хочу сюда!
 

Галина

40 лет, рак, познакомится с парнем в возрасте 38-50 лет

Майбутнє пасічників

З кожним роком поля все більше розорюються, засіваються пшеницею, ячменем, але в більшості випадків соєю, соняшником, які є найбільш вигідні і які експортуються за кордон. Всі задоволені, але поля розороні, трав'яниста рослинність змінена на монокультуру, і бджолам просто нема де брати нектар. 
В цьому році навкруги нашого хутора майже всі поля розорали. А наш хутор славиться місцем, де літом звозять сотні вуликів, так як в лісі лип багато і  навкруги були луги, лісові болота. Мед виходив смачний, екологічний, мав багату квіткову композицію. 
А в цьому році весняного меду нема, перед цвітінням липи бджіл пасічники кормили, липа цвіла не багато, та й випилюють по трохи липи, соняшникового меду повинно бути багато, так як більшість розпаханих полів засіяні саме соняшником, але як на мене смакові та й лікувальні властивості цього меду низькі.
І от після всіх цих подій задумуєшся, що буде далі...де бджоли братимуть нектар...бджільники мовчать, районні, сільради, природоохоронні організації мовчать.
Напевно в ближньому десятилітті думаючі бджільники стануть і землеробами, сіятимуть медоноси і тоді мед буде рідкісним і дуже дорогим.
7

Комментарии

126.07.20, 22:28

і яка ціна меду у ваших краях при відсутності медозбору цього року?

    226.07.20, 22:35Ответ на 1 от disu

    Весняного не продавали, зараз з липи, сусуди продають по 150 грн за літр, в минулому році було по 100.

      326.07.20, 22:37Ответ на 1 от disu

      але весняний, як на мене самий смачний, ароматний...ми якось відкрили взимку банку весняного меду...такий аромат по дому пішов будто би на дворі травень місяць...цвітуть яблуні, конвалія...

        426.07.20, 22:38Ответ на 2 от Ксаночка

        Весняного не продавали, зараз з липи, сусуди продають по 150 грн за літр, в минулому році було по 100.дякую.
        весняного не було ніде у добросовісних пасічників. ну,а ті що цукром дали бджолам запечатать соти-то просто непорядні пасічники -любителі грошей

          526.07.20, 22:41Ответ на 3 от Ксаночка

          але весняний, як на мене самий смачний, ароматний...ми якось відкрили взимку банку весняного меду...такий аромат по дому пішов будто би на дворі травень місяць...цвітуть яблуні, конвалія...не погоджуся-самий останній самий ароматний.ми завжди один вулик взагалі не качаємо,залишаючи на останок, щоб *все туди знесли*- від горішників і верби до осіннього вереску.якогось року мяти і меліси була велика плантація-то нема слів,який то був мед....

            626.07.20, 22:48Ответ на 5 от disu

            в нас останній мед в основному це соняшник і мені він зовсім не подобається, та й відкачений мед мені не такий смачний, нас сусіди завжди вгощають медом в сотах, то він смачний, але весняний мені напевно самий смачний, а як відкачують мед, то завжди приносять "язички".
            Сусід розповідав, що колись викачав чисто вербовий, то теж дуже смачний і волошковий теж смачний.

              726.07.20, 22:51Ответ на 6 от Ксаночка

              в нас останній мед в основному це соняшник і мені він зовсім не подобається, та й відкачений мед мені не такий смачний, нас сусіди завжди вгощають медом в сотах, то він смачний, але весняний мені напевно самий смачний, а як відкачують мед, то завжди приносять "язички".
              Сусід розповідав, що колись викачав чисто вербовий, то теж дуже смачний і волошковий теж смачний.
              зазвичай соняшником, під кінець сезону, запечатують соти.але тоді нам повезло, що не було поряд соняшникових полів, і рапсу не було-саме ці складові швидко зацукрюють мед, а всі хочуть рідкий щоб був))

                826.07.20, 22:57Ответ на 7 от disu

                в нас останній мед в основному це соняшник і мені він зовсім не подобається, та й відкачений мед мені не такий смачний, нас сусіди завжди вгощають медом в сотах, то він смачний, але весняний мені напевно самий смачний, а як відкачують мед, то завжди приносять "язички".
                Сусід розповідав, що колись викачав чисто вербовий, то теж дуже смачний і волошковий теж смачний.
                зазвичай соняшником, під кінець сезону, запечатують соти.але тоді нам повезло, що не було поряд соняшникових полів, і рапсу не було-саме ці складові швидко зацукрюють мед, а всі хочуть рідкий щоб був))

                та он не засахаривает. он цементирует нафиг. именно из-за этого не люблю подсолнечниковый.

                  926.07.20, 22:59Ответ на 8 от bagheera

                  это тоже, но и вкус в него какой то...да и как посмотришь сколько химии вылили на этот подсолнечник..,

                    1026.07.20, 23:01Ответ на 9 от Ксаночка

                    это тоже, но и вкус в него какой то...да и как посмотришь сколько химии вылили на этот подсолнечник..,
                    та понятно. я вообще гречишный очень люблю. но его уже вообще нет . не сажают её у нас больше.

                      Страницы:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      предыдущая
                      следующая