хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Промислові посадки дерев можуть створювати великі забруднення

Карта мертвих зон

Карта мертвых зон: Живая планета Земля, практическое восстановление.

Ідея, що ліс може спричинити забруднення на перший погляд здається нелогічною. Адже вирубка лісу величезна проблема і посадка нових дерев, як правило, є частиною вирішення різних завдань (знищення місць проживання, глобальне потепління, забруднення повітря, ерозії грунту, і т.д.). Але завжди є винятки, їх виявили вчені з Японії. Вони пропонують відмовитися від монопосадок дерев.

«Багато плантацій японського кедра і кипарису були створені в 1950-1960-х року і становлять близько 60% всіх посадок на приватних землях,» розповідає провідний автор дослідження Масаакі Chiwa, доцент сільського господарства в Університеті Кюсю в Японії. «Це не природні ліси, вони були призначені для комерційних цілей.»

Багато з них були закинуті, можливо, через сувору демографічну реальність Японії. Зараз ці плантації виросли і крони цих дерев блокують більшу частину світла, таким чином, не даючи можливості для розвитку підліску, як це відбувається у природному середовищі, де все знаходиться в рівновазі.

Зрілі, повільно ростучі дерева, вимагають менше поживних речовин, ніж молоді дерева, так що більше азоту збирається  на лісовій підстилці з усіх  органічних речовин, що розкладаються (голки, і т.д.), які накопичуються там.
Цей шар не бере участі в вегетаційному процесі нових рослин і дощі поступово змивають його. Ці стоки можуть створювати масивні цвітіння водоростей, потенційно сприяючи формуванню так званих «мертвих зон», де мало що може вижити (подивіться на мапі вище, місця найбільших таких зон).
 
Ось так схематично виглядають забруднення від азотних стоків, які створюють дерева на таких промислових посадках.
загрязнения стоки: Живая планета Земля, практическое восстановление.


Детальніше тут: http://slovo-motivator.webnode.com.ua/news/promislovi-posadki-derev-mozhut-stvoryuvati-veliki-zabrudnennya/

0

Коментарі