хочу сюди!
 

Марина

36 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-45 років

Євреїв тепер офіційно можна називати "жидами"

  • 18.12.12, 15:48

Аналіз, проведений Мін'юстом України, не виявив нічого поганого в тому, аби вживати скандальне слово "жид" та усі похідні від нього.

Міністерство Юстиції України не знайшло норм, які б підтверджували, що слова "жид", "жиди" чи "жидівка" є забороненими у нашій країні. Попри це, чиновники вкотре нагадали, дискримінації у нашій країні бути не повинно.

Про це повідомляє "Історична правда", цитуючи міністерську відповідь головному редакторові видання "Київ єврейський" Елеонорі Гройсман. Як відомо, Гройсман свого часу звернулася до представників ВО "Свобода" з проханням не називати євреїв "жидами".

"Проведений міністерством юстиції аналіз не виявив вживання в актах законодавства України термінів "жиди", "жид" та "жидівка", а також норм якими б заборонялось вживання зазначених слів, - зазначають у відповіді. - Разом з тим, в актах законодавства України вживаються терміни "еврейський", "особи єврейської національності", "євреї".

Попри таку заявку, чиновники застерігають, що згідно чинного закону, забороняються будь-які форми дискримінації осіб та/або груп осіб за їх певними ознаками з боку державних органів, органів місцевого самоврядування, а також юридичних та фізичних осіб.

Що цікаво, в українських словниках слово "жид" трактується у двох значеннях: як застаріла назва євреїв, а також, як образа цієї національності. http://politic.kiev.ua/kultura-politika/evreiv-teper-oficiino-mozhna-nazivati-zhidami.html

3

Коментарі

118.12.12, 19:37

Тільки цього й не вистачало, щоб я просив в жидів як їх називати.

    219.12.12, 19:30

    А всё равно они евреи:
    http://society.lb.ua/life/2012/12/19/183131_ukrainskiy_evreyskiy_komitet.html?utm_source=iua&utm_medium=link&utm_campaign=mainp

      320.12.12, 17:20

      Я тільки так і називаю. Моя бабця та дід так називали, їх і в селах так називають ...І взагалі жидами їх називають в багатьох країнах, і це наша справа як їх називати і не їм нам про це вказувати. А то знов скулити почали з цього приводу і підняли виття на весь світ, жидота пархата...

        423.12.12, 02:21

        Во всех странах их называют "Жуда", те жыды. Они этого хотят, тк жыд - жыву (энергию) дал...
        Те сам отдал - лох!
        А звать их надо - кацэ...
        (все вопросы к Задорнову ))))