хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Подяка від Департаменту стратегічних розслідувань поліції

  • 15.09.21, 09:40

 Подяка від Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції

Голові Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» була вручена подяка від  Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції в Дніпропетровській області

 

Злочинний світ міста Дніпра та Дніпропетровської області включає в себе багатьох відомих і не дуже осіб. Ми неодноразово розповідали яка боротьба ведеться з представниками різноманітних злочинних організацій і як злочинці намагаються уникнути покарання. Один з таких – голова кривавого ОЗГ Володимир Щегольков («Арієць»). В останній час боротьба з представниками організованих злочинних угрупувань посилилась, в тому числі активізувалась протидія кримінальним авторитетам та ворам в законі. Втім це не свідчить, про викоренення представників ОЗГ, а отже боротьба з цим явищем не припиняється. В державі це завдання покладено на Міністерство внутрішніх справ України. 

         В структурі МВС боротьбу із організованими злочинними групами веде Департамент стратегічних розслідувань. Міжрегіональний територіальний орган Національної поліції - Департамент стратегічних розслідувань було створено в жовтні місяці 2019 року. Цей орган має виявляти, локалізувати та нейтралізувати представників організованих злочинних угруповань. Представники організованої злочинності присутні в економічній, політичній, державній сферах України. Тобто, протидія ОЗГ охоплює не лише злочини проти життя, здоров’я, майна громадян, а й припинення економічних та корупційних правопорушень.

         Журналісти Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада», розуміючи важливість завдань, що стоять перед Департаментом стратегічних розслідувань, активно співпрацюють з правоохоронцями. Підтвердженням, що співпраця не є марною, стала подяка від Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.

Подяку голові Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» Олександру Снісару вручив начальник Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Андрій Даниляк.     

         Участь у виявленні та нейтралізації організованих злочинних угруповань є лише однією з складових  діяльності Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада».

Адже права і свободи громадян порушують не лише члени організованих злочинних угруповань. Дуже часто землі територіальної громади в обхід законів України захоплюють поважні підприємці, чиї статки вимірюються мільйонами гривень. Інші громадяни захоплюють землі водного фонду в середмісті Дніпра, де починають будівництво багатоповерхівок преміум-класу. Подібні факти необхідно виявляти та висвітлювати. Втім лише виявити порушення закону мало, про зібрані дані необхідно повідомити правоохоронні органи.

За результатами власних розслідувань, проведених журналістами Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада», правоохоронці розпочинають кримінальні провадження.  В даних питаннях ми також взаємодіємо з Департаментом стратегічних розслідувань Національної поліції України. Так коли окремий громадянин вирішить заволодіти державним, комунальним майном з використанням підроблених документів, він звернеться до ряду «нечистих на руку» чиновників, які, отримавши неправомірну вигоду, «допоможуть» незаконному отриманню майна. Слід зазначити, що за час діяльності УСР ДСР Дніпропетровської області було виявлено та затримано під час отримання неправомірної вигоди (хабарів) значну кількість посадових осіб (наприклад ректор УДХТУ Костянтин Сухий).  Також, були виявлені факти розкрадання бюджетних, комунальних коштів, майна (наприклад, було оголошено підозру керівництву КП Фтизіатрія ДОС).

Нажаль, недосконала судова система часто дає можливість правопорушникам уникнути  відповідальності. Сподіваємося, що після проведення судової реформи у підрозділу УСР в Дніпропетровській області ДСР НПУ буде ще більше яскравих реалізацій, а оновлений суд буде доводити кримінальні справи до обвинувального вироку!

Подяка від Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції стала фактичним підтвердженням плідної, результативної співпраці.

 


0

Коментарі