хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Незаконне будівництво з використанням підроблених документів

  • 10.09.21, 14:22


Як пишуть на сайті Антикорупційної правозахисної ради, ПНВФ «ЛЕАН» з використанням підроблених документів зареєструвало право власності на об’єкт нерухомості у місті Дніпро по вулиці Малиновського, 80 та здійснює незаконне будівництво 

До Антикорупційної правозахисної ради надійшла інформація про можливе незаконне будівництво у місті Дніпро по вулиці Малиновського, 80. Виходячи з даних, начебто, ПНВФ «ЛЕАН» з використанням підроблених документів зареєструвало право власності на об’єкт нерухомості у місті Дніпро по вулиці Малиновського, 80 та здійснює за зазначеною адресою незаконне будівництво споруд. Ми раніше вже писали про схеми незаконної забудови м. Дніпро, в тому числі, з використанням підроблених документів з метою реєстрації неіснуючих будівель та подальшої їх «реконструкції».

Вивчивши наявні документи, щодо незаконного будівництва по вулиці Малиновського, 80 Журналісти Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» з’ясували, що  за ПНВФ «ЛЕАН» було зареєстровано право власності на будівлі та споруди згідно:

-         договору купівлі-продажу зареєстрованого нотаріусом Кухтіною В.В.,

-         реєстраційного посвідчення Дніпропетровського МБТІ

-          декларації про готовність об’єкта до експлуатації ДП14211007923, начебто, виданої Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області.

Нотаріус Дніпропетровського нотаріального округу Кухтіна В.В., є дружиною «відомого» судді Індустріального суду м. Дніпропетровська Геннадія Кухтіна. Екс-керівник Індустріального суду неодноразово ставав героєм наших публікацій, але в даному випадку ми звернули увагу на інші сумнівні факти, що стосуються реєстрації права власності.

Так, ми бачимо, що, в тому числі, реєстрацію здійснили згідно, начебто, виданої декларації про готовність об’єкта до експлуатації ДП14211007923. Але, враховуючи той факт, що будівля знаходиться на території міста, виглядало досить сумнівно участь обласної ДАБІ. Адже за будівництво та введення в експлуатацію будівель та споруд даної категорії на території міста відповідає міський підрозділ ДАБІ.  

Згідно пункту 9 статті 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» зареєстрована декларація про готовність об’єкта до експлуатації є підставою оформлення права власності на нього. Без зареєстрованої декларації про готовність об’єкта до експлуатації продавати, купувати, брати або задавати такий об’єкт в оренду не можна. Аби перевірити законність укладання договору із купівлі-продажу об’єкту нерухомості на Малиновського, 80 ми звернулися із запитом до Державної архітектурно-будівельної інспекції. В Дніпропетровській обласній ДАБІ нам повідомили, що відомості з приводу реєстрації декларації про готовність об’єкта до експлуатації ДП14211007923, відсутні.

Виходить, що дійсно ПНВФ «ЛЕАН» з використанням підроблених документів зареєструвало право власності на об’єкт нерухомості у місті Дніпро по вулиці Малиновського, 80 та за цією адресою здійснює незаконне будівництво.

Зараз на вулиці Малиновського, 80 ведеться будівництво. Можна з цілковитою впевненістю припускати, що невстановлені особи аби приховувати самовільне будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці використовують підроблені документи. А саме - декларацію про готовність об’єкта до експлуатації ДП14211007923, яка відсутня навіть в держорганані, який її видавав.

Таким чином, своїми злочинними діями невстановлені особи скоїли самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці, яка належить громаді міста Дніпра. Громаді заподіяна значна шкода, також підроблено документ про готовність об’єкта до експлуатації. Це дало потенційним злочинцям можливість вчиняти незаконній дії із земельною ділянкою на вулиці Малиновського, 80. Такі дії можуть бути кваліфіковані за статтями 197-1 та 358 Кримінального кодексу України.

  Результати власного розслідування ми передали до Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпра. В рамках досудового розслідування будуть встановлені особи, які безпосередньо реалізували схему та здійснюють  незаконне будівництво з використанням підроблених документів.

Нагадаємо, що раніше ми вже описували схеми, за якими відбувається захоплення земель комунальної власності.

0

Коментарі