Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Важливо ЯКА МОРАЛЬ

  • 19.11.15, 22:24
Витоки тиранії лежать не в окремому вченні і не в окремій людині. І навіть не в окремому народі. Витоки тиранії сучасної цивілізації обумовлені способом мислення, який фрагментується існуючими моральними принципами. Освенцим і ГУЛаг, Хіросіма і Бабин Яр - все це результат одного типу мислення, однієї моралі. Неважливо, що проголошувалося і писалося при цьому на знаменах, важливо яка мораль лежала в основі діянь, і яке відношення до людини було насправді.
Спрощена мораль (добре-погано) забарвлює світ лише в два кольори - чорний і білий. Вона ділить людей лише на ворогів і друзів і не здатна робити більш вірних оцінок, аніж прямо потилежних: добро-зло, погане - добре, любов - ненависть, війна - мир. Через це таке мислення породжує брутальне відношення до людей, безпосередніх учасників цих подій. Воно ж змушує зіткнути чолом в чоло вчорашніх колег, друзів, рідних... Протиставити їх одне одному, розвести у різні сторони і роздати їм зброю... Таким чином, в народу і країни крадеться її майбуття.
Заволодівши нашою свідомістю, таке мислення перемогло всі інші форми прояву думки. Саме це й призвело до породження Лиха - царства Зла! Це вигідно окупантам нашої землі. які неодмінно цим скористаються і роздерибанять все що їм потрібно. Тому таке мислення і така мораль втілюється нам і нашим дітям з самої школьної парти, позаяк дозволяє легко маніпулювати людьми.
Отже, як висновок, таке мислення вкрай небезпечне, воно є неприроднім для людства, тим паче для українства. Це наносне. І прибирається воно лише із зміною моралі, переосмислення і сприйняття деяких звичаєвих для нас принципів.
0

Коментарі