Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Plan B - технологія з переробки батарейок

В Україні розробили безвідхідну технологію з переробки батарейок, яка, за твердженнями розробників, може вирішити проблему утилізації батарейок і повернути цінні ресурси в економіку.
Одна батарейка забруднює 20м2 землі та 400 л води. Щорічно в світі виробляють не менше 1 млн тонн цинк-марганцевих батарейок. На одного жителя країни, що розвивається припадає приблизно 0,5 кг відпрацьованих батарейок в рік (Україна), на жителя розвиненої країни - не менше 5 кг на рік (Швейцарія).
схема переработки батареек: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка
 
Артем Мадатов, кандидат технічних наук і
Максим Ткаченко запропонували свою технологію для переробки батарейок, де не потрібні додаткові хімічні речовини, а після роботи печі взагалі не утворюються відходи.
 
Як стверджують самі розробники, після переробки старих батарейок можна отримувати цинк, кадмій, марганець і графіт, сировину для створення акумуляторів і нових батарейок. А також рідке азотне добриво, яке користується попитом у сільському господарстві.
 
У серпні 2014 роки після успішного лабораторного тестування, автори подали заявку на реєстрацію патенту на технологію PlanB і тепер активно шукають покупців для установки таких ліній переробки по всій країні.

цех по переработке батареек: Раздельный сбор мусора, сортировка, переработка

Наскільки вигідно у нас мати центр переробки батарейок
 
В принципі вигідно, але постійно виникає питання, де взяти сировину в необхідних об'ємах, адже за розрахунками авторів, для того щоб вийти на точку окупності потрібно в місяць переробляти від 15 тонн вторсировини.
 
Для того, щоб була сировина, споживачі повинні здавати її в точки збору, а цього поки не відбувається так регулярно як хотілося б. Причини дві:
-  мало точок збору, що в принципі вирішити нескладно. Але при цьому не кожна така точка хоче ділиться своєю сировиною безкоштовно та ціни закупівлі можуть вплинути на обсяги переробки;
- або люди просто не готові роздільно збирати відходи. Це питання вирішити складніше і схоже попередні центри переробки мало приділяли уваги цьому питанню, що призвело до їх закриття.


7381АК
0

Коментарі