хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

москвини обов"язково заплатять 50 мільярдів доларів

  • 14.01.15, 21:07
15 січня - останній термін Путіну віддати 50 млрд. доларів США у справі ЮКОСа
Саша Казимирский 14 січня 2015, 20:40
 659
15 січня - останній термін Путіну віддати 50 млрд. доларів США у справі ЮКОСа

Читайте також:Завтра, 15 січня 2015 року, Російська Федерація повинна заплатити неймовірних 50 мільярдів доларів США пограбованим путінської владою акціонерам російської нафтової компанії ЮКОС.

Пропонуємо читачам «Преси України» невеликі роздуми про перспективи виплати цих величезних грошей з казни Російської Федерації відомого українського блогера під ніком «Аскет» в Живому Журналі.

В них він розглядає деякі політичні та фінансові аспекти виплати величезної суми акціонерам ЮКОСа.

Нагадаємо читачам «Преси України», що Росія в кінці липня 2014 року програла судовий процес екс-власникам компанії ЮКОС. 

Процес тривав більше десяти років, ініціатором цього процесу були власники компанії.

Гаазький суд на третьому судовому процесі визнав, що Кремль порушив енергетичну хартію, і визнав, що компанію практично експропріювали.

***
І платити погано і не платити ще гірше.

Заплатити Путін не може. По-перше, не з чого. По-друге - не по-пацанськи. Мужики не зрозуміють. Вірніше, зрозуміють - Путін слабкий. І сприймуть як команду "фас".

Значить, Путін не заплатить. Що буде за цим? Зрозуміло, що Ходорковський витрусити гроші з Росії не зможе.

Значить, він просто почне продавати цей борг векселями зі знижками. З одного боку почнуться арешти російського майна по всьому світу. У відповідь, Росія безперечно почне повторні арешти майна іноземних компаній. Але, по-перше, активів іноземних компаній в Росії набагато менше, ніж російських в світі, а по-друге, за рішенням суду відповідні російські арешти будуть тут же визнані необґрунтованими, а, отже, це буде призводити до того, що сумарна сума боргу ЮКОСа не будуть зменшуватися.

З іншого боку, цими векселями почнуть розраховуватися з російськими компаніями і тут вже Росія нічого не зможе вдіяти. Це означає, що найближчим часом Росія недоотримає понад 50 мільярдів за зовнішніми продажу. Що не просто зменшить доходи, але і різко збільшить дефіцит валюти всередині країни, що остаточно скинули в прірву рубль, який  чіпляється вже нігтями.

Цікаво, що взагалі-то дешевше для економіки було б просто заплатити.

Хто не вірить - в історії прецеденти були, причому саме з Росією, вірніше СРСР. І також не збиралися платити. Потім порипалися і дійшли до висновку, що дешевше заплатити, тільки, щоб не втратити обличчя, зробили це через підставних осіб. 

Помилок минулих ми не повторимо?

Але коли це Путін йшов прямими шляхами?

Подивимося...

4

Коментарі

115.01.15, 00:55

цікаво

    215.01.15, 07:34

    Не для того злодій крав, щоб віддавати...

      315.01.15, 10:12

      посмотрим

        416.01.15, 19:03

        В новостях вчера прочла. что они не согласны, но у них нет выбора. И еще, начинается травля Ходорковского под заголовками "Ходорковский хочет развалить россию" Пропаганда сделает свое дело

          520.01.15, 14:32

          Ходорковський не патріот України