хочу сюди!
 

Ксения

41 рік, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Медитація

  • 15.01.15, 00:07
Люди запитують, що ж таке медитація ? Спробую відповісти як це бачу я і , виходячи із власного досвіду...Може комусь буде цікаво і тут. :)

Медитація - це відхід від думок, чиста свідомість, зв'язок з підсвідомістю. 
Як багато ми думаємо непотрібного..Скільки ми чуємо навколо фраз "моя голова забита" , "який безлад/ каша в моїй голові", погодьтесь )Так от , наводьте порядки :) Бо це спричиняє страхи, хвороби, тривоги..Адже від Ваших думок залежить все! Відхід від думок не означає низький рівень інтелекту. Це створення простору, що допомагає Вам просто "бути" і відчувати момент "Зараз", створення Вашого власного простору, що допоможе чути своє внутрішнє Я, розкритись інтуїтивно.Це місце , де тихо та спокійно. Існує багато видів медитації. І всі ці види досить прості. Результат звісно залежить від регулярності виконання та часу. Найкорисніша - це  ціленаправлена , ну а сама проста її форма - це, як  ми називаємо - "релаксація". 
Медитація допомагає почути себе в цьому "шумному" світі, Знайти себе, тому що в цьому стані і надалі Ви звільняєтесь від Его, яке вічно щось "хоче". Допомагає прийняти правильне рішення чи знайти відповідь. Ціленаправлена медитація творить чудеса : розкриває Божественну любов в серці, очищує від образ та гніву, допомагає прощати і відпускати, надає впевненість та внутрішню силу, відкриває Ваше покликання в цьому житті та Бога всередині (Вашу Божественну душу).
 Очистивши себе від усього зайвого і наповнивши потрібним, доберемося до первинної суті медитації .- це  спостереження Буття, споглядання внутрішньої тиші.. Це просто..але щоб дійти до цього потрібно потрудитись. :)Для кожного все індивідуально. Починати можна і потрібно з простого. Наприклад з вибору місця (уявного) , де б Вам було комфортно, Вашого внутрішнього дому (про це чудово розповідається в книзі Лінн Робінсон "Интуиция может все" ( це може бути пляж чи тропічний ліс, безмежне поле чи пустеля , тут вже спрацює Ваша фантазія) і спроби перенести себе в те місце, затриматись там ( для початку хоча б на 5-15 хв.) Для цього потрібно зконцентрувати увагу лише на цьому місці чи на Вашому  диханні ( що має бути рівномірним , розслабити всі м'язи, все тіло, відчути тіло, кожну клітиночку), ще це може бути концентрація на тіканні годинника - тут вже у кожного свій підхід. Можна сказати, загалом , що Ви вчитеся "слухати тишу".  Доречі , з цієї концентрації і вище написаного  і можна все починати..
  Розум - це як м'яз. Увагу також можна тренувати. Навчитесь керувати розумом - керуватимете власним життям! І в цьому великий помічник - медитація. Доречі медитація є елементом йоги. Займаючись йогою Ви теж себе врівноважуєте, відходите від думок і концентруєтесь на моменті "Зараз",  ще і, як плюс, тренуєте тіло фізично. Але це вже інша історія :) На сьогоднішній день є багато відео-уроків, аудіозаписів, книг  чи просто місць, де цьому можна навчитись, є досить багато гарних майстрів. Але, в першу чергу, Ви - самі собі вчитель. Задайтеся ціллю, адже ця ціль того варта, Ви отримаєте спокій..Невже  це не те, що так багато хто прагне мати..Зміниться Ваше життя.. Пам'ятайте, внутрішні зміни приводять до зовнішніх. І все це в Ваших руках! Мудрості Вам...

4

Останні статті

Коментарі

115.01.15, 09:42

Мудрости и вам!

это ваша статья?
я тоже практикую медитации для релаксации (не глубокие) но много и сама не знаю.
думаю что у настоящей медитации другая цель и соединение-человек становиться неким пропускным пунком между вещами с миру, все звуки и изменения проходят сквозь него питая его силой природы

    215.01.15, 09:49Відповідь на 1 від Icegirl

    так моя, Ви все правильно написали) це як доповнення до вище сказаного

      315.01.15, 09:53Відповідь на 1 від Icegirl

      своїми словами я б описала Ваші так "Наповнення енегрією природи, звязок з чимось Вищим, Всесвітом."

        Гість: Agatodemon

        411.06.15, 10:06

        маю думку, що медитацыя маэ бути 24 години на добу............

          511.06.15, 10:39Відповідь на 4 від Гість: Agatodemon

          достатньо насправді пів години в день, ))))

            Гість: Agatodemon

            611.06.15, 14:17Відповідь на 5 від sarah gellar

            достатньо насправді пів години в день, ))))а решту часу ходоит з хаосом думок?? Це змахує на сповідь раз в тиждень. аби решту часу грішити. Для мене стан медитаціі має бути 24 години на добу. Пів години - то тренування початкові. Медитація -- сенс покою. А не може людина тільки бути спокійною тільки пів години в день. Спокій має стати сенсом життя. Тобто знаходитися в постійному " медитативному" стані. Інакше не бачу сенсу у цьому. Це буде подібне на куріння і випивку для "заспокоєння". Моя думка .

              712.06.15, 07:23Відповідь на 6 від Гість: Agatodemon

              ахахах)))ну раз не пробували не кажіть, за цих пів години ми приводимо в порядок думки на весь день!!!! і залишаємо спокій)ось що я маю на увазі..

                812.06.15, 07:28Відповідь на 6 від Гість: Agatodemon

                І взагалі існує така штука як самоналаштування зранку на весь день , тиждень.. (за допомогою аффірмацій) це взагалі займає 10 хв ( Щоденної практики! ), почитайте Ошо і Джозефа Мерфі, мудрості Вам. І тоді спокій завжди Ваш.Але тут треба плідно попрацювати..бо тільки практика дає результат..це не зовсім короткий шлях..