хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

5 проектів генія, які вдалося повторити, і вони працюють

Изображение
Робот Леонардо - це механізований робот, зовні схожий на лицаря в обладунках. У 1950 році начерки цього механізму були знайдені в записниках да Вінчі. Конструкція передбачає, що робот може стояти, сидіти, піднімати забрало, рухати руками. Вся система управляється за допомогою кульок і тросів. Фахівці лабораторії Leonardo3 реконструювали механізм за ескізами да Вінчі, і він повністю функціонує.

Изображение
Леонардо да Вінчі вважається першим, хто запропонував технічний опис конструкції парашута, хоча ідеї використання такого предмета з'являлися і раніше. У своїх записниках він написав: «Якщо у людини є лляний тент, в якому всі отвори заткнуті, і він буде 12 ліктів у діаметрі і 12 ліктів у глибину, людина зможе кинутися вниз з будь-якої висоти, не отримавши ніяких травм». У 2000 році парашутист Адріан Ніколас побудував парашут за розрахунками да Вінчі. Незважаючи на скептицизм експертів, він успішно протестував парашут. При чому модель да Вінчі спускалася набагато більш плавно, ніж звичайні парашути, які супроводжували стрибок Ніколаса.

Це дивовижний інструмент, який виглядає, як піаніно, але звучить, як скрипка. Відомо, що аналоги цього інструменту, зроблені за проектами да Вінчі, але з різноманітними варіаціями дизайну, з'являлися, починаючи з XVI століття. Кілька років тому польський музикант Славомир Зубжицький після 3-х років роботи представив свій варіант інструменту, грунтуючись на планах да Вінчі, і навіть зіграв концерт в Кракові.

Изображение
Цей механізм вважається своєрідним прообразом автомобіля. Він приводиться в дію за допомогою пружин, рульового управління і гальмівної системи. У 2004 році у Флоренції створили працюючий прототип цього пристрою.

Изображение
Грунтуючись на записах і уривчастих збережених скетчах да Вінчі, дизайнер Ренато Боарето в 2009 році зміг сконструювати механічного лева, який міг пересуватися і рухати головою, хвостом, відкривати і закривати щелепу. Вважається, що цей робот-лев, сконструйований да Вінчі, був презентований королю Франції Франсуа I. За деякими даними, да Вінчі створив кілька варіантів лева. Відтворена копія майже повторює розміри живого лева.
0

Коментарі