Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Група «Алеф» використовує незаконно зайняті землі

  • 02.09.21, 14:25

hlavnyj-rysunok-e1630487872137.jpg

Як пишуть на сайті ІА Антикорупційна правозахисна рада, ТОВ «ТОРГОВА КОМПАНІЯ «АГРОСПЕЙС» - група «Алеф» Вадима Єрмолаєва використовує незаконно зайняті землі у Дніпрі для здійснення продажу агротехніки. 

         За результатами розслідування Інформаційного агентства ГО «Антикорупційна правозахисна рада» було розпочате кримінальне провадження за частиною 1 статті 197-1 Кримінального кодексу України.  Розслідування стосується перевірки інформації про те, що, начебто, на вулиці Стартова, 32, приватна фірма (група «Алеф») використовує незаконно зайняті земельні ділянки. Слід зазначити, що приватні фірми, які можуть мати відношення до зазначеної бізнес групи і раніше фігурували в наших розслідуваннях. Наприклад, ми писали про сумнівне будівництво парковки біля цирку Дніпра. Також, з порушеннями здійснювалось будівництво торгівельного центру біля центрального мосту Дніпра, тощо.

Але повернемося до перевірки інформації, про те, що Група «Алеф» використовує незаконно зайняті землі по вул. Стартовій, 32.Територія знаходиться на  виїзді з міста в сторону аеропорту в районі перехрестя з вулицею Яснополянською. На ділянці, яка фігурує в кримінальному провадженні, ведеться торгівля комбайнами, тракторами та іншою технікою сільськогосподарського призначення. Продає техніку компанія «Агроспейс». Саме на вулиці Стартова, 32 знаходиться її центральний офіс.

За даними аналітично системи YouControl ТОВ «ТОРГОВА КОМПАНІЯ «АГРОСПЕЙС» (ЄДРПОУ 41084815) входить в групу «Алеф» Вадима Єрмолаєва. Здавалося б належність до великої компанії, яка може дозволити собі гарних юристів, мало б унеможливити наявність правових проблем. Втім для компаній Вадима Єрмолаєва таке правило не завжди працює.

Виявилося,  що група «Алеф», можливо, використовує незаконно зайняті землі і веде на них свій бізнес.

Територія, де ТОВ «ТК «АГРОСПЕЙС» продає комбайни та трактори самій компанії не належить. Тобто в оренду або постійне користування землі їй міська влада не передавала. Втім компанія Вадима Єрмолаєва могла орендувати землі в іншої фізичної або юридичної особи. Звісно, що перед цим юристи мали б перевірити чи дійсно земля, яку компанія «ТК «АГРОСПЕЙС» орендує належить орендодавцю. Для фахового юриста це така саме звична практика, як для покупця перевірити строк придатності на продуктах, які купує в супермаркеті. Але юристи «Алефу» на вулиці Стартова, 32 нічого проблемного не знайшли. Втім, юристів даної бізнес-групи й раніше не бентежило відсутність необхідних документів, навіть під час роботи гранітного кар’єру.

Нам вдалося виявити порушення щодо права користування земельною ділянкою на вулиці Стартова, 32.   До інформагентства  потрапив Акт перевірки дотримання вимог земельного законодавства щодо земельної ділянки на вулиці Стартова, 32 (м. Дніпро) та вулиці Яснополянська, 12 (с. Старі Кодаки). Ділянки межують поміж собою, хоча територіально знаходиться в різних населених пунктах (м. Дніпро та с. Старі Кодаки). Саме на цих двох ділянках ТОВ «ТК «АГРОСПЕЙС» здійснює свою діяльність.

Згідно з Держреєстром речових прав на нерухоме майно на Стартовій, 32 зареєстроване нерухоме майна, яке належить ТОВ «КРОКУС» (ЄДРПОУ 32083376). При цьому, відповідно до даних Держгеокадастру земельна ділянка на Стартовій, 32 не сформована та не передана у власність або оренду.

В Акті, складеному спеціалістом Держгеокадастра, зазначалося, що ТОВ «КРОКУС» самовільно займає земельну ділянку загальною площею 0,4797 га по фактичному розташуванню будівель і споруд. Аналогічна ситуація була із земельною ділянкою  на вулиці Яснополянська, 12 у с. Старі Кодаки, яку також використовує ТОВ «ТК «АГРОСПЕЙС».

akt_3-scaled-e1630488261847.jpg?resize=848%2C1200&ssl=1

Відповідальність за що передбачена пунктом «б» статті 211 Земельного кодексу України, статтею 197-1 Кримінального кодексу України.

Розмір шкоди спричинений внаслідок використання земельної ділянки складає 954 872,24 гривень.akt_5-scaled-e1630488382387.jpg?resize=848%2C1200&ssl=1

Ймовірно, що між ТОВ «ТК «АГРОСПЕЙС» та ТОВ «КРОКУС» укладено договір оренди на нерухомість. Хоча компанія з групи «Алеф» займає під розміщення своєї техніки земельні ділянки, які ТОВ «КРОКУС» не належать. Тобто посадові особи ТОВ «КРОКУС» примудрилися здати в оренду землі, які їм не належали компанії Вадима Єрмолаєва. Тепер група «Алеф» використовує незаконно зайняті землі. Подібні факти мають виявляти юристи заздалегідь, а не журналісти, коли порушення закону вже мало місце і за справу взялися правоохоронці.

В рамках досудового розслідування будуть встановлені всі обставини та суб’єкти, які мають відношення до самовільного зайняття земельної ділянки, що призвело до спричинення значної шкоди. Також буде надана правова оцінка й власнику будівель, та фактичному користувачу ТОВ «ТОРГОВА КОМПАНІЯ «АГРОСПЕЙС» - група «Алеф» Вадима Єрмолаєва, яка використовує незаконно зайняті землі у Дніпрі.

1

Коментарі

12.09.21, 16:08

та сажать его давно пора!!!