СМЕРТЬ москальським окупантам та колаборантам

У Горлівці зник журналіст із Коломиї
23.04.2014 | 14:26
Більше доби немає зв'язку із журналістом Євгенієм Гапичем. У Горлівці він був у відрядженні разом зі своїм братом із Сум. І брат перед тим, як з ним обірвався зв'язок, сказав рідним кодове слово, що означало небезпеку.
Фото: Вікна
Фото: Вікна

Позаштатний журналіст “Вікон” Євгеній Гапич у понеділок та вівторок був на Донеччині, звідки телефонував і надсилав репортажі. Востаннє він зателефонував у вівторок, 22 квітня, близько 10-ї години і передав новини з Артемівська. Обіцяв скоро надати фотографії, повідомляють Вікна.

У поїздку сходом України журналіст вирушив, вигравши конкурс грантів для журналістів від ГО«Телекритика».

У своєму блозі Євген Гапич повідомляв, що автівкам із заходу України не варто вирушати на Донеччину.

Грант-менеджер ГО «Телекритика» Олександр Гриценко підтвердив «Телекритиці» зникнення журналіста. За його словами, учора, 22 квітня, увечері до нього зателефонувала дружина Євгена Гапича й повідомила, що вже добу не має зв’язку зі своїм чоловіком, повідомляє видання.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖДо вбивства депутата міськради Горлівки причетні офіцери російського спецназу - СБУ

Повдомляється,що Євген Гапич був у відрядженні разом зі своїм братом із Сум. І брат перед тим, як з ним обірвався зв’язок, сказав рідним кодове слово, що означало небезпеку. Останнє місто, з якого Гапичі виходили на зв’язок, — це Горлівка. Зі слів рідних Євгена Гапича, було декілька невдалих спроб зняти гроші з банківської картки його брата.

Гапич виграв грант на відрядження в Харківську, Донецьку і Луганську області й вирушив у поїздку 17 квітня. Він мав декілька листів підтримки від різних редакцій, які гарантували публікацію його майбутніх матеріалів. А лист підтримки про відрядження йому надала редакція івано-франківської газети «Репортер».

«Він виконував завдання своєї редакції, а ГО “Телекритика” лише покривала витрати на його відрядження за грантом фонду “Відродження”», — повідомив Олександр Гриценко.

ПОДІБНІ СТАТТІ

окупанти і колаборанти

Упізнали сепаратистів, що орудують на Сході: росіяни й українціСереда, 23 квітня 2014, 13:04 
фото
Версія для друкуКоментарі3

Сепаратистами, які орудують у Слов'янську, виявилися росіяни – представники терських козаків, житель Іркутська, кримчани й українці.

Так видання Ukrainian Policy ідентифікувало кілька бойовиків.

Євгеній Пономарьов родом з Білоріченська, Краснодарський край. Йому 39 років, він зареєстрований як козак, активний у співтоваристві Терських козаків. Він був зображений на багатьох фото, зроблених у Слов'янську й Краматорську. Він також сфотографувався із самопроголошеним "мером" Слов'янська.

 

Тихон Каретний родом з Росії з Білоріченська. Є також членом козацтва.

 

Євгеній Ковальов також родом з Білоріченська. Помічений у формі терських козаків.

 

Антон Морозов родом з Іркутська, Росія. Його основний профіль показує його у військовій формі. Серед фото багато неонацистської символіки, у тому числі фото спалювання прапора Ізраїлю.

 

Олександр Ганчев був помічений у Криму, на його сторінці розміщені відео тренувань по проведенню штурму. Він є членом сторінок у підтримку Беркута, Російський марш, захоплюється страйкболом. У графі місто проживання зазначена Горлівка. Також відзначено, що він закінчив школу в Макіївці.

 

Ігор Георгіївський родом із Криму із Сімферополя. Він був помічений у Слов'янську, сфотографувався на фоні вертольотів на слов'янському аеродромі, який захоплювали сепаратисти.

 
 

Євгеній Злой також є членом угруповання, яке орудує в Слов'янську. Є членом групи  в групі Донські козаки.

 

"Едвард Пітерський" містом проживання на своїй сторінці вказав Харків. Він також зазначив, що є членом бійцівського клубу Оплот. Він також підписаний на співтовариства, що підтримують Беркут, Антимайдан, за приєднання Південного-Сходу України до Росії.

 

Дмитро Харківський. На своїй сторінці під світлиною в камуфляжі написав, що вона зроблена в Слов'янську. Він зазначає, що є членом бійцівського клубу Оплот.

 

Українська правда

Україна ладна довірити Петру Олексійовичу

Розрив між Порошенком і Тимошенко знову вирісСереда, 23 квітня 2014, 12:57 
інфографіка
Версія для друкуКоментарі6

Петро Порошенко продовжує нарощувати перевагу над іншими кандидатами у президенти.

Про це свідчать результати опитувань проведених спільно СОЦИСом, КМІСом, "Рейтингом" та Центром Разумкова.

Згідно з ними, українці демонструють дуже високий рівень електоральної активності: близько 85% виборців готові чи скоріше готові взяти участь у виборах.

При цьому тих, хто не хоче йти на вибори – 11%.

Петра Порошенка готові підтримати 32,9% опитаних респондентів (+8% у порівнянні з березнем).

Другу позицію посідає Юлія Тимошенко – 9,5% (+1,3%), а третю Сергій Тігіпко – 5,1% (-2,2%).

Михайла Добкіна підтримують 4,2% виборців, лідера КПУ ПетраСимоненка - 4% (+0,4%), Анатолія Гриценка – 3,4% (+0,2%), ОлегаЛяшка – 3,2% (-0,3%).

Решта кандидатів можуть розраховувати менш як на 3% голосів.

Близько 22% виборців заявляють, що, поки не знають за кого віддати свій голос або не підуть на вибори.

Цікаво, що серед тих, хто має намір прийти на дільниці та визначився з вибором, Порошенка підтримають аж 48,4%Тимошенко - 14%.

Тігіпко отримав би 7,4% голосів тих, хто визначився, Добкін таСимоненко - 6% та 5,6% відповідно.

Таким чином, твердять соціологи, впевнено можна сказати про участь у другому турі виборів Порошенка.

Тому голосування у другому турі виглядає так:

Порошенко і Тимошенко – 49,3% проти 12,5%;

Порошенко і Тігіпко – 54,3% проти 13,5%;

Порошенко і Добкін – 57,5% проти 10,8%.

Опитування проведене з 9 по 16 квітня серед населення України віком від 18 років і старше. Опитано 6200 респондентів в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим).

Статистична похибка - не більше 0,8%.

Українська правда

хто передасть цю інформацію москалеві лаврову?

Города Донбасса захватывали спецназовцы петербургского «Тайфуна» важная новость фотографии

12:41, — Европа

Города Донбасса захватывали спецназовцы петербургского «Тайфуна»

Бойцов опознали по фото- и видеоматериалам.

«Зеленые человечки» на Донетчине оказались спецназовцами из Санкт-Петербурга. Бойцов опознали по фотографиям и по характерному слову «поребрик», которое употребляется только в Санкт-Петербурге, сообщает kramatorsk.info.

Эти бойцы являются ветеранами Отряда специального назначения УФСИН «Тайфун», который размещается в этом городе. В 2000 году они принимали участие в кровопролитных боях у Комсомольского в Чечне, потеряли два человека погибшими.

Один из бойцов участвовал в российском вторжении в Грузию.

Напомним, с 6 апреля российские диверсионные группы и местные сепаратисты начали планомерные захваты зданий администраций в восточных областях Украины, а также управлений МВД и СБУ, привлекающие боевиков оружейными арсеналами.

В ответ власти Украины приняли решение о начале антитеррористической операции в восточных регионах страны. На Донбасс перебросили военных и технику.

Ночью 20 апреля в городе Славянске Донецкой области, который захвачен террористами, была организована очередная провокация. Около 3:00 на блокпосту между двумя группами граждан возникла вооруженная стычка. В результате этого, погибли, по разным данным, от одного до трех человек. Террористы использовали провокацию для просьбы к Путину о введении войск в Восточную Украину.

Написать комментарий (0)

Прекрасна нагода для первісного накопичення капіталу

Полювання на російських диверсантів: "улов" українців склав 1 млн грн

На блокпости Дніпропетровщини вже доставили одинадцятьох підозрюваних у диверсіях проти цілісності України.


У спецслужб вже є докази, що принаймні восьмеро з них займалися диверсійною та підривною діяльністю, повідомляє ТСН .


Нині затримані перебувають у столиці, їх допитують розвідка і Служба безпеки. Звітують, що серед диверсантів є службовці ГРУ та ФСБ.


З тими, хто привіз бойовиків, у Дніпропетровську вже розрахувалися. І наголошують: акція триває. Гроші - не бюджетні. Спеціальний фонд для винагород створили бізнесмени.


В обладміністрації лише просять: не намагайтеся здавати людей із російськими паспортами.


"Йдеться про найманців, але ні в якому разі ні про простих громадян, не про російськомовних, не про громадян РФ", - уточнює заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов.


Нагадаємо, минулого тижня влада Дніпропетровська оголосила акцію: за одного затриманого озброєного проросійського бойовика платитимуть десять тисяч доларів винагороди.

Пора братись за колаборантів серйозно

Антитеррористическая операция на юго-востоке Украины возвращается к активной фазе - СБУ22.04.2014 13:10. Просмотрено 16083 раза. За сегодня — 317 раз.



Антитеррористическая операция на юго-востоке Украины возвращается к активной фазе. Об этом во вторник сообщила на брифинге в Антитеррористическом центре пресс-секретарь СБУ Марина Остапенко, - передает корреспондент "ОстроВа".

"Антитеррористическая операция не была свернута, ее активная часть была приостановлена на праздники, но операция продолжается", - сообщила она.

"На сегодняшний день главная задача антитеррористической операции - это обеспечить периметр безопасности вокруг этих регионов, чтобы эскалация конфликта не перешла на соседние регионы Украины", - отметила Остапенко.

Ранее сообщалось, что на пасхальные праздники СБУ сворачивает активную фазу АТО.

Ще один приклад брехливості москалів

"Украинский БТР", раздавивший авто с людьми, на поверку оказался российским. И раздавленные люди тоже граждане РФ (Фото)22.04.2014 12:12. Просмотрено 51587 раз. За сегодня — 5127 раз.



Активно распространяемая в социальных сетях фотография, на которой боевая машина, якобы, давит автомобиль с людьми под Краматорском, является фейком. Об этом сообщает StopFake.

Созданный для разоблачения ложной информации портал установил, что оригинал фотографии был сделан несколько лет назад — в 2008 году — в Чечне. Он ранее был опубликован на нескольких ресурсах, в том числе, на чеченском форуме Vchechne.ru.


Между тем, в социальных сетях эту фотографию распространяют с надписью «Под Краматорском танк раздавил машину с людьми».

Відновлення антитерористичної операції ?

ТУРЧИНОВ ВИМАГАЄ ВІДНОВИТИ АНТИТЕРОРИСТИЧНУ ОПЕРАЦІЮВівторок, 22 квітня 2014, 19:19

В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов вимагає від силовиків відновити Антитерористичні заходи.

Про це йдеться у його заяві, розповсюдженій у вівторок ввечері.

"Сьогодні біля Слов'янська було знайдено тіла двох звіряче закатованих людей. В одному з них упізнали зниклого депутата Горлівської міськради, члена партії "Батьківщина" Володимира Рибака, якого викрали напередодні терористи", - нагадав він.

"Терористи, які взяли в заручники фактично весь Донецький регіон, перейшли межу, почавши катувати та вбивати патріотів України. Вони зухвало кинули виклик не лише нашій державі, але і всьому світовому співтовариству, коли демонстративно поглумились над рішеннями, які були прийняті в Женеві", - сказав Турчинов.

"Ці злочини робляться при повній підтримці та потуранні Російської Федерації", - підкреслив він.

"Я вимагаю від силових структур відновлення та проведення результативних антитерористичних заходів, скерованих на захист від терористів українських громадян, які мешкають на Сході України", - заявив Турчинов.

Як відомо, 13 квітня Служба безпеки Україна призупинила активну фазу антитерористичної операції у зв’язку із Пасхальними святами та домовленостями високопосадовців у Женеві.

17 квітня За підсумками зустрічі Україна-ЄС-США-Росія булодосягнуто низку домовленостей, зокрема, про звільнення захоплених будівель в Україні та амністії протестувальників, які виступають за федералізацію країни.

Українська правда

Українці вважають так

Більшість українців за єдину державну мову, європейський вибір та унітарність – опитування


Донецьк, мітинг за єдність УкраїниДонецьк, мітинг за єдність України


РОЗМІР ТЕКСТУ 

22.04.2014

Більшість українців виступають за єдину державну мову, європейський вибір та унітарний характер держави, однак проти вступу до НАТО. Згідно з результатами дослідження соціологічної служби Центру Разумкова та соціологічної групи «Рейтинг», якби найближчим часом відбувся референдум щодо актуальних проблем розвитку України, то в ньому точно або скоріш за все взяли б участь 82,7% опитаних.

Якщо рахувати від усіх респондентів, то результати виглядають наступним чином: якби в Україні відбувся референдум щодо форми територіального устрою України, за те, щоб країна стала федеративною державою, готові проголосувати 16,7% усіх опитаних. 69,3% обрали варіант унітарного устрою з децентралізацією влади.

Якби на референдум було винесено питання про статус мов, то 56,5% від усіх опитаних висловилися б за те, щоб єдиною державною залишалася українська, а російська вільно використовувалась. 37,6% готові підтримати варіант, за яким українська та російська – дві державні мови. Якби темою референдуму була проблема інтеграційного вибору України, 54,5% усіх опитаних підтримали б вступ до Європейського союзу, тоді як приєднання до Митного союзу готові підтримати 23,9% громадян. 35,8% респондентів підтримали би вступ до НАТО, а 47,9% висловилися б проти.

Створення єдиної союзної держави у складі Росії, Білорусі та України підтримують 20,1%, не підтримують – 70,5%. Вступ України до складу Росії у вигляді частини Росії підтримують лише 7,5%, проти – 84,8%.

Дослідження проводилося з 28 березня по 2 квітня у всіх регіонах України за винятком Криму. Теоретична похибка вибірки – 1,9%