хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Піцерія «Mister cat» у Дніпрі відповідає за якість продукції?

  • 21.10.21, 13:10

pytsa-e1634804471117.jpg?fit=1000%2C595&ssl=1

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, в закладі харчування працювали без оформлення повар та офіціант, чи відповідає піцерія «Mister cat» у Дніпрі за якість виготовленої продукції? 

Дуже часто в ЗМІ з’являються новини про факти отруєння відвідувачів закладів харчування. В тому числі, неодноразово були випадки гострого отруєння дітей. Також, присутні непоодинокі випадки травмування працівників, що стаються в наслідок порушень вимог безпеки праці. До ІА ГО Антикорупційна правозахисна рада надійшла інформація про можливі факти діяльності піцерії, в якій безпосередньо з продуктами харчування  працюють особи без офіційного оформлення. Ми вирішили перевірити, чи відповідає піцерія «Mister cat» у Дніпрі за якість виготовленої продукції та за безпеку своїх працівників. Адже, відповідно до норм статті 29 КЗпП України власник зобов’язаний, зокрема,  проінструктувати працівника з питань техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці і протипожежної охорони, повідомити про наявність небезпечних і шкідливих виробничих факторів, тощо. Раніше ми вже писали про випадки нехтування вимог безпеки праці, які призвели до загибелі громадянина.

Згідно з даних аналітичної системи  YouControl, піцерія «Mister cat», в якій працюють неоформлені особи, розташована у Дніпрі по вул. Марії Кюрі, 5 належить київській фірмі ТОВ «Сан Бернардіно» (ЄДРПОУ: 42767311).

З метою перевірки інформації чи відповідає піцерія «Mister cat» у Дніпрі за якість виготовленої продукції та за безпеку своїх працівників, ми звернулися з відповідною заявою до Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області. В листі ми просили провести перевірку з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю в піцерії «Mister cat» розташованої в місті  Дніпро по вул. Марії Кюрі, 5. Посадовими особами ГУ Держпраці у Дніпропетровській області на підставі наказу ГУ Держпраці у Дніпропетровській області від 18.09.2020 №353-І «Про призначення інспекційного відвідування» та направлення на проведення інспекційного відвідування від 18.09.2020 №650н було проведено інспекційне відвідування ТОВ «Сан Бернардіно», місцезнаходження: 03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 72, за фактичною адресою здійснення господарської діяльності: Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Марії Кюрі, 5, з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

За наслідками інспекційного відвідування складено акт інспекційного відвідування від 01.10.2020 №ДН-55852/3128/АВ, в якому зафіксовано порушення ТОВ «Сан Бернардіно». Згідно з актом інспекційного відвідування інспекторами 18.09.2020 на вищевказаному об`єкті ТОВ «Сан Бернардіно» встановлено, що на посаді офіціанта, менеджера, бармена, повара працюють особи без укладення трудового договору, оформленого в установленому порядку.

З метою усунення указаних порушень ГУ Держпраці у Дніпропетровській області винесло припис від 01.10.2020 №ДН-55852/3128/АВ/АВ/П, попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю від 01.10.2020 №ДН55852/3128/НД/АВ/П/ПП. За результатами розгляду справи про накладення штрафу та на підставі акту інспекційного відвідування, було винесено постанову від 19.11.2020 №ДН-55852/3128/АВ-ФС/158, якою накладено на ТОВ «Сан Бернардіно» штраф у розмірі 200 000,00 грн.. Не погодившись з зазначеними актами та постановою про накладання штрафу, ТОВ «Сан Бернардіно» звернулося до суду. Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 28.09.2021р. у задоволенні позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Сан Бернардіно» до Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області відмовлено. Визнано правомірність оскаржуваної постанови. Ми робимо висновок, що з врахуванням виявлених порушень, піцерія «Mister cat» у Дніпрі за якість виготовленої продукції та за безпеку своїх працівників не відповідає…

Зазначена стаття це лише один з прикладів порушень в закладах харчування. Слід зазначити, що піцерія «Mister cat», це досить потужний заклад, який при бажанні має можливість забезпечити нормальну, безпечну, законну господарську діяльність. Але, нажаль, вирішили працювати з порушеннями, що на нашу думку, може призвести до негативних наслідків, спричинити шкоду здоров’ю відвідувачів та працівників закладу. Вважаємо, що поки в закладах харчування не буде наведено лад, ми і в подальшому будемо бачити в ЗМІ повідомлення про отруєння клієнтів та травмування працівників…

0

Коментарі

анонім

121.10.21, 16:05

А на заводиках и ЧП работает куча неоформленных работников, которые получают деньги в конвертиках и после гидности.