хочу сюди!
 

Тетяна

43 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 38-45 років

Звичайна Київська відьма Аліса...

  • 18.06.13, 19:44

Київська відьма Аліса про характерників. Щоденник однієї відьми

  Казаки-характерники

Український народ створив багату магічну культуру, особливе місце в якій відводиться бойовій магії. Адептами таємних бойових мистецтв були запорізькі казаки-характерники. Слово "козак" тюркського походження і означає воно - "вільна людина". В Україні козаки - воїни, національні герої, вільні, яскраві, неординарні і відчайдухи. Існує декілька версій виникнення козацтва, за однією із яких, козаки - це спадкоємці волхвів, що втекли на Хортицю від переслідувань князя Володимира. Дійсно, в багатьох історичних довідках можна знайти підтвердження тому, що козаки мали таємні магічні знання, які використовували в бою. Цілком можливо, що знання ці - спадщина українських волхвів. Козаки створили особливу техніку бою, яка дістала назву "Козачий СПАС" або «Бойовий Спас». Це вид бойової магії, заснований на замовляннях, молитвах, цілительстві і потужній психологічній дії на ворога. Козаки ті, що досконало володіють козачим Спасом називалися характерниками.

"Характерництво" пішло від сильного характеру, непохитної волі і надзвичайної даності від природи. Усі гетьмани і отамани були характерниками: Дмитро (Байда) Вишневецкий, Северин Наливайко, Петро Сагайдачний, Іван Богун, Іван Сірко, Максим Кривоніс, Самійло Кішка, Іван Підкова і інші. Характерники славилися своєю мужністю. Вони уміли зупиняти кулі, наводити на ворогів морок, перетворюватися на диких тварин, управляти стихіями і воскрешати мертвих. Вважалося, що характерники на полі бою безпосередньо спілкуються з самим Господом Богом. З самого дитинства козака готували до військового життя. З пелюшок над ними проводилися магічні ритуали. Після народження їх прагнули швидше похрестити. До настання однорічного віку мати щодня купала дитину в травах, заздалегідь намовляючи на воду вроки на здоров'я, удачу, міць; ставила обереги від хвороб, від ворогів видимих і невидимих, від куль, меча і стріл. Коли прорізався перший зуб, мати і батько несли дитину в храм і замовляли молебень Іоанну-воїнові. Потім, повернувшись додому, батько саджав сина на коня і відпускав його. Якщо дитина вхопиться за гриву і утримається в сідлі - це означало, що хлопчик стане характерником, його навчання тривало. Якщо лякався, починав плакати і падав - вважалося, що він буде убитий на полі бою.

Після довгого і важкого навчання степові лицарі проходили обов'язковий обряд посвячення. Характерники дивним чином поєднували в собі щиру богобоязливість з таким же щирим богохульством. Вони могли сьогодні молитися, стоячи на колінах перед іконою, завтра ж - лихословити, поминаючи усіх святих і бісів.

У козака-характерника завжди при собі була люлька і підкова. За допомогою підкови тренували і розслабляли м'язи. У люльці ж розкурювали цілющі трави. Наприклад, полин, який заспокоював нерви і покращував зір. Вони варили в окропі іржаві підкови, а потім пили цю воду від анемії. Настоювали трави на каменях. Рани обробляли горілкою розмішаною з порохом. Кров зупиняли землею, обмотаною в павутину.

Характерники практикували особливий вид медитації що носив назву мана. Вона була особливим ритуалом, під час якого характерники встромлювали списи в землю, сідали, утворюючи круг, і входили в особливий трансцендентний стан. Потужний егрегор, створений силою волі і духу діяв на ворогів на підсвідомому рівні. Не раз в польських і турецьких літописах згадується, що війська, які збираються напасти на українські землі, з незрозумілих причин розбігалися і йшли геть.

Атамани-характерники могли бачити результат бою, а також що відбувається в стані ворога за допомогою спеціальних дзеркал, які носили назву, - верцала. Особливістю характерників було те, що вони присягали не закохуватися в жінок, оскільки від справжньої любові характерник втрачав пильність, енергію і силу, необхідні в бою, а це призводило до неминучої загибелі. У Січі не було місця жінкам. Єдиною дружиною казака-характерника була свобода.

  Автор: Alisa – звичайна Київська відьма яка має мітлу і рижого кота

9

Коментарі

118.06.13, 19:56

    218.06.13, 19:57Відповідь на 1 від uraha

    Дякую друже!

      318.06.13, 19:59Відповідь на 1 від uraha

      Друзі! Уклінно перепрошую, кота мабуть таки правильно було б назвати не рижим а рудим...

      Але чи варто сперечатися з відьмою, та ще й Київською

        Гість: Dalia

        418.06.13, 20:02

        Все дуже таємниче і цікаве.
        Але ж , як вони могли жити без ЛЮБОВІ?

          518.06.13, 20:04Відповідь на 3 від Характерник+

          Україні бракує характерників.

            618.06.13, 20:07Відповідь на 4 від Гість: Dalia

            А що, хтось може жити без любові ???

              718.06.13, 20:08Відповідь на 4 від Гість: Dalia

              Можу пояснити, але тільки на вушко

                Гість: Dalia

                818.06.13, 20:21Відповідь на 6 від Характерник+

                А що, хтось може жити без любові ???Отож і я подумала , і уявити не змогла.
                Ні один козак не буде козаком, щоб не закохатись.

                  анонім

                  918.06.13, 20:40Відповідь на 3 від Характерник+

                  Друзі! Уклінно перепрошую, кота мабуть таки правильно було б назвати не рижим а рудим...

                  Але чи варто сперечатися з відьмою, та ще й Київською
                  Сперечатися є про що. Не може Відунка Алісою називатися. Ну не може!

                    анонім

                    1018.06.13, 20:45Відповідь на 4 від Гість: Dalia

                    Все дуже таємниче і цікаве.
                    Але ж , як вони могли жити без ЛЮБОВІ?
                    Усе було у Характерників, і любов була. Зараз багато спекуляцій навколо. Іноді просто дивних. Наприклад -- Характерника, після народження, мали в певний термін охрестити. Звідки хто знав, що немовля буде Характерником? А ще більше -- попи взагалі-то забороняли Характерникам до церкви заходити. Хоча варто сказати, Характрників туди і не тянуло.
                    Була і любов у Характерників, і сімї, і діти.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна