Профіль

sarah gellar

sarah gellar

Україна, Вінниця

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Транспортна зупинка.

  • 20.01.15, 00:07
Інколи саме на це схоже наше життя. Сотні перехожих.. Ти стоїш.. Запитання, діалог, прощання.. Ти стоїш.. Початок, думки вголос, знову діалог.. Їм пора.. Ти стоїш.. Метушня, розмови, думки - навколо..всередині - тиша.. Споглядаєш.. Стоїш.. Жарти, радість, діалог, тепло..
Частині пора..гомін зменшується.. Щаслива.. Та все ще стоїш.. Все тихіше..Йдеш.. Крок за кроком..ще один.. Пора! Досить стояти.. Йдеш...ти йдеш...


Відкриті двері

  • 16.01.15, 20:40
Ми всі шукаємо відкриті двері, Де буде сонце звати, щоб зайти, Для цього ставимо життєві цілі, Й доходимо до них, щоб далі йти. Заходимо всі, рано ми.. чи пізно, Туди - де більш немає вже тривоги, Де тихо та спокійно, там ми вчасно, І кожен бачить власну перемогу. Щоб кожен бачив вхід, було б світліше, І кожен швидше йшов, не зволікав, То всім ставало б на душі тепліше, Прокинувся б і той, хто довго спав. Бажаю Вам побачити ці двері, Вони чекають, треба лиш зайти..

Медитація

  • 15.01.15, 00:07
Люди запитують, що ж таке медитація ? Спробую відповісти як це бачу я і , виходячи із власного досвіду...Може комусь буде цікаво і тут. :)

Медитація - це відхід від думок, чиста свідомість, зв'язок з підсвідомістю. 
Як багато ми думаємо непотрібного..Скільки ми чуємо навколо фраз "моя голова забита" , "який безлад/ каша в моїй голові", погодьтесь )Так от , наводьте порядки :) Бо це спричиняє страхи, хвороби, тривоги..Адже від Ваших думок залежить все! Відхід від думок не означає низький рівень інтелекту. Це створення простору, що допомагає Вам просто "бути" і відчувати момент "Зараз", створення Вашого власного простору, що допоможе чути своє внутрішнє Я, розкритись інтуїтивно.Це місце , де тихо та спокійно. Існує багато видів медитації. І всі ці види досить прості. Результат звісно залежить від регулярності виконання та часу. Найкорисніша - це  ціленаправлена , ну а сама проста її форма - це, як  ми називаємо - "релаксація". 
Медитація допомагає почути себе в цьому "шумному" світі, Знайти себе, тому що в цьому стані і надалі Ви звільняєтесь від Его, яке вічно щось "хоче". Допомагає прийняти правильне рішення чи знайти відповідь. Ціленаправлена медитація творить чудеса : розкриває Божественну любов в серці, очищує від образ та гніву, допомагає прощати і відпускати, надає впевненість та внутрішню силу, відкриває Ваше покликання в цьому житті та Бога всередині (Вашу Божественну душу).
 Очистивши себе від усього зайвого і наповнивши потрібним, доберемося до первинної суті медитації .- це  спостереження Буття, споглядання внутрішньої тиші.. Це просто..але щоб дійти до цього потрібно потрудитись. :)Для кожного все індивідуально. Починати можна і потрібно з простого. Наприклад з вибору місця (уявного) , де б Вам було комфортно, Вашого внутрішнього дому (про це чудово розповідається в книзі Лінн Робінсон "Интуиция может все" ( це може бути пляж чи тропічний ліс, безмежне поле чи пустеля , тут вже спрацює Ваша фантазія) і спроби перенести себе в те місце, затриматись там ( для початку хоча б на 5-15 хв.) Для цього потрібно зконцентрувати увагу лише на цьому місці чи на Вашому  диханні ( що має бути рівномірним , розслабити всі м'язи, все тіло, відчути тіло, кожну клітиночку), ще це може бути концентрація на тіканні годинника - тут вже у кожного свій підхід. Можна сказати, загалом , що Ви вчитеся "слухати тишу".  Доречі , з цієї концентрації і вище написаного  і можна все починати..
  Розум - це як м'яз. Увагу також можна тренувати. Навчитесь керувати розумом - керуватимете власним життям! І в цьому великий помічник - медитація. Доречі медитація є елементом йоги. Займаючись йогою Ви теж себе врівноважуєте, відходите від думок і концентруєтесь на моменті "Зараз",  ще і, як плюс, тренуєте тіло фізично. Але це вже інша історія :) На сьогоднішній день є багато відео-уроків, аудіозаписів, книг  чи просто місць, де цьому можна навчитись, є досить багато гарних майстрів. Але, в першу чергу, Ви - самі собі вчитель. Задайтеся ціллю, адже ця ціль того варта, Ви отримаєте спокій..Невже  це не те, що так багато хто прагне мати..Зміниться Ваше життя.. Пам'ятайте, внутрішні зміни приводять до зовнішніх. І все це в Ваших руках! Мудрості Вам...

Так, люди заслуговують на казку

  • 13.01.15, 11:33
Так, люди заслуговують на казку,
Яка позбавлена тривог, печалей,
На світлий довгий шлях і низку..
Хорошого, подій, що розвиватимуться далі.

Підніжки лиш для досвіду даються,
І після перешкод - винагорода,
І очі вже не плачуть , а сміються,
Й навколо тільки ясная погода.

Так, люди заслуговують на чудо,
Не вистачає деяким лиш трішки віри..
В найкраще, що було, є , буде,
І з часоми повертається довіра.

Не загубіться, добираючись до суті,
Приймайте все, що є , скажіть "Спасибі",
І зберігайте в "скрині" лиш хороші миті,
Все краще - йде, повірте..все, що треба.

Атмосфера

  • 08.01.15, 22:38
Безмежні вуличок простих широти,
Ти йдеш.. не дивишся під ноги,
Лиш в небо..де темніє, чисті води,
Видніють, берег там..зійшовши із дороги.

Із теплим вітром, ніби над землею,
Летиш..і оглядаєшся навколо,
Із легкістю в душі,так..саме з нею,
Спостерігаєш перші зорі..тепло стало.

Легкий, п'янкий лунає тихо джаз,
В сусідньому кафе , вже зовсім поруч,
Магнітом вабить, йду туди..і враз,
Ця рідна атмосфера..Час ? - Вже ніч..

Сон

  • 04.01.15, 10:23
Крізь вулички іду, квітучі, літні,
Не думаючи..аромат повсюди,
І чую гомін птАхів перелітних,
Далеко десь щасливі ходять люди..

Цвіте жасмін, червонії троянди,
Із них складаю чарівні букети,
Навколо чисто, десь видніють сходи,
І річка тиха, синя, грають діти..

Я б там залишилась назАвжди - так спокійно..
Просторо і по-справжньому надійно..

Коли не чекаєш..

  • 03.01.15, 20:54
Коли не чекаєш, приходить все, знаєш ?
Як вже й не надієшся мати потрібне,
Приходить, коли ти зовсІм не чекаєш,
З тобою траплялося, друже, подібне ?

Любов, допомога, прозріння, підтримка,
Усе, що душа хоче, що необхідно,
В життя завітає вже нова сторінка,
Коли не чекаєш і сонця не видно.

Сюрприз, несподіванка, гарна погода,
Потрібна людина і правильна думка,
Коли не чекаєш, загляне свобода,
І зміниться звична уже поведінка.

Коли не чекаєш, приходить все, знаєш?
З тобою траплялося, друже, подібне ?


Все заживає з часом . . /Люби і йди

  • 25.12.14, 22:45
Чи заліковує нам рани серця хтось? Латає дірку, що става в душі раптово, Це в першу чергу - Бог, Він надає нам щось.. ..Потрібне, в певну мить, як все готово.. Все заживає з часом, біль зникає, Поява когось чи чогось рятує, Хоч, інколи, ти й сам собі блукаєш, Так Бог до чогось кращого готує. Бо поблукавши ти знаходиш шлях, Свій, рідний..неповторний простір, Потроху розбираєшся в думках, І поступово робиш певний вибір. Та й рідні залишаються з тобою, Бо ті, хто долею нам посланий, завжди.. ..Є поруч..викидаєш зброю, ..Бо це не бій! - Життя, люби і йди...

Вірш, присвячений ....собі

  • 25.12.14, 12:06

Мабуть собі дозволю бути знов сміливою, Щоб перестрибнути невзгоди, перейти, Мабуть собі дозволю буть мрійливою, Щоб не погас той вогник віри, далі йти. Я дозволяю бути вільною собі, Вже рамками мене не налякаєш, Я дозволяю бути сильною, хоч бій - Вже не моє, як до хорошого звикаєш. Частиночка залишиться наївною, Що довіряє, не боїться відкривати серце, Тендітною дозволю бути, чесною, Бо це все я..відкрила нові дверці.. Мабуть собі дозволю бути ще й щасливою, Бо це мій вибір, це мій шлях, життя..

Не бійтесь відкривати Ваше серце

  • 24.12.14, 00:43
Не бійтесь відкривати Ваше серце, Хоч можуть ранити, всерівно, Ви не бійтесь! І не лякайтесь відкривати нові дверці, Бо тільки ризикнувши - взнаєте, довіртесь.. Не бійтесь знову щиро полюбити, Хоч і не знаючи напевно чи взаємно.. Не бійтесь кимось просто дорожити, Раз Бог дає це Вам - так треба, значить вірно! В кінці кінців Ви знайдете своє.. Що не примусить ні хвилини сумніватись, І розпочнеться казка довга - чудо є! Не бійтесь знову щиро закохатись!