменшили забудовнику величину пайової участі на п’ять мільйонів двісті п’ятдесят п’ять тисяч триста дев’яносто одну гривню. Це сума вартості зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення, що знаходяться поза межами земельної ділянки, наданої забудовнику під ЖК. Цю суму знаходимо в Рішенні Дніпровської міської ради № 5/10 від 27.11.2019. Як і для інших будівельних об’єктів, описаних вище, гроші були витрачені на зведення зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення.

При цьому Депутати міської ради Дніпра зменшували величину пайової участі не лише для трьох об’єктів, які потрапили до матеріалів Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада». 3 2016 року у Дніпрі величина пайової участі була зменшена для більше ніж півсотні об’єктів будівництва.       

2

Коментарі

128.12.21, 21:06

есть мер города - это его ума дело